Objavljeno: srijeda, 17.10.2018.

Reci svoje, poštuj druge!

Mir, mir, mir, nitko nije kriv... sigurni smo da se svi sjećaju ovih često korištenih riječi iz djetinjstva. A kako to treba izgledati kada odrastu, na zanimljivoj radionici doznala su djeca u SOS Dječjem selu Lekenik.

U okviru Tjedna mirenja koji se obilježava od 15. do 19. listopada ove godine, Hrvatska udruga za mirenje održala je stručnu i zanimljivu radionicu za djecu pod nazivom Kako nenasilno riješavati sukobe?

Edukaciju je provela Dušanka Pribičević-Gelb, voditeljica treninga iz područja medijacije za suce izmiritelje i dugogodišnja mentorica na projektima te u državnim institucijama na poslovima vezanim za edukacije iz područja ljudskih prava, kulture nenasilja i upravljanja sukobima.

Djeci će sigurno već od danas koristiti znanja i vještine stečene na radionici, a mi smo sretni i ponosni što djeca u SOS Dječjem selu Lekenik od malih nogu imaju priliku učiti kako okolinu učiniti boljim mjestom za život.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.09.2019.

Veselo druženje u znaku šišmiša

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživala su tijekom posjete Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku gdje se održavala Noć šišmiša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.09.2019.

SOS predstavnici vas čekaju na Vinkovačkim jesenima

Osim na predivnoj manifestaciji na istoku, naši nasmiješeni SOS predstavnici u narančastim majicama čekaju vas diljem Lijepe naše. Izvrsna je to prilika za sve koji žele postati prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.09.2019.

Praške lastavice još jednom su nam uljepšale praznike

Naši veliki prijatelji iz Udruženja građana Lastavica iz Praga i ove, četvrte godine po redu, organizirali su i financirali sedmodnevni posjet djece iz šest SOS Dječjih sela.

Saznajte više