Objavljeno: petak, 01.04.2016.

Kad tinejdžere pitate za mišljenje, rezultat je vrhunski

Jeste li ikada probali mlade osobe, tinejdžere, pitati što za njih znači ljubav? Što znači biti seksi, trendi ili pametan? Odgovori su zapanjujući, iskreni i vrijednosni.

S početkom proljeća u Orahovici smo i ove godine održali Dan mladih. U trodnevnom druženju, obilježenom radom, zabavom i smijehom, sudjelovali su mladi iz četiri Zajednice mladih, njihovi odgajatelji kao i mladi iz oba SOS Dječja sela.

Kroz 'Dan mladih' želimo im pružiti priliku da procijene do koje im mjere programi i ponude SOS Dječjeg sela pomažu da postanu samostalne odrasle osobe, dok odgajatelji imaju priliku procijeniti vlastiti rad u smislu podrške mladima da vode samostalan život. Vlastitim riječima imaju priliku reći što smatraju da funkcionira dobro ili loše u tom procesu te dati svoje prijedloge za daljnji rad. Njihovi stavovi i mišljenja ozbiljno se shvaćaju i vidimo ih kao poticaj za promjene i prilagodbe kako bi naša misija u potpunosti bila ostvarena.

Tako kroz radionice našu mladi imaju prikiku progovoriti o svojem poimanju života, ljubavi i drugim životnim vrijednostima kao i puno toga naučiti o važnim temama kao što su samopoštovanje, ljubav, odnos prema drugom spolu, veze. Naravno, ništa manje važno nije bilo niti međusobno bolje upoznavanje, druženje i zabava kroz razne kreativne radionice, igranje društvenih igar i sportske aktivnosti.

Drugi dan su naše djelatnice Zrinka Vladisavljević, Mihaela Korman i Martina Gajić za mlade održale radionicu 'Prevencija seksualnog nasilja', nakon čega su mladi s našim dugogodišnjim vanjskim suradnikom Darkom Rakićem snimili svoje poruke o tome kako vole ili ne vole da se prema njima odnose u vezi te su montirali kratki video uradak pod nazivom 'Volim, ne volim'.

Nadamo se da ćete kroz nekoliko priloženih fotografija barem dijelom osjetiti kako lijepo, veselo i poučno nam je bilo s ovim predivnim mladim ljudima.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više