Objavljeno: srijeda, 28.03.2018.

I rode znaju kasniti, ali uvijek dođu

Već tradicionalno, SOS Dječje selo Lekenik i Općina Lekenik, obilježili su povratak proljeća i roda ekološko-turističkom manifestacijom 'Dočekajmo rode'.

Ove godine rode smo dočekali nekoliko dana kasnije od kalendarskog početka proljeća, zbog velikih poplava koje su pogodile turopoljski kraj uslijed kojih su svi djelatnici Općine, kao i mnoštvo građana mobilizirali sve svoje snage u borbi protiv vodene stihije.
Na radost velikih i malih stanovnika Lekenika, voda se povukla, a pažnja sviju usmjerena je na povratak roda, simbola Općine Lekenik i pratećih im žabica.

Vesele recitacije pročitala su djeca iz SOS Dječjeg sela i Dječjeg vrtića Lekenik, a mali znanstvenici OŠ Mladost poučili su sve prisutne o tome tko su zapravo ove prekrasne ptice, gdje žive i čime se hrane.

Tako smo naučili da rode jedu žabe, da mama i tata zajedno odgajaju mlade i u sretnom su braku cijeloga života, da se u Poljskoj nalazi najveće stanište roda u Europi i slične vrijedne znanstvene činjenice.

Svim prisutnima obratio se načelnik Općine, gospodin Ivica Perović, s nekoliko prigodnih riječi za mnoštvo djece te ujedno čestitao nadolazeći blagdan Uskrsa.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više