Objavljeno: utorak, 23.08.2016.

Mali, a veliki umovi u Lekeniku raspravljali o Europskoj uniji

Voditeljica Centra za EdUkaciju o EU (CEdU), Vinka Drezga u četvrtak, 18. kolovoza u SOS Društvenom centru u Lekeniku održala je zanimljivo interaktivno predavanje o povijesti i sadašnjosti Europske unije.

Prisutni učenici naučili su da je projekt ujedinjenja europskih država nastao neposredno nakon Drugoga svjetskoga rata i to zato što su Europljani odlučili živjeti u miru i blagostanju. I doista, EU je danas u globalnim razmjerima prerasla u jednu od gospodarski najsnažnijih zajednica država. U međuvremenu, od 2013. godine, tom se klubu 28 zemalja pridružila i naša zemlja.

Tematika predavanja pokazala se kao jako zanimljiva, a učenici su se aktivno uključili u rasprave o kulturi, tradiciji i jezicima te su naučili nabrojiti sve zemlje članice EU-a i njihove glavne gradove. Dobili su i temeljne informacije o glavnim institucijama i politikama Unije, sa sjedištem u Bruxellesu. Tijekom predavanja slobodno su postavljali pitanja i nudili svoje viđenje dinamike odnosa na prostoru Europske unije. Određene termine su naučili izgovarati na engleskom i francuskom jeziku. Predavačica je učenicima skrenula pozornost na neke od temeljnih vrijednosti—slobodu mišljenja i govora—na kojima počiva suvremena Europa.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više