Objavljeno: utorak, 29.05.2018.

U cipelama emotivne djece

Biti dijete ponekad nije lako. Treba znati ovladati emocijama, izboriti se sa navalama tuge, bijesa, ljutnje, ali i ljubavi. Kako na ispravan način to i učiniti djeca su učila u sklopu projekta 'Idem u tvoje cipele'.

Tijekom školske godine 2017./2018. nastavljen je projekt 'Idem u tvoje cipele' ciklus III – prevencija nasilja među djecom kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radionice su se održavale u OŠ Mladost Lekenik i OŠ Glina, te po prvi puta u OŠ Ivan Goran Kovačić Gora i Srednjoj školi Glina. Svaki razred je prošao kroz tri radionice na kojima su obrađene sljedeće teme: stereotipi i predrasude, nasilje u ljubavnim vezama i nošenje s neugodnim emocijama. Učenici koji su sudjelovali izražavaju da im je bilo odlično, zabavno i poučno.

Ukupno je održano 79 radionica s razredima, dvije edukacije za roditelje i dvije edukacije za nastavnike. Posebno je bilo zanimljivo na grupama podrške koje su se odvijale u OŠ Mladost i OŠ Gora na kojima je sudjelovalo 21 dijete u 18 radionica.

Djeca su navela visoko zadovoljstvo sudjelovanjem, a evo što su neki i načili:

'Naučio sam da prihvatim osobe onakve kakve jesu i da nikoga ne odbacimo'.

'Naučila sam kako si mogu pomoći kad sam ljuta, tužna, usamljena'.

'Grupe su mi pomogle u rješavanju sukoba i nošenju s osjećajima'.

Novosti

Objavljeno:
utorak, 13.11.2018.

Naši mališani u društvu Modrića, Rakitića, Subašića, Vrsaljka… koje veselje!

Naši su mališani iz SOS Dječjih sela doživjeli susret koji će pamtiti do kraja života. Imali su čast prisustvovati uručenju odličja našim srebrnim nogometašima na Pantovčaku.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.11.2018.

Bajkovitih 24 sata na Lekenički način

Uspješno je završeno još jedno Milenijsko čitanje bajki. Desetu godinu za redom, održava se ova sjajna manifestacija u kojoj se 24 sata, u SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, neprekidno čitaju bajke.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 08.11.2018.

Vrijeme je za bajke!

Jubilarno, deseto izdanje Milenijskog čitanja bajki, ove ćemo godine obilježiti u Društvenom centru 'Hermann Gmeiner' u SOS Dječjem selu Lekenik.

Saznajte više