Objavljeno: srijeda, 28.03.2018.

I rode znaju kasniti, ali uvijek dođu

Već tradicionalno, SOS Dječje selo Lekenik i Općina Lekenik, obilježili su povratak proljeća i roda ekološko-turističkom manifestacijom 'Dočekajmo rode'.

Ove godine rode smo dočekali nekoliko dana kasnije od kalendarskog početka proljeća, zbog velikih poplava koje su pogodile turopoljski kraj uslijed kojih su svi djelatnici Općine, kao i mnoštvo građana mobilizirali sve svoje snage u borbi protiv vodene stihije.
Na radost velikih i malih stanovnika Lekenika, voda se povukla, a pažnja sviju usmjerena je na povratak roda, simbola Općine Lekenik i pratećih im žabica.

Vesele recitacije pročitala su djeca iz SOS Dječjeg sela i Dječjeg vrtića Lekenik, a mali znanstvenici OŠ Mladost poučili su sve prisutne o tome tko su zapravo ove prekrasne ptice, gdje žive i čime se hrane.

Tako smo naučili da rode jedu žabe, da mama i tata zajedno odgajaju mlade i u sretnom su braku cijeloga života, da se u Poljskoj nalazi najveće stanište roda u Europi i slične vrijedne znanstvene činjenice.

Svim prisutnima obratio se načelnik Općine, gospodin Ivica Perović, s nekoliko prigodnih riječi za mnoštvo djece te ujedno čestitao nadolazeći blagdan Uskrsa.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više