Objavljeno: petak, 01.04.2016.

Kad tinejdžere pitate za mišljenje, rezultat je vrhunski

Jeste li ikada probali mlade osobe, tinejdžere, pitati što za njih znači ljubav? Što znači biti seksi, trendi ili pametan? Odgovori su zapanjujući, iskreni i vrijednosni.

S početkom proljeća u Orahovici smo i ove godine održali Dan mladih. U trodnevnom druženju, obilježenom radom, zabavom i smijehom, sudjelovali su mladi iz četiri Zajednice mladih, njihovi odgajatelji kao i mladi iz oba SOS Dječja sela.

Kroz 'Dan mladih' želimo im pružiti priliku da procijene do koje im mjere programi i ponude SOS Dječjeg sela pomažu da postanu samostalne odrasle osobe, dok odgajatelji imaju priliku procijeniti vlastiti rad u smislu podrške mladima da vode samostalan život. Vlastitim riječima imaju priliku reći što smatraju da funkcionira dobro ili loše u tom procesu te dati svoje prijedloge za daljnji rad. Njihovi stavovi i mišljenja ozbiljno se shvaćaju i vidimo ih kao poticaj za promjene i prilagodbe kako bi naša misija u potpunosti bila ostvarena.

Tako kroz radionice našu mladi imaju prikiku progovoriti o svojem poimanju života, ljubavi i drugim životnim vrijednostima kao i puno toga naučiti o važnim temama kao što su samopoštovanje, ljubav, odnos prema drugom spolu, veze. Naravno, ništa manje važno nije bilo niti međusobno bolje upoznavanje, druženje i zabava kroz razne kreativne radionice, igranje društvenih igar i sportske aktivnosti.

Drugi dan su naše djelatnice Zrinka Vladisavljević, Mihaela Korman i Martina Gajić za mlade održale radionicu 'Prevencija seksualnog nasilja', nakon čega su mladi s našim dugogodišnjim vanjskim suradnikom Darkom Rakićem snimili svoje poruke o tome kako vole ili ne vole da se prema njima odnose u vezi te su montirali kratki video uradak pod nazivom 'Volim, ne volim'.

Nadamo se da ćete kroz nekoliko priloženih fotografija barem dijelom osjetiti kako lijepo, veselo i poučno nam je bilo s ovim predivnim mladim ljudima.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više