Objavljeno: četvrtak, 25.05.2017.

Rođendansko slavlje koje će Ladimirevci još dugo pamtiti

Svečanim programom u dvorani Osnovne škole Ladimirevci obilježen je 20. rođendan SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Veliko uzbuđenje i pozitivna trema prije samog početka priredbe u školskoj dvorani mogla se 'rezati nožem'. Nasmiješena dječja lica vrzmala su se nestrpljivo iza scene i čekala red na svoj nastup.

Nakon pozdravnog govora direktora SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zorana Relića okupljenima su se obratili: Predsjednica Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, Mariza Katavić, župan Osječko-baranjske županije gospodin Vladimir Šišljagić te gradonačelnik grada Valpova, gospodin Leon Žulj.

Veliku, rođendansku proslavu već tradicionalno su otvorili prijatelji SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Kulturno umjetničko društvo Šokadija iz Ladimirevaca s koreografijom 'Ej širite se široki rukavi'. Publiku su posebno rezveselile djevojke iz vokalnog ansambla 'Brevis' koje su svojim dojmljivim pjevačkim opusom sve prisutne ostavile bez daha.

Nakon glazbenog dijela uslijedila je priča o Ladi i Miru, djevojčici i dječaku koji žive u Ladimirevcima. Iako su neki na prvu pomislili da se radi o nekoj šali ili bajci, okupljeni su imali prilike upoznati Ladu i Miru i čuti njihovu divnu i dirljivu priču.

Gosti iz Požege, plesna skupina Floa rasplesale su dvoranu svojom koreografijom 'Beskućnici', dok su mališani iz Ladimirevaca pokazali svoje glumačko umijeće predstavom 'Ružno pače'. Oni najmlađi, predškolarci, za goste su pripremili recitacije, dok je reper Tino iz SOS kuće Malina svojom točkom zaradio ovacije publike.

Naši mladi, iz SOS Zajednica mladih u Osijeku, zasvirali u formaciji benda pod nazivom 'Neparni par', a nakon njih je mlada pjevačka zvijezda, Mia Dimšić izvela svoj hit, 'Život nije siv'.

Za sam kraj uslijedilo je pravo, rockersko iznenađenje. Grupa 'Opća opasnost' održala je mini koncert za sve okupljene, što je bio rođendanski poklon vjernih partnera SOS Dječjeg sela Hrvatska, tvrtke INA.

No, tu nije bio kraj slavlju. Nakon svečanog programa proslava se preselila u SOS Dječje selo Ladimirevcei gdje su, nakon ukusnog ručka i slavljeničke torte, uslijedile kreativne radionice i sportske igre na otvorenom.

Nakon kreativnog i sportskog druženja, vesela je karavana krenula prema Osijeku. I to na stadion NK Elektre gdje se odigrala humanitarna utakmica između Humanih zvijezdi Hrvatske i Humanih zvijezdi Osijeka.

Mališani su navijali iz sveg glasa te imali priliku upoznati neke od nogometnih i estradnih fanova.

Umorni, ali sretni i ispunjeni, uputili su se svojim kućama te iza sebe ostavili još dan prepun lijepih uspomena.
 

'Danas je veliki dan za SOS Dječje selo Ladimirevce. U naših 20 godina djelovanja pružili smo brižan dom za 325-ero djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi te se radujemo nadolazećim godinama u kojima ćemo nastojati dosljedno slijediti misiju i viziju naše Udruge. Jako smo ponosni na ustrajnost u našem radu i ostvarenoj misiji stvaranja obitelji za djecu bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi. U svom uspješnom radu, ovih 20 godina, uvelike nam je pomoglo zajedništvo i odlična suradnja među djelatnicima stručnog tima SOS Dječjeg sela Ladimirevci, SOS mamama te hvalevrijedna pomoć naših donatora i partnera. Svima od srca veliko hvala', rekao je direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zoran Relić.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više