Objavljeno: petak, 04.08.2017.

Donacija novih školskih torbi razveselila je školarce SOS Dječjeg sela Lekenik

Udruga Međunarodnih Dragovoljaca Oružanih Snage Republike Hrvatske(Croatian Forces International Volunteers Association – CFIVA) svojom donacijom školskih torbi jako je razveselila sve školarce u SOS Dječjem selu Lekenik.

U četvrtak 3. kolovoza 2017. u SOS Dječjem selu Lekenik uručena je donacija školskih torbi za sve školarce u SOS Dječjem selu Lekenik. Donaciju je uručio Daniel Kington, glavni tajnik CAFIVAe, a donaciju su u ime školaraca SOS Dječjeg sela Lekenik primile Ljiljana Varga, voditeljica odjela za korporativna partnerstva i Danijela Kovačević, koordinatorica za korporativna partnerstva SOS Dječjeg sela Hrvatska.
Ovom vrijednom i jako korisnom donacijom rasteretio se kućni budžet SOS obitelji u kojima su djeca školskog uzrasta, a mališani su se razveselili novim školskim torbama koje će na jesen ponosno nositi u školu. Nove školske torbe prvi su pregledali mališani iz SOS kuće Božićna zvijezda.

Predstavnice SOS Dječjeg sela Hrvatska, kao pravi domaćini, provele su gospodina Kingtona kroz SOS Dječje selo Lekenik te su mu ispričale nešto više o radu i povijesti same Udruge, a u sklopu obilaska Sela posjetio je i SOS kuću Božićna zvijezda gdje se kratko družio sa SOS obitelji i prenio im pozdrave cijele Udruga Međunarodnih Dragovoljaca Oružanih Snage Republike Hrvatske.

O Udruzi SOS-Dječje selo Hrvatska

SOS Dječje selo Hrvatska već 25 godina pruža brižan dom za svako dijete te ove godine slavi taj veliki rođendan. SOS Dječje selo Hrvatska je nevladina i neprofitna udruga koja se financira putem donacija. U dva SOS dječja sela u Hrvatskoj- SOS Dječje selo Lekenik i SOS Dječje selo Ladimirevci, brinemo se o djeci bez roditelja ili roditeljske skrbi.
Povodom proslave 25godina SOS Dječjeg sela Hrvatska pokrenuta je kampanja PONOSI SE SOBOM u čijem su središtu mlade osobe odrasle u SOS Dječjim selima koje su danas samostalne i uspješne te se ponose sobom. Kroz svjedočanstva mladih osoba koje su odrasle u SOS Dječjem selu Hrvatska, prenosi se poruka obiteljskog tipa skrbi koju, već 25 godina, uspješno pružamo djeci bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi.

O Udruzi Međunarodnih Dragovoljaca Oružanih Snage Republike Hrvatske

CFIVA je službeno priznata organizacija inozemnih veterana Domovinskog rata i Kosovskog rata za neovisnost. Članovi udruge su strani državljani koji su bez ikakvih obveza i prijašnjih veza, (obiteljskih ili bračnih) s bivšom državom Jugoslavijom služili kao pripadnici OSRH, HVO, Armija BiH, te UCK.
Cilj udruge je očuvanje prijateljstva, zajedništva, osiguravanje socijalne skrbi i očuvanja mentalnog zdravlja veterana, osobito onih koji nemaju pristup odgovarajućoj podršci u svojim zemljama. Aktivno djelujemo na prekidu ciklusa izolacije branitelja i njihovoj socijalizaciji.
Nastoji se odati počast svima koji su izgubili život u tim ratovima, vojnim i civilnim žrtvama - njegovanjem vrijednosti Domovinskog rata i osobito uspomene na Vukovar, te promicanjem međunarodnog ugleda Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Kosova. Članovi CFIVA, također aktivno prikupljaju sredstva za humanitarne projekte - uspješno surađuju sa SOS Dječjim selom u Mojmilu u Sarajevu te sada i sa SOS Dječjim selom Lekenik.

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 23.05.2019.

Uz Oriflame učimo brinuti o prirodi!

Posebno nam je drago kad imamo priliku surađivati s tvrtkama koje, uz svoje uspješno poslovanje, misiju temelje na brizi o prirodi i okolišu, jer i to su vrijednosti koje pokušavamo usaditi djeci u SOS Dječjim selima.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 20.05.2019.

Sport, zabava i fina hrana na Kozjaku

Veliko srce i dobra volja naših prijatelja iz Športsko rekreacijskog društva Kozjak učinili su ovaj dan posebnim djeci iz SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 16.05.2019.

Planinarenje, učenje i uživanje na 569 metara

Niti loše vrijeme ne može pokvariti atmosferu kada djeca i djelatnici SOS Dječjeg sela Ladimirevci planinare. Kao i svaki do sad, još jedan vrh osvojen je uz pjesmu i smijeh.

Saznajte više