Objavljeno: četvrtak, 28.04.2016.

Održan trening za stručnjake o primjeni metode nadzora kvalitete rada u poštivanju prava djece

U Zagrebu je održan prvi dio edukacije kojom se stječe znanje o primjeni metode 'System based audit' ( sistemske revizije) s ciljem praćenja i nadzora kvalitete stručnog rada u poštivanju prava djece smještene izvan obiteljske skrbi.

U zagrebačkom hotelu 'Palace', od 19. do 22. travnja održan je AudTrain na kojem je sudjelovalo 23 stručnjaka iz različitih profesionalnih područja rada – Ministarstva socijalne politike i mladih, Ureda pravobraniteljice za djecu, Centra za socijalnu skrb, dječjih domova i Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Održan trening je prvi dio edukacije kojom se stječe znanje o primjeni metode 'System based audit' ( sistemske revizije) s ciljem praćenja i nadzora kvalitete stručnog rada u poštivanju prava djece smještene izvan obiteljske skrbi.

Sljedeći korak je primjena stečenih znanja, a zatim u studenom zajednički sastanak svih polaznika i trenera radi osvrta na iskustva primjene metode. Nekoliko polaznika će nastaviti edukaciju za trenera navedene metode, a koja će se održati sljedeće godine, kao i završna konferencija projekta na kojoj će sudjelovati predstavnici svih uključenih zemalja.

Projekt AudTrain II, pokrenut u jesen 2015. godine, namijenjen je osposobljavanju i usavršavanju stručnjaka koji provode revizije i prate situaciju djece u sustavu alternativne skrbi. Metoda AudTrain ujedno je zamišljena da ojača prava djece na izražavanje mišljenja, sigurnost, zaštitu i podržani razvoj tijekom boravka u rezidencijalnoj skrbi.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više