Objavljeno: utorak, 29.05.2018.

U cipelama emotivne djece

Biti dijete ponekad nije lako. Treba znati ovladati emocijama, izboriti se sa navalama tuge, bijesa, ljutnje, ali i ljubavi. Kako na ispravan način to i učiniti djeca su učila u sklopu projekta 'Idem u tvoje cipele'.

Tijekom školske godine 2017./2018. nastavljen je projekt 'Idem u tvoje cipele' ciklus III – prevencija nasilja među djecom kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radionice su se održavale u OŠ Mladost Lekenik i OŠ Glina, te po prvi puta u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora i Srednjoj školi Glina. Svaki razred je prošao kroz tri radionice na kojima su obrađene sljedeće teme: stereotipi i predrasude, nasilje u ljubavnim vezama i nošenje s neugodnim emocijama. Učenici koji su sudjelovali izražavaju da im je bilo odlično, zabavno i poučno.

Ukupno je održano 79 radionica s razredima, dvije edukacije za roditelje i dvije edukacije za nastavnike. Posebno je bilo zanimljivo na grupama podrške koje su se odvijale u OŠ Mladost i OŠ Gora na kojima je sudjelovalo 21 dijete u 18 radionica.

Djeca su navela visoko zadovoljstvo sudjelovanjem, a evo što su neki i načili:

'Naučio sam da prihvatim osobe onakve kakve jesu i da nikoga ne odbacimo'.

'Naučila sam kako si mogu pomoći kad sam ljuta, tužna, usamljena'.

'Grupe su mi pomogle u rješavanju sukoba i nošenju s osjećajima'.

Novosti

Objavljeno:
petak, 27.03.2020.

Upoznajte Katicu – posve neobičnu stanarku u Selu

Biti brižan i pažljiv prema životinjama odlika je naših mališana, koji su vjeverici pružili topli dom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 23.03.2020.

Zemljotres 22. ožujka 2020.

Naša djeca i mladi su svi u dobrom stanju, očekivano potreseni, kao i sva djeca za koju je jučerašnji zemljotres bio velik šok.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.03.2020.

Sigurnost i zdravlje djece u SOS Dječjim selima na prvom mjestu

Svakodnevni život djece prilagođen je situaciji širenja i borbe s koronavirusom, a SOS Dječje selo Hrvatska provodi mjere koje čuvaju sigurnost i zdravlje djece u našoj skrbi, kao i zaposlenika.

Saznajte više