Objavljeno: četvrtak, 28.04.2016.

Održan trening za stručnjake o primjeni metode nadzora kvalitete rada u poštivanju prava djece

U Zagrebu je održan prvi dio edukacije kojom se stječe znanje o primjeni metode 'System based audit' ( sistemske revizije) s ciljem praćenja i nadzora kvalitete stručnog rada u poštivanju prava djece smještene izvan obiteljske skrbi.

U zagrebačkom hotelu 'Palace', od 19. do 22. travnja održan je AudTrain na kojem je sudjelovalo 23 stručnjaka iz različitih profesionalnih područja rada – Ministarstva socijalne politike i mladih, Ureda pravobraniteljice za djecu, Centra za socijalnu skrb, dječjih domova i Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Održan trening je prvi dio edukacije kojom se stječe znanje o primjeni metode 'System based audit' ( sistemske revizije) s ciljem praćenja i nadzora kvalitete stručnog rada u poštivanju prava djece smještene izvan obiteljske skrbi.

Sljedeći korak je primjena stečenih znanja, a zatim u studenom zajednički sastanak svih polaznika i trenera radi osvrta na iskustva primjene metode. Nekoliko polaznika će nastaviti edukaciju za trenera navedene metode, a koja će se održati sljedeće godine, kao i završna konferencija projekta na kojoj će sudjelovati predstavnici svih uključenih zemalja.

Projekt AudTrain II, pokrenut u jesen 2015. godine, namijenjen je osposobljavanju i usavršavanju stručnjaka koji provode revizije i prate situaciju djece u sustavu alternativne skrbi. Metoda AudTrain ujedno je zamišljena da ojača prava djece na izražavanje mišljenja, sigurnost, zaštitu i podržani razvoj tijekom boravka u rezidencijalnoj skrbi.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više