Objavljeno: srijeda, 28.03.2018.

I rode znaju kasniti, ali uvijek dođu

Već tradicionalno, SOS Dječje selo Lekenik i Općina Lekenik, obilježili su povratak proljeća i roda ekološko-turističkom manifestacijom 'Dočekajmo rode'.

Ove godine rode smo dočekali nekoliko dana kasnije od kalendarskog početka proljeća, zbog velikih poplava koje su pogodile turopoljski kraj uslijed kojih su svi djelatnici Općine, kao i mnoštvo građana mobilizirali sve svoje snage u borbi protiv vodene stihije.
Na radost velikih i malih stanovnika Lekenika, voda se povukla, a pažnja sviju usmjerena je na povratak roda, simbola Općine Lekenik i pratećih im žabica.

Vesele recitacije pročitala su djeca iz SOS Dječjeg sela i Dječjeg vrtića Lekenik, a mali znanstvenici OŠ Mladost poučili su sve prisutne o tome tko su zapravo ove prekrasne ptice, gdje žive i čime se hrane.

Tako smo naučili da rode jedu žabe, da mama i tata zajedno odgajaju mlade i u sretnom su braku cijeloga života, da se u Poljskoj nalazi najveće stanište roda u Europi i slične vrijedne znanstvene činjenice.

Svim prisutnima obratio se načelnik Općine, gospodin Ivica Perović, s nekoliko prigodnih riječi za mnoštvo djece te ujedno čestitao nadolazeći blagdan Uskrsa.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više