Objavljeno: srijeda, 17.10.2018.

Reci svoje, poštuj druge!

Mir, mir, mir, nitko nije kriv... sigurni smo da se svi sjećaju ovih često korištenih riječi iz djetinjstva. A kako to treba izgledati kada odrastu, na zanimljivoj radionici doznala su djeca u SOS Dječjem selu Lekenik.

U okviru Tjedna mirenja koji se obilježava od 15. do 19. listopada ove godine, Hrvatska udruga za mirenje održala je stručnu i zanimljivu radionicu za djecu pod nazivom Kako nenasilno riješavati sukobe?

Edukaciju je provela Dušanka Pribičević-Gelb, voditeljica treninga iz područja medijacije za suce izmiritelje i dugogodišnja mentorica na projektima te u državnim institucijama na poslovima vezanim za edukacije iz područja ljudskih prava, kulture nenasilja i upravljanja sukobima.

Djeci će sigurno već od danas koristiti znanja i vještine stečene na radionici, a mi smo sretni i ponosni što djeca u SOS Dječjem selu Lekenik od malih nogu imaju priliku učiti kako okolinu učiniti boljim mjestom za život.

Novosti

Objavljeno:
petak, 27.03.2020.

Upoznajte Katicu – posve neobičnu stanarku u Selu

Biti brižan i pažljiv prema životinjama odlika je naših mališana, koji su vjeverici pružili topli dom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 23.03.2020.

Zemljotres 22. ožujka 2020.

Naša djeca i mladi su svi u dobrom stanju, očekivano potreseni, kao i sva djeca za koju je jučerašnji zemljotres bio velik šok.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.03.2020.

Sigurnost i zdravlje djece u SOS Dječjim selima na prvom mjestu

Svakodnevni život djece prilagođen je situaciji širenja i borbe s koronavirusom, a SOS Dječje selo Hrvatska provodi mjere koje čuvaju sigurnost i zdravlje djece u našoj skrbi, kao i zaposlenika.

Saznajte više