Objavljeno: petak, 04.08.2017.

Donacija novih školskih torbi razveselila je školarce SOS Dječjeg sela Lekenik

Udruga Međunarodnih Dragovoljaca Oružanih Snage Republike Hrvatske(Croatian Forces International Volunteers Association – CFIVA) svojom donacijom školskih torbi jako je razveselila sve školarce u SOS Dječjem selu Lekenik.

U četvrtak 3. kolovoza 2017. u SOS Dječjem selu Lekenik uručena je donacija školskih torbi za sve školarce u SOS Dječjem selu Lekenik. Donaciju je uručio Daniel Kington, glavni tajnik CAFIVAe, a donaciju su u ime školaraca SOS Dječjeg sela Lekenik primile Ljiljana Varga, voditeljica odjela za korporativna partnerstva i Danijela Kovačević, koordinatorica za korporativna partnerstva SOS Dječjeg sela Hrvatska.
Ovom vrijednom i jako korisnom donacijom rasteretio se kućni budžet SOS obitelji u kojima su djeca školskog uzrasta, a mališani su se razveselili novim školskim torbama koje će na jesen ponosno nositi u školu. Nove školske torbe prvi su pregledali mališani iz SOS kuće Božićna zvijezda.

Predstavnice SOS Dječjeg sela Hrvatska, kao pravi domaćini, provele su gospodina Kingtona kroz SOS Dječje selo Lekenik te su mu ispričale nešto više o radu i povijesti same Udruge, a u sklopu obilaska Sela posjetio je i SOS kuću Božićna zvijezda gdje se kratko družio sa SOS obitelji i prenio im pozdrave cijele Udruga Međunarodnih Dragovoljaca Oružanih Snage Republike Hrvatske.

O Udruzi SOS-Dječje selo Hrvatska

SOS Dječje selo Hrvatska već 25 godina pruža brižan dom za svako dijete te ove godine slavi taj veliki rođendan. SOS Dječje selo Hrvatska je nevladina i neprofitna udruga koja se financira putem donacija. U dva SOS dječja sela u Hrvatskoj- SOS Dječje selo Lekenik i SOS Dječje selo Ladimirevci, brinemo se o djeci bez roditelja ili roditeljske skrbi.
Povodom proslave 25godina SOS Dječjeg sela Hrvatska pokrenuta je kampanja PONOSI SE SOBOM u čijem su središtu mlade osobe odrasle u SOS Dječjim selima koje su danas samostalne i uspješne te se ponose sobom. Kroz svjedočanstva mladih osoba koje su odrasle u SOS Dječjem selu Hrvatska, prenosi se poruka obiteljskog tipa skrbi koju, već 25 godina, uspješno pružamo djeci bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi.

O Udruzi Međunarodnih Dragovoljaca Oružanih Snage Republike Hrvatske

CFIVA je službeno priznata organizacija inozemnih veterana Domovinskog rata i Kosovskog rata za neovisnost. Članovi udruge su strani državljani koji su bez ikakvih obveza i prijašnjih veza, (obiteljskih ili bračnih) s bivšom državom Jugoslavijom služili kao pripadnici OSRH, HVO, Armija BiH, te UCK.
Cilj udruge je očuvanje prijateljstva, zajedništva, osiguravanje socijalne skrbi i očuvanja mentalnog zdravlja veterana, osobito onih koji nemaju pristup odgovarajućoj podršci u svojim zemljama. Aktivno djelujemo na prekidu ciklusa izolacije branitelja i njihovoj socijalizaciji.
Nastoji se odati počast svima koji su izgubili život u tim ratovima, vojnim i civilnim žrtvama - njegovanjem vrijednosti Domovinskog rata i osobito uspomene na Vukovar, te promicanjem međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Kosova. Članovi CFIVA, također aktivno prikupljaju sredstva za humanitarne projekte - uspješno surađuju sa SOS Dječjim selom u Mojmilu u Sarajevu te sada i sa SOS Dječjim selom Lekenik.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više