Objavljeno: utorak, 21.03.2017.

Lekenik 'odjenuo' proljetno ruho

SOS Dječje selo Lekenik, uz pomoć prijatelja iz Općine Lekenik i ove je godine obilježilo tjedan povratka roda u Turopolje, ekološko-kulturnom manifestacijom 'Dočekajmo rode'.

Proljeće i rode povratnice dočekala su djeca, mali pisci i likovnjaci SOS Dječjeg sela Lekenik, djeca Osnovne škole Mladost Lekenik i vrtića Općine Lekenik.

Ove je godine na ekološko - turističkoj manifestaciji 'Dočekajmo rode' predstavljen zanimljiv kulturno-umjetnički program kroz sadržajnu priredbu koja se održala ispred stare drvene hiže u Zagrebačkoj ulici.

Ispred čardaka obitelji Martinić-Bohnne, lekenički mališani, dočekali su proljeće kroz svoje prigodne radove i pjesme za djecu.

U sklopu priredbe, sve posjetitelje razveselile su recitacije i pjesme djece vrtića, škole i SOS Dječjeg sela te likovni radovi na temu ekologije i dolaska proljeća, a rode povratnice i sve sudionike ove manifestacije, pozdravio je načelnik Općine Lekenik, gosp. Ivica Perović i direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, gospodin Mario Čović: 'I ove smo godine, na poseban način obilježili prvi dan proljeća. Uz već tradicionalnu manifestaciju 'Dočekajmo rode', koja se po sedmi put održava u Lekeniku tijekom ovog dana družili smo se s djecom i pokušali im prenijeti ekološku osviještenost koja postaje jednim od prioriteta modernog čovjeka te postaje sastavnim dijelom našeg svakidašnjeg promišljanja'.

Ovoj veseloj i, za Lekenik, posebno važnoj manifestaciji nazočili su i župan Sisačko-moslavačke županije, gosp. Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine, gđa. Ivanka Roksandić te ravnatelj OŠ Mladost, gosp. Igor Rožić, a turopoljskim pjesmama razveselili članovi KUD-a Preslica.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više