Objavljeno: utorak, 30.10.2018.

U Hrvatskoj Kostajnici govorilo se o siromaštvu djece

U ugodnom ambijentu Hotela Central održan je završni stručni skup 'Za djetinjstvo jednakih prilika', kojim je završena kampanja SOS Dječjeg sela Hrvatska - #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika.

U organizaciji Udruge SOS Dječje selo Hrvatska u Hrvatskoj Kostajnici održan je završni stručni skup na temu djece koja odrastaju u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Na ovu osjetljivu, ali neizbježnu temu tako su govorili: dipl.pravnica, Ana Albrecht Čekada, Savjetnica pravobraniteljice za djecu, doc. dr. sc. Marijana Kletečki Radović, sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te mag.act.soc. Dijana Vuković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica.

Prije samog početka zanimljivog predavanja, okupljene su pozdravili domaćini skupa iz Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, gospodin Dalibor Bišćan, te predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

Nakon iscrpnog i korisnog predavanja razvila se zanimljiva rasprava u kojoj su sudjelovali: savjetnica pravobraniteljice za djecu, gospođa Lidija Petrović, predstavnici Centra za socijalnu skrb Sisak, Petrinja, Glina, Hrvatska Kostajnica, te Bosanska Kostajnica, kao i predstavnici školstva i sudstva.

Ovo je bio zadnji od tri stručna skupa koji su održani u sklopu kampanje #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika, a cijeli je projekt financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više