Objavljeno: ponedjeljak, 22.02.2016.

Naši djelatnici znaju kako prevenirati seksualno nasilje

Djelatnici SOS Dječjeg sela Ladimirevci, SOS Zajednice mladih Osijek i Mobilnog tima programa 'Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom', sudjelovali su 19. i 20. veljače 2016. godine na edukaciji 'Prevencija seksualnog nasilja nad i među mladima' u Daruvaru u organizaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava.

Edukacija je sastavni dio projekta Sigurni od nasilja koji financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih. Projekt vodi Ženska soba – Centar za seksualna prava, a odvija se u suradnji sa partnerima SOS Dječjim selom Ladimirevci i Ekonomskom i turističkom školom Daruvar.

Teme edukacije bile su oblici, rasprostranjenost i posljedice seksualnog nasilja, zakonodavni okvir, uloga Protokola o postupanju u slučaju seksualnog nasilja, njegove odrednice i obaveze za sva nadležna tijela i institucije, kao i mjesta za pomoć i podršku malodobnim žrtvama seksualnog nasilja.

Kao sudionici edukacije, aktivno smo sudjelovali u osmišljavanju prevencijskih radionica za djecu i mlade te edukativnih radionica za stručnjake i stručne suradnike koji rade s djecom i mladima o problematici seksualnog nasilja i mehanizama zaštite. Osim radionica koje ćemo provoditi s našom djecom i mladima, te djecom i mladima u lokalnoj zajednici, za listopad 2016. je predviđeno održavanje okruglog stola u Osijeku s ciljem senzibiliziranja šire javnosti o problematici seksualnog nasilja i zagovaranja implementacije programa prevencije u zakone, nacionalne strategije, planove i programe u području odgoja i obrazovanja djece i mladih.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više