Objavljeno: četvrtak, 06.07.2017.

Poput ribica i morskih sirena...uživanje u ljetu je počelo!

I dok neki već prebiru po uspomenama na ovogodišnje ljetovanje, drugi se tek spremaju na novu ljetnu avanturu.

Zahvaljujući dobrim srcima naših prijatelja i donatora mališani SOS Dječjeg sela Lekenik i Ladimirevci ni ovo ljeto neće ostati zakinuti za uživanje u morskim radostima.

Tako su dvije SOS obitelji iz Lekenika kraj lipnja i početak srpnja proveli u Trogiru. Punih deset dana proveli su u prekrasnoj kući na otoku Čiovu, a njihovi domaćini bili su dugogodišnji donatori i prijatelji. Sedmero mališana u pratnji dviju SOS mama, od jutra do mraka uživali su u igrama na plaži, a na raspolaganju su imali i bazen ispred kuće.

Posebno uzbuđenje doživjeli su tijekom izleta na otok Šolta, gdje su u malim prekrasnim uvala imali priliku roniti te gledati galebove i ribe u igri. Navečer su se svi okupljali oko roštilja kojeg je vješto pripremao SOS tata Rusmir. Ni ljetne vrućine, ni dosadni komarci ovoj veseloj družini nisu uspjeli pokvariti pravi morski užitak.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u Poreču, gdje su u hotelima Valamar punih sedam dana proveli petero mališana i njihova SOS mama iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Oduševljeni uslugom i veoma toplim gostoprimstvom, klinci su uživali u morskim radostima, a oni najhrabriji odvažili su se okušati u 'dubokom moru'. Jedan je petogodišnjak naučio i plivati uz pomoć puhalica, a najveće je veselje izazvao prekrasan pješčanik u kojem su nicale maštovite kule o pijeska.

No, ljeto je tek počelo, a svako bi ga dijete voljelo provesti na moru, što vjerujemo da hoće i to zahvaljujući našim vjernim donatorima i partnerima.

 

Novosti

Objavljeno:
petak, 16.03.2018.

Kakav je prijatelj Ježurka Ježić? A kakav ste vi?

Imate li bolju ideju kako provesti snježno-kišni ožujak od 'ježeve kućice'? Maleni vrtićanci iz Lekenika smatraju da je to najbolje moguće okruženje za učenje kroz igru.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.03.2018.

Ljubav na poetski način za sve žene u Lekeniku

Dan žena u SOS Dječjem selu Lekenik protekao je u duhu predivne ljubavne glazbe, koja je sve prisutne ganula do suza.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 08.03.2018.

U SOS Dječjem selu Ladimirevci ruža za svaku ženu

Tradicionalno, i ove godine SOS Dječje selo Ladimirevci obilježava jedan od najvažnijih dana u godini – Dan žena.

Saznajte više