Objavljeno: utorak, 21.03.2017.

Lekenik 'odjenuo' proljetno ruho

SOS Dječje selo Lekenik, uz pomoć prijatelja iz Općine Lekenik i ove je godine obilježilo tjedan povratka roda u Turopolje, ekološko-kulturnom manifestacijom 'Dočekajmo rode'.

Proljeće i rode povratnice dočekala su djeca, mali pisci i likovnjaci SOS Dječjeg sela Lekenik, djeca Osnovne škole Mladost Lekenik i vrtića Općine Lekenik.

Ove je godine na ekološko - turističkoj manifestaciji 'Dočekajmo rode' predstavljen zanimljiv kulturno-umjetnički program kroz sadržajnu priredbu koja se održala ispred stare drvene hiže u Zagrebačkoj ulici.

Ispred čardaka obitelji Martinić-Bohnne, lekenički mališani, dočekali su proljeće kroz svoje prigodne radove i pjesme za djecu.

U sklopu priredbe, sve posjetitelje razveselile su recitacije i pjesme djece vrtića, škole i SOS Dječjeg sela te likovni radovi na temu ekologije i dolaska proljeća, a rode povratnice i sve sudionike ove manifestacije, pozdravio je načelnik Općine Lekenik, gosp. Ivica Perović i direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, gospodin Mario Čović: 'I ove smo godine, na poseban način obilježili prvi dan proljeća. Uz već tradicionalnu manifestaciju 'Dočekajmo rode', koja se po sedmi put održava u Lekeniku tijekom ovog dana družili smo se s djecom i pokušali im prenijeti ekološku osviještenost koja postaje jednim od prioriteta modernog čovjeka te postaje sastavnim dijelom našeg svakidašnjeg promišljanja'.

Ovoj veseloj i, za Lekenik, posebno važnoj manifestaciji nazočili su i župan Sisačko-moslavačke županije, gosp. Ivo Žinić, predsjednica Županijske skupštine, gđa. Ivanka Roksandić te ravnatelj OŠ Mladost, gosp. Igor Rožić, a turopoljskim pjesmama razveselili članovi KUD-a Preslica.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više