Objavljeno: srijeda, 28.03.2018.

I rode znaju kasniti, ali uvijek dođu

Već tradicionalno, SOS Dječje selo Lekenik i Općina Lekenik, obilježili su povratak proljeća i roda ekološko-turističkom manifestacijom 'Dočekajmo rode'.

Ove godine rode smo dočekali nekoliko dana kasnije od kalendarskog početka proljeća, zbog velikih poplava koje su pogodile turopoljski kraj uslijed kojih su svi djelatnici Općine, kao i mnoštvo građana mobilizirali sve svoje snage u borbi protiv vodene stihije.
Na radost velikih i malih stanovnika Lekenika, voda se povukla, a pažnja sviju usmjerena je na povratak roda, simbola Općine Lekenik i pratećih im žabica.

Vesele recitacije pročitala su djeca iz SOS Dječjeg sela i Dječjeg vrtića Lekenik, a mali znanstvenici OŠ Mladost poučili su sve prisutne o tome tko su zapravo ove prekrasne ptice, gdje žive i čime se hrane.

Tako smo naučili da rode jedu žabe, da mama i tata zajedno odgajaju mlade i u sretnom su braku cijeloga života, da se u Poljskoj nalazi najveće stanište roda u Europi i slične vrijedne znanstvene činjenice.

Svim prisutnima obratio se načelnik Općine, gospodin Ivica Perović, s nekoliko prigodnih riječi za mnoštvo djece te ujedno čestitao nadolazeći blagdan Uskrsa.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više