Objavljeno: petak, 25.05.2018.

Rođendan okupan proljetnim pljuskom

Radost i dječje veselje uoči 21. rođendana SOS Dječjeg sela Ladimirevci nije pokvario ni iznenadni proljetni pljusak.

Petak, 25. svibnja, bio je rezerviran za veliko slavlje. U SOS Dječjem selu Ladimirevci od ranog su jutra krenule pripreme za rođendansko veselje. Iz SOS kuća širio se miris domaćih kiflica i kolačića, dok su vrijedni zaposlenici pripremali dječje radionice na otvorenom.

Najveća gužva nastala je oko velikog kotlića za tradicionalni paprikaš, gdje su se u velikim količinama pripremali povrće i meso, za koje se pobrinuo naš veliki partener 'Lidl'. Na čelu s kuharom Johnom, naši mladi iz SOS Zajednice mladih Osijek pripremili su paprikaš 'za prste polizat'. Ipak, najviše djece privukao je miris roštilja naših prijatelja iz mesne industrije 'Ravlić d.o.o.'. Naime, ovi su dragi ljudi u sklopu projekta 'Hrvatska volontira' Ladimirevčanima odlučili rođendan začiniti ukusnim burgerima koje su spravljali od kvalitetnog mesa.

U službenom dijelu programa, nakon pozdravnog govora direktora SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zorana Relića, uslijedila je čestitka nacionalne direktorice Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, gospođe Višnje Tuškan-Krupić. Od uvaženih gostiju rođendanskom slavlju prisustvovao je bio i zamjenik župana Osječko-baranjskog gospodin Goran Ivanović, te gradonačelnik grada Valpova, gospodin Matko Šutalo.

U sklopu službenog programa mališani iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci izveli su glumačku točku pod nazivom 'Cirkus', te izazvali puno smijeha i ovacije publike. Važno je spomenuti da su ovu glumačku točku osmislila sama djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, i to uz vodstvo dramskog pedagoga Ivana Kristijana Majića. Nakon njih nastupili su studenti Učiteljskog fakulteta u Zadru sa četiri lutkarske predstave za djecu, koje su režirali njihovi profesori, dok su 'kao šlag na kraju', cijelu svečanost uveličali izvrsni braća i sestra Habuda na klaviru, violini i gitari, uz odličan vokal prijatelja, Marina Bulića. Ovi su glazbenici nastupili ispred humanitarne udruge Panonius.

Dašak pravih umjetničkih dijela unijela je likovna kolonija Društva likovnih umjetnika amatera 'Likar' iz Osijeka, koji su svoje umjetničke radove izradili tijekom rođendanske proslave, te ih poklonili SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Prijatelji iz Zajednice tehničke kulture grada Valpovo s uvijek atraktivnim dronovima privukli su veliki broj zainteresiranih, koji su se okušali u upravljanju dronom.

Veselje se još neko vrijeme nastavilo u predivnoj prirodi SOS Dječjeg sela Ladimirevci, dok je rezanje Dr.Oetker torte uslijedilo tik pred veliki proljetni pljusak. Okupani kišom, ali sretni, veseli i punih želuca pozdravili smo Ladimirevce do iduće rođendanske proslave.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 23.07.2018.

Šarena i vesela radionica u Ladimirevcima!

Vikend je prošao u veselom tonu zahvaljujući udruzi Likar iz Osijeka.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
nedjelja, 22.07.2018.

Henschel kvartet oduševio Šibenik

U sklopu festivala Musica Appassionata u Šibeniku nastupio je i poznati gudački kvartet, Henschel kvartet, a sav prihod od prodanih ulaznica išao je za djecu koja odrastaju u SOS Dječjim selima u Hrvatskoj.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 19.07.2018.

Kreativno ljeto u SOS Društvenom centru

Tko kaže da je samo na moru dobra zabava? U SOS Dječjem selu u Lekeniku dani su ispunjeni igrom i druženjem.

Saznajte više