Objavljeno: utorak, 04.07.2017.

Veleposlanik Kine posjetio mališane u Ladimirevcima

Prvog ponedjeljka u srpnju SOS Dječje selo Ladimirevci primilo je nesvakidašnju posjetu uvaženog gosta, koji je darovima razveselio mališane.

Veleposlanik NR Kine u Hrvatskoj H.E. Hu Zhaoming i predstavnici veleposlanstva NR Kine posjetili su SOS Dječje selo Ladimirevci i upoznali se sa životom i radom Dječjeg sela. Zanimljivost ovog posjeta je i u tome što je nakon preuzimanja dužnosti veleposlanika prije nepuna četiri mjeseca ovo bio njegov prvi službeni posjet izvan Zagreba gdje se nalazi veleposlanstvo NR Kine.

Veleposlanik je u razgovoru s direktorom SOS Dječjeg sela Ladimirevci predstavio svoje ideje u povezivanju dvije države, a neke od njih posebno će razveseliti i djecu Dječjeg sela Ladimirevci koja su pozvana iduće godine sudjelovati u obilježavanju Proljetnog festivala ili kineske nove godine, što je najvažniji i najduži tradicionalni kineski praznik.

Pored veleposlanika i članova veleposlanstva NR Kine u Hrvatskoj, posjetili su nas i kineski gospodarstvenici koji više od dvadeset godina žive i rade u Zagrebu te su donacijom igračaka, odjeće i obuće razveselili svu djecu. Posebno veselje kod djece izazvali su fidget spinneri i u trenutku „sve se zavrtilo“.

Međunarodna organizacija SOS Dječja sela djeluje i u NR Kini gdje je izgrađeno deset SOS Dječjih sela, devet SOS Zajednica mladih, deset vrtića, jedna škola, dva društvena centra i dva centra za edukaciju mladih. Podržavajući razvoj djece i mladih u usvajanju novih znanja i vještina te otkrivanja novih mogućnosti raduje nas iskazna namjera veleposlanika Hu Zhaominga o održavanju suradnje između veleposlanstva NR Kine u Hrvatskoj i SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više