Objavljeno: petak, 01.04.2016.

Kad tinejdžere pitate za mišljenje, rezultat je vrhunski

Jeste li ikada probali mlade osobe, tinejdžere, pitati što za njih znači ljubav? Što znači biti seksi, trendi ili pametan? Odgovori su zapanjujući, iskreni i vrijednosni.

S početkom proljeća u Orahovici smo i ove godine održali Dan mladih. U trodnevnom druženju, obilježenom radom, zabavom i smijehom, sudjelovali su mladi iz četiri Zajednice mladih, njihovi odgajatelji kao i mladi iz oba SOS Dječja sela.

Kroz 'Dan mladih' želimo im pružiti priliku da procijene do koje im mjere programi i ponude SOS Dječjeg sela pomažu da postanu samostalne odrasle osobe, dok odgajatelji imaju priliku procijeniti vlastiti rad u smislu podrške mladima da vode samostalan život. Vlastitim riječima imaju priliku reći što smatraju da funkcionira dobro ili loše u tom procesu te dati svoje prijedloge za daljnji rad. Njihovi stavovi i mišljenja ozbiljno se shvaćaju i vidimo ih kao poticaj za promjene i prilagodbe kako bi naša misija u potpunosti bila ostvarena.

Tako kroz radionice našu mladi imaju prikiku progovoriti o svojem poimanju života, ljubavi i drugim životnim vrijednostima kao i puno toga naučiti o važnim temama kao što su samopoštovanje, ljubav, odnos prema drugom spolu, veze. Naravno, ništa manje važno nije bilo niti međusobno bolje upoznavanje, druženje i zabava kroz razne kreativne radionice, igranje društvenih igar i sportske aktivnosti.

Drugi dan su naše djelatnice Zrinka Vladisavljević, Mihaela Korman i Martina Gajić za mlade održale radionicu 'Prevencija seksualnog nasilja', nakon čega su mladi s našim dugogodišnjim vanjskim suradnikom Darkom Rakićem snimili svoje poruke o tome kako vole ili ne vole da se prema njima odnose u vezi te su montirali kratki video uradak pod nazivom 'Volim, ne volim'.

Nadamo se da ćete kroz nekoliko priloženih fotografija barem dijelom osjetiti kako lijepo, veselo i poučno nam je bilo s ovim predivnim mladim ljudima.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više