Objavljeno: ponedjeljak, 03.10.2016.

Predstavljen program prevencije seksualnog nasilja u školama

U prostoru Volonterskog centra Osijek održan je okrugli stol 'Prevencija seksualnog nasilja nad i među mladima', i to u organizaciji SOS Dječjeg sela Ladimirevci i Centra za seksualna prava - 'Ženska soba'.

Cilj je bio predstaviti 'Preporuku za provođenje preventivnih programa prevencije seksualnog nasilja u školama'. Preporuke su nastale kao rezultat provedbe 54 prevencijske radionice za 1089 djece i mladih te 25 predavanja za 300 osoba od strane profesora i profesorica s područja Požeško – slavonske i Bjelovarsko – bilogorske županije te stručnih suradnika i suradnica SOS Dječjeg sela Ladimirevci, a u koordinaciji Ženske sobe – Centra za seksualna prava.

Na okruglom stolu su govorili Zoran Relić, ravnatelj SOS Dječjeg sela Ladimirevci koji se osvrnuo na 'Prevencijske programe o seksualnom nasilju u SOS dječjem selu Ladimirevci' istaknuvši dobre primjere prakse.
Anamaria Drožđan – Kranjčec je ispred Ženske sobe predstavila projekt 'Sigurni od nasilja', u okviru kojeg se i održava okrugli stol te same Preporuke kao rezultat projekta.

Krešimir Makvić, zagovaratelj dječjih prava u Udruzi SOS Dječje selo Hrvatska predstavio je aktivnosti SOS Kinderdorf Internationala i udruge SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Predstavnice partnerske organizacije na projektu iz Ekonomske i turističke škole Daruvar, ravnateljica Dinka Kavalir i pedagoginja Davorka Šorak govorile su više o prevencijskim programima i prevenciji seksualnog nasilja u odgojno – obrazovnim ustanovama, dok je Mirjana Bilopavlović, koordinatorica Centra za podršku i razvoj civilnog društva 'Delfin' iz Pakraca predstavila prevencijske programe i zalaganja za prevenciju seksualnog nasilja u lokalnim zajednicama. Istaknula je primjere dobre prakse senzibilizacije i osvještavanja koje organizacija civilnog društva 'Delfin' provodi na području Lipika, Pakraca i šire.

Gospodin Darko Laksar je ispred Ureda pravobraniteljice za djecu u Osijeku predstavio rad ureda pravobraniteljstva na području prevencije seksualnog nasilja nad i među mladima te važnost zalaganja za uvođenje prevencijskih programa u odgojno – obrazovne ustanove. Predstavnik iz Nansen dijalog Centra u Osijeku je predstavio GOOD inicijativu i njihovo zalaganje za uvođenje Građanskog odgoja u školski kurikulum.

Na okruglom stolu su sudjelovali predstavnici državnih institucija i tijela, odgojno – obrazovnih ustanova, organizacija civilnog društva te zainteresirani građani i građanke.

Okrugli stol je završni dio projekta 'Sigurni od nasilja', koji financijski podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske. Projekt vodi Ženska soba – Centar za seksualna prava u partnersku s Dječjim domom SOS – Dječje selo Ladimirevci i Ekonomskom i turističkom školom Daruvar. Suradnici na projektu su Centar za podršku i razvoj civilnog društva 'Delfin'.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više