Objavljeno: četvrtak, 11.05.2017.

Henkel i NTL u posjetu SOS dječjem selu Ladimirevci

Djecu iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci dočekalo je pravo iznenađenje nakon proljetnih praznika. Velika akcija „Zajedno za SOS Dječje selo Ladimirevci i njihov čisti dom“ završena je posjetom predstavnika organizatora akcije, tvrtki Henkel i NTL te uručenjem donacije.

Zajedničkim snagama, u akciji koja je trajala od početka ožujka do sredine travnja, obje kompanije odlučile su, uz podršku vjernih kupaca, podržati i pomoći u radu SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Zahvaljujući akciji, koju je podržao svatko tko je u NTL prodavaonicama kupio Henkel proizvode za čišćenje kućanstva, SOS Dječjem selu Ladimirevci donirana je godišnja zaliha proizvoda za čišćenje 17 SOS kuća i dvije zajednice mladih u Osijeku.

Smijeha i veselja u ovom selu, nedaleko od Osijeka, ne nedostaje, a čak osamdesetoro djece u SOS obiteljima žive u kućama koje odišu duhom zajedništva i sigurnosti koju pruža SOS Dječje selo. Obiteljski model dugoročne skrbi o djeci svoj djeci pruža sigurno okruženje i odrastanje ispunjeno ljubavlju. Svaka pomoć koju pritom mogu dobiti, dobro je došla. U samim temeljima kompanija Henkel i NTL briga za zajednicu nije samo jedno od načela nego cilj kojim se s velikom pažnjom posvećuju.

„Obiteljski tip skrbi ono je po čemu su SOS Dječja sela u Hrvatskoj posebna. Djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi pružamo svu ljubav i pažnju kako bi odrastali u sretnoj zajednici, a SOS mame ključne su osobe zaslužne za sretno djetinjstvo svakog djeteta u SOS Dječjem selu. Osim što skrbe o djeci, SOS mame brinu se i za kućanstvo SOS kuće, u čemu će im uvelike pomoći ova hvalevrijedna donacija tvrtke Henkel i trgovačkog lanca NTL. Od srca hvala našim donatorima koje se radujemo ponovno vidjeti kao naše goste u Ladimirevcima“, rekao je gospodin Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

„Društveno odgovorno poslovanje predstavlja brigu o zajednici i o okolini, a djeca kao najmlađi članovi našeg društva zaslužuju najviše pažnje i pomoći. Mi smo posebno sretni i ponosni što smo danas ovdje u Ladimirevcima i što možemo pomoći da ovih 17 SOS obitelji bar malo olakšamo svakodnevicu. Smijeh i dobra atmosfera koja nas je ovdje dočekala su najbolji dokaz koliko je dobre energije uloženo u ovom SOS Dječjem selu i sretni smo što smo danas ovdje“, kazala je Maja Kukec, trade marketing manager, Henkel Adria, Laundry&Home Care.

Trgovački lanac NTL sa zadovoljstvom je prihvatio poziv za sudjelovanje u ovoj akciji. „Svi znamo da su djeca budućnost zemlje, nešto najvrednije u našem društvu i naša je obveza pomagati im u svakom pogledu. Djeca u domovima bez odgovarajuće roditeljske skrbi još su ranjivija društvena skupina te nam je obveza prema njima još i veća. Zato se društvo Narodni trgovački lanac rado odaziva svakoj dobro osmišljenoj akciji koja ima za cilj pomoći djeci. Posebno nam je drago kada to možemo učini u sredini u kojoj smo i sami prisutni, kao što su to Ladimirevci“, izjavila je Ivana Vergot, komercijalna direktorica društva Narodni trgovački lanac.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 21.05.2018.

Još jedan čaroban sportski dan u ŠRD Kozjak

Veliki dvorac na napuhavanje, sportske igre na otvorenom, ukusan roštilj i luda zabava do poslijepodnevnih sati obilježilo je još jedno druženje u ŠRD Kozjak.

Saznajte više

Objavljeno:
petak, 18.05.2018.

Naši djelatnici osnaženi za rad s traumatiziranom djecom

Zahvaljujući vrhunskom predavaču, psihologu Lubosu Tybenskom, u SOS Dječjem selu Lekenik protekla tri dana provodila se odlična radionica na temu: rad s traumatiziranom djecom iz alternativne skrbi.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 14.05.2018.

Veliki odradili vrhunski posao za male

Od ove nedjelje u SOS Dječjem selu Ladimirevci mnoge pedale, lanci, vijci i gume sjaje u novom ruhu i spremni su za još jednu sezonu vožnje bicikala.

Saznajte više