Objavljeno: srijeda, 17.10.2018.

Reci svoje, poštuj druge!

Mir, mir, mir, nitko nije kriv... sigurni smo da se svi sjećaju ovih često korištenih riječi iz djetinjstva. A kako to treba izgledati kada odrastu, na zanimljivoj radionici doznala su djeca u SOS Dječjem selu Lekenik.

U okviru Tjedna mirenja koji se obilježava od 15. do 19. listopada ove godine, Hrvatska udruga za mirenje održala je stručnu i zanimljivu radionicu za djecu pod nazivom Kako nenasilno riješavati sukobe?

Edukaciju je provela Dušanka Pribičević-Gelb, voditeljica treninga iz područja medijacije za suce izmiritelje i dugogodišnja mentorica na projektima te u državnim institucijama na poslovima vezanim za edukacije iz područja ljudskih prava, kulture nenasilja i upravljanja sukobima.

Djeci će sigurno već od danas koristiti znanja i vještine stečene na radionici, a mi smo sretni i ponosni što djeca u SOS Dječjem selu Lekenik od malih nogu imaju priliku učiti kako okolinu učiniti boljim mjestom za život.

Novosti

Objavljeno:
utorak, 13.11.2018.

Naši mališani u društvu Modrića, Rakitića, Subašića, Vrsaljka… koje veselje!

Naši su mališani iz SOS Dječjih sela doživjeli susret koji će pamtiti do kraja života. Imali su čast prisustvovati uručenju odličja našim srebrnim nogometašima na Pantovčaku.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.11.2018.

Bajkovitih 24 sata na Lekenički način

Uspješno je završeno još jedno Milenijsko čitanje bajki. Desetu godinu za redom, održava se ova sjajna manifestacija u kojoj se 24 sata, u SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, neprekidno čitaju bajke.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 08.11.2018.

Vrijeme je za bajke!

Jubilarno, deseto izdanje Milenijskog čitanja bajki, ove ćemo godine obilježiti u Društvenom centru 'Hermann Gmeiner' u SOS Dječjem selu Lekenik.

Saznajte više