Objavljeno: ponedjeljak, 16.10.2017.

Mališani iz Ladimirevaca u prvom susretu s 'fićekom'

SOS Dječje selo Ladimirevci sunčanu je nedjelju začinilo nesvakidašnjom posjetom. Sedamdesetak automobila iz kategorije oldtimera uz zvukove sirene provezli su se kroz SOS Dječje selo Ladimirevci.

Time je službeno završio prvi humanitarni oldtimer maraton koji je organiziran s ciljem podrške i pomoći djeci koja žive u 16 SOS obitelji Dječjeg sela Ladimirevci.

Novčanom donacijom od 15.300 kuna te donacijom u naturi u vrijednosti od 10.000,00kn članovi oldtimer klubova diljem Hrvatske pokazali su da imaju veliko srce kada su u pitanju djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Sunčan dan bio je idealan za druženje i stjecanje novih životnih iskustava.

Kada je nedjeljno sunce zagrijalo prozore na dječjim sobama to je bio znak da se treba pripremiti za doček prijatelja koji dolaze u limenim ljubimcima drugačijim od onih što stoje parkirani u našem Dječjem selu. Pola sata iza podneva djeca i njihove SOS mame krenuli su prema amfiteatru koji predstavlja centar našeg Dječjeg sela. Uzbuđenja nije nedostajalo. U daljini se već čula buka motora i svake sekunde postajala je sve jača. Kada je kolona oldtimera predvođenih motorima ušla u Dječje selo, svi su počeli u glas vikati 'evo ih, evo ih'.

Kako se kolona približavala tako se miješao zvuk sirena koje su pozdravljale nas domaćine sa zvukom aplauza koji je nastajao iz dječjih dlanova pokazujući koliko su naši gosti dobro došli. Dječaci su poskakivali svaki put kada bi vidjeli automobil koji im se jako sviđa, a djevojčice bi pokazivale prstom jedna drugoj na blještave crvene automobile. Svi automobili i motori su bili raspoloživi za vožnju djece, a čini mi se da je ovu nedjelju najviše kilometara po Dječjem selu napravio bijeli Cadillac iz oldtimer kluba Đakovo. Jednom dječaku toliko su se svidjeli svi automobili da se vozio u svakom, a onda se prebacio na motore. Kako su vozači vidjeli oduševljenje na dječjim licima tako im nije bilo teško voziti dok se sva djeca nisu provozala. Svi smo se nasmijali bratu i sestri koji su sjeli u prvi model 'fiće' kojem su vrata u suprotnom položaju u odnosu na druge modele. Kada je trebalo izaći iz auta počeli su vikati da su se vrata pokvarila jer ih ne mogu otvoriti, ali strah je brzo otklonjen otvaranjem vrata kojima su se djeca još dugo čudila i govorila da je netko naopačke stavio vrata na auto.

'Danas su djeca koja žive u 16 SOS obitelji u Dječjem selu u Ladimirevcima stekla nove prijatelje. Prikupljenom novčanom donacijom i donacijom u naturi pomogli su održivosti kvalitete skrbi koju osiguravamo u našem Dječjem selu. Posebno se zahvaljujemo Oldtimer klubu Kurbla iz Garešnice i njihovom predsjedniku gospodinu Bori Golenku na organizaciji prvog Oldtimer maratona na kojem je sudjelovalo devet oldtimer klubova iz cijele Hrvatske. SOS Dječje selo Ladimirevci u nedjelju je steklo nove prijatelje, a dječji osmjeh je sigurno najbolji razlog za ponovni susret. Naša vrata bit će im otvorena kad god ih put dovede do Ladimirevaca', rekao je direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zoran Relić.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više