Objavljeno: utorak, 23.08.2016.

Mali, a veliki umovi u Lekeniku raspravljali o Europskoj uniji

Voditeljica Centra za EdUkaciju o EU (CEdU), Vinka Drezga u četvrtak, 18. kolovoza u SOS Društvenom centru u Lekeniku održala je zanimljivo interaktivno predavanje o povijesti i sadašnjosti Europske unije.

Prisutni učenici naučili su da je projekt ujedinjenja europskih država nastao neposredno nakon Drugoga svjetskoga rata i to zato što su Europljani odlučili živjeti u miru i blagostanju. I doista, EU je danas u globalnim razmjerima prerasla u jednu od gospodarski najsnažnijih zajednica država. U međuvremenu, od 2013. godine, tom se klubu 28 zemalja pridružila i naša zemlja.

Tematika predavanja pokazala se kao jako zanimljiva, a učenici su se aktivno uključili u rasprave o kulturi, tradiciji i jezicima te su naučili nabrojiti sve zemlje članice EU-a i njihove glavne gradove. Dobili su i temeljne informacije o glavnim institucijama i politikama Unije, sa sjedištem u Bruxellesu. Tijekom predavanja slobodno su postavljali pitanja i nudili svoje viđenje dinamike odnosa na prostoru Europske unije. Određene termine su naučili izgovarati na engleskom i francuskom jeziku. Predavačica je učenicima skrenula pozornost na neke od temeljnih vrijednosti—slobodu mišljenja i govora—na kojima počiva suvremena Europa.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više