Objavljeno: utorak, 29.05.2018.

U cipelama emotivne djece

Biti dijete ponekad nije lako. Treba znati ovladati emocijama, izboriti se sa navalama tuge, bijesa, ljutnje, ali i ljubavi. Kako na ispravan način to i učiniti djeca su učila u sklopu projekta 'Idem u tvoje cipele'.

Tijekom školske godine 2017./2018. nastavljen je projekt 'Idem u tvoje cipele' ciklus III – prevencija nasilja među djecom kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radionice su se održavale u OŠ Mladost Lekenik i OŠ Glina, te po prvi puta u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora i Srednjoj školi Glina. Svaki razred je prošao kroz tri radionice na kojima su obrađene sljedeće teme: stereotipi i predrasude, nasilje u ljubavnim vezama i nošenje s neugodnim emocijama. Učenici koji su sudjelovali izražavaju da im je bilo odlično, zabavno i poučno.

Ukupno je održano 79 radionica s razredima, dvije edukacije za roditelje i dvije edukacije za nastavnike. Posebno je bilo zanimljivo na grupama podrške koje su se odvijale u OŠ Mladost i OŠ Gora na kojima je sudjelovalo 21 dijete u 18 radionica.

Djeca su navela visoko zadovoljstvo sudjelovanjem, a evo što su neki i načili:

'Naučio sam da prihvatim osobe onakve kakve jesu i da nikoga ne odbacimo'.

'Naučila sam kako si mogu pomoći kad sam ljuta, tužna, usamljena'.

'Grupe su mi pomogle u rješavanju sukoba i nošenju s osjećajima'.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.03.2019.

Pitali smo djecu: Kako pokloniti radost?

Povodom Tjedna mozga, u SOS Dječjem selu Ladmirevci održana je kreativna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 06.03.2019.

Fašničko ludilo u bajkovitom i raspjevanom Lekeniku

Veliki trud koji su SOS mame, SOS tete i mališani uložili u ovogodišnje maske, zadao je glavobolju 'fašničkom žiriju' koji je trebao odabrati najbolje.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 04.03.2019.

Vikend učenja i zabave

Ima li što ljepše od toga kad stečeno znanje možete prenijeti na druge? Upravo tu priliku imala su djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik proteklog vikenda u Austriji.

Saznajte više