Objavljeno: utorak, 21.03.2017.

Lekenik 'odjenuo' proljetno ruho

SOS Dječje selo Lekenik, uz pomoć prijatelja iz Općine Lekenik i ove je godine obilježilo tjedan povratka roda u Turopolje, ekološko-kulturnom manifestacijom 'Dočekajmo rode'.

Proljeće i rode povratnice dočekala su djeca, mali pisci i likovnjaci SOS Dječjeg sela Lekenik, djeca Osnovne škole Mladost Lekenik i vrtića Općine Lekenik.

Ove je godine na ekološko - turističkoj manifestaciji 'Dočekajmo rode' predstavljen zanimljiv kulturno-umjetnički program kroz sadržajnu priredbu koja se održala ispred stare drvene hiže u Zagrebačkoj ulici.

Ispred čardaka obitelji Martinić-Bohnne, lekenički mališani, dočekali su proljeće kroz svoje prigodne radove i pjesme za djecu.

U sklopu priredbe, sve posjetitelje razveselile su recitacije i pjesme djece vrtića, škole i SOS Dječjeg sela te likovni radovi na temu ekologije i dolaska proljeća, a rode povratnice i sve sudionike ove manifestacije, pozdravio je načelnik Općine Lekenik, gosp. Ivica Perović i direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, gospodin Mario Čović: 'I ove smo godine, na poseban način obilježili prvi dan proljeća. Uz već tradicionalnu manifestaciju 'Dočekajmo rode', koja se po sedmi put održava u Lekeniku tijekom ovog dana družili smo se s djecom i pokušali im prenijeti ekološku osviještenost koja postaje jednim od prioriteta modernog čovjeka te postaje sastavnim dijelom našeg svakidašnjeg promišljanja'.

Ovoj veseloj i, za Lekenik, posebno važnoj manifestaciji nazočili su i župan Sisačko-moslavačke županije, gosp. Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine, gđa. Ivanka Roksandić te ravnatelj OŠ Mladost, gosp. Igor Rožić, a turopoljskim pjesmama razveselili članovi KUD-a Preslica.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više