Objavljeno: utorak, 23.02.2016.

I djeca znaju da svi imamo svoja prava

Sva bi djeca na ovome svijetu trebala poznavati svoja prava, a mi smo tu da ih zaštitimo i educiramo. Tako je važno znati da svaki čovjek, posebno kad je žrtva, ima svoja prava koja valja zaštiti.

Povodom obilježavanja Europskog dana zaštite žrtava kaznenih djela održano je niz preventivnih aktivnosti u cilju senzibilizacije građana o pravima žrtava kaznenih djela. Prema strateškim smjernicama preventivnog djelovanja, Ravnateljstvo policije u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom, Županijskim timom Osječko-baranjske županije za prevenciju nasilja i drugim nadležnim tijelima i organizacijama civilnog društva u prostorima Informativnog centra policije u Osijeku organiziralo je preventivno-edukativni program u skladu s točkama VII. i VIII. Nacionalne strategije razvoja sustava podrške žrtvama i svjedocima u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Program namijenjen građanima obuhvatio je organizaciju javne Tribine pod nazivom 'Prava žrtava kaznenih djela' u kojoj su sudjelovali eksperti iz područja pravosuđa, državnog odvjetništva, policije, socijalne skrbi i udruga koje se bave pružanjem podrške žrtvama kaznenih djela. Istovremeno za mlađu populaciju građana organizirana je interaktivna likovno-edukativna radionica na temu važnosti zaštite žrtava kaznenih djela.

Četrnaestero djece iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci sudjelovalo je na radionicama i pokazalo interes za preventivni program koji su provodili djelatnici Crvenog Križa.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više