Objavljeno: ponedjeljak, 22.02.2016.

Naši djelatnici znaju kako prevenirati seksualno nasilje

Djelatnici SOS Dječjeg sela Ladimirevci, SOS Zajednice mladih Osijek i Mobilnog tima programa 'Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom', sudjelovali su 19. i 20. veljače 2016. godine na edukaciji 'Prevencija seksualnog nasilja nad i među mladima' u Daruvaru u organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava.

Edukacija je sastavni dio projekta Sigurni od nasilja koji financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih. Projekt vodi Ženska soba – Centar za seksualna prava, a odvija se u suradnji sa partnerima SOS Dječjim selom Ladimirevci i Ekonomskom i turističkom školom Daruvar.

Teme edukacije bile su oblici, rasprostranjenost i posljedice seksualnog nasilja, zakonodavni okvir, uloga Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja, njegove odrednice i obaveze za sva nadležna tijela i institucije, kao i mjesta za pomoć i podršku malodobnim žrtvama seksualnog nasilja.

Kao sudionici edukacije, aktivno smo sudjelovali u osmišljavanju prevencijskih radionica za djecu i mlade te edukativnih radionica za stručnjake i stručne suradnike koji rade s djecom i mladima o problematici seksualnog nasilja i mehanizama zaštite. Osim radionica koje ćemo provoditi s našom djecom i mladima, te djecom i mladima u lokalnoj zajednici, za listopad 2016. je predviđeno održavanje okruglog stola u Osijeku s ciljem senzibiliziranja šire javnosti o problematici seksualnog nasilja i zagovaranja implementacije programa prevencije u zakone, nacionalne strategije, planove i programe u području odgoja i obrazovanja djece i mladih.

 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više