Objavljeno: srijeda, 28.03.2018.

I rode znaju kasniti, ali uvijek dođu

Već tradicionalno, SOS Dječje selo Lekenik i Općina Lekenik, obilježili su povratak proljeća i roda ekološko-turističkom manifestacijom 'Dočekajmo rode'.

Ove godine rode smo dočekali nekoliko dana kasnije od kalendarskog početka proljeća, zbog velikih poplava koje su pogodile turopoljski kraj uslijed kojih su svi djelatnici Općine, kao i mnoštvo građana mobilizirali sve svoje snage u borbi protiv vodene stihije.
Na radost velikih i malih stanovnika Lekenika, voda se povukla, a pažnja sviju usmjerena je na povratak roda, simbola Općine Lekenik i pratećih im žabica.

Vesele recitacije pročitala su djeca iz SOS Dječjeg sela i Dječjeg vrtića Lekenik, a mali znanstvenici OŠ Mladost poučili su sve prisutne o tome tko su zapravo ove prekrasne ptice, gdje žive i čime se hrane.

Tako smo naučili da rode jedu žabe, da mama i tata zajedno odgajaju mlade i u sretnom su braku cijeloga života, da se u Poljskoj nalazi najveće stanište roda u Europi i slične vrijedne znanstvene činjenice.

Svim prisutnima obratio se načelnik Općine, gospodin Ivica Perović, s nekoliko prigodnih riječi za mnoštvo djece te ujedno čestitao nadolazeći blagdan Uskrsa.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više