Objavljeno: utorak, 23.08.2016.

Mali, a veliki umovi u Lekeniku raspravljali o Europskoj uniji

Voditeljica Centra za EdUkaciju o EU (CEdU), Vinka Drezga u četvrtak, 18. kolovoza u SOS Društvenom centru u Lekeniku održala je zanimljivo interaktivno predavanje o povijesti i sadašnjosti Europske unije.

Prisutni učenici naučili su da je projekt ujedinjenja europskih država nastao neposredno nakon Drugoga svjetskoga rata i to zato što su Europljani odlučili živjeti u miru i blagostanju. I doista, EU je danas u globalnim razmjerima prerasla u jednu od gospodarski najsnažnijih zajednica država. U međuvremenu, od 2013. godine, tom se klubu 28 zemalja pridružila i naša zemlja.

Tematika predavanja pokazala se kao jako zanimljiva, a učenici su se aktivno uključili u rasprave o kulturi, tradiciji i jezicima te su naučili nabrojiti sve zemlje članice EU-a i njihove glavne gradove. Dobili su i temeljne informacije o glavnim institucijama i politikama Unije, sa sjedištem u Bruxellesu. Tijekom predavanja slobodno su postavljali pitanja i nudili svoje viđenje dinamike odnosa na prostoru Europske unije. Određene termine su naučili izgovarati na engleskom i francuskom jeziku. Predavačica je učenicima skrenula pozornost na neke od temeljnih vrijednosti—slobodu mišljenja i govora—na kojima počiva suvremena Europa.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više