Objavljeno: četvrtak, 28.04.2016.

Održan trening za stručnjake o primjeni metode nadzora kvalitete rada u poštivanju prava djece

U Zagrebu je održan prvi dio edukacije kojom se stječe znanje o primjeni metode 'System based audit' ( sistemske revizije) s ciljem praćenja i nadzora kvalitete stručnog rada u poštivanju prava djece smještene izvan obiteljske skrbi.

U zagrebačkom hotelu 'Palace', od 19. do 22. travnja održan je AudTrain na kojem je sudjelovalo 23 stručnjaka iz različitih profesionalnih područja rada – Ministarstva socijalne politike i mladih, Ureda pravobraniteljice za djecu, Centra za socijalnu skrb, dječjih domova i Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Održan trening je prvi dio edukacije kojom se stječe znanje o primjeni metode 'System based audit' ( sistemske revizije) s ciljem praćenja i nadzora kvalitete stručnog rada u poštivanju prava djece smještene izvan obiteljske skrbi.

Sljedeći korak je primjena stečenih znanja, a zatim u studenom zajednički sastanak svih polaznika i trenera radi osvrta na iskustva primjene metode. Nekoliko polaznika će nastaviti edukaciju za trenera navedene metode, a koja će se održati sljedeće godine, kao i završna konferencija projekta na kojoj će sudjelovati predstavnici svih uključenih zemalja.

Projekt AudTrain II, pokrenut u jesen 2015. godine, namijenjen je osposobljavanju i usavršavanju stručnjaka koji provode revizije i prate situaciju djece u sustavu alternativne skrbi. Metoda AudTrain ujedno je zamišljena da ojača prava djece na izražavanje mišljenja, sigurnost, zaštitu i podržani razvoj tijekom boravka u rezidencijalnoj skrbi.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više