Objavljeno: utorak, 23.08.2016.

Mali, a veliki umovi u Lekeniku raspravljali o Europskoj uniji

Voditeljica Centra za EdUkaciju o EU (CEdU), Vinka Drezga u četvrtak, 18. kolovoza u SOS Društvenom centru u Lekeniku održala je zanimljivo interaktivno predavanje o povijesti i sadašnjosti Europske unije.

Prisutni učenici naučili su da je projekt ujedinjenja europskih država nastao neposredno nakon Drugoga svjetskoga rata i to zato što su Europljani odlučili živjeti u miru i blagostanju. I doista, EU je danas u globalnim razmjerima prerasla u jednu od gospodarski najsnažnijih zajednica država. U međuvremenu, od 2013. godine, tom se klubu 28 zemalja pridružila i naša zemlja.

Tematika predavanja pokazala se kao jako zanimljiva, a učenici su se aktivno uključili u rasprave o kulturi, tradiciji i jezicima te su naučili nabrojiti sve zemlje članice EU-a i njihove glavne gradove. Dobili su i temeljne informacije o glavnim institucijama i politikama Unije, sa sjedištem u Bruxellesu. Tijekom predavanja slobodno su postavljali pitanja i nudili svoje viđenje dinamike odnosa na prostoru Europske unije. Određene termine su naučili izgovarati na engleskom i francuskom jeziku. Predavačica je učenicima skrenula pozornost na neke od temeljnih vrijednosti—slobodu mišljenja i govora—na kojima počiva suvremena Europa.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više