Objavljeno: ponedjeljak, 11.04.2016.

Zahvaljujući teškim životnim trenucima, Daliborka je sada na tronu!

Kad je bila mlađa, Daliborka Matanović vjerovala je da će je uvijek pratiti nesreća. Začudo, danas je ova dvadesetsedmogodišnja ekonomistica iz Hrvatske zahvalna na svemu što je u životu proživjela.

Njezina priča dirnula je brojna srca diljem svijeta, a njezinu savjesnost, odgovornost i radišnost prepoznala je i međunarodna Udruga SOS Kinderdorf International čija je članica Udruga SOS Dječje selo Hrvatska gdje je Daliborka odrasla.

Naime, ove je godine Daliborka postala kandidat za prestižnu Hermann Gmeiner nagradu i osvojila je! Hermann Gmeiner Award još od 1991. godine prepoznaje uspjeh mladih osoba koje su nakon izlaska iz SOS sustava postali jedinstveni uzori u svojim društvenim zajednicama na temelju posebnih društvenih, kulturnih, sportskih, znanstvenih i stručnih dostignuća. U uskoj konkurenciji ova je uspješna 27-godišnjakinja pokupila niz ovacija i komplimenata što je postala uzor mladima diljem svijeta.

'Daliborka nije uzor samo mladima u SOS Dječjem selu, nego i svim mladima koji se tijekom odrastanja suočavaju s preprekama. Unatoč teškom životu, ostala je ustrajna i zato je mnogo postigla, a pritom motivira i druge da budu uspješni, rekao je Josip Marinković, djelatnik SOS Dječjeg sela.

Daliborki će nagrada biti uručena ovoga lipnja u Innsbrucku tijekom Generalne skupštine SOS Kinderdorf International, a iskrene čestitke primila je i od predsjednika SOS Kinderdorf Internationala, Siddharthe Kaula.

'Ma koliko to čudno zvučalo, zahvalna sam za teške trenutke u životu. Naučili su me kako da razlikujem dobro od lošega, naučili su me da ostanem realna i da s obje noge stojim na zemlji i cijenim sve dobre životne vrijednosti. Zahvalna sam jer me sve to učinilo snažnom i samostalnom. Danas se mogu nositi sa svakim izazovom', zaključila je skromna i ponosna Daliborka.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više