Objavljeno: utorak, 30.10.2018.

U Hrvatskoj Kostajnici govorilo se o siromaštvu djece

U ugodnom ambijentu Hotela Central održan je završni stručni skup 'Za djetinjstvo jednakih prilika', kojim je završena kampanja SOS Dječjeg sela Hrvatska - #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika.

U organizaciji Udruge SOS Dječje selo Hrvatska u Hrvatskoj Kostajnici održan je završni stručni skup na temu djece koja odrastaju u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Na ovu osjetljivu, ali neizbježnu temu tako su govorili: dipl.pravnica, Ana Albrecht Čekada, Savjetnica pravobraniteljice za djecu, doc. dr. sc. Marijana Kletečki Radović, sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te mag.act.soc. Dijana Vuković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica.

Prije samog početka zanimljivog predavanja, okupljene su pozdravili domaćini skupa iz Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, gospodin Dalibor Bišćan, te predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

Nakon iscrpnog i korisnog predavanja razvila se zanimljiva rasprava u kojoj su sudjelovali: savjetnica pravobraniteljice za djecu, gospođa Lidija Petrović, predstavnici Centra za socijalnu skrb Sisak, Petrinja, Glina, Hrvatska Kostajnica, te Bosanska Kostajnica, kao i predstavnici školstva i sudstva.

Ovo je bio zadnji od tri stručna skupa koji su održani u sklopu kampanje #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika, a cijeli je projekt financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 20.03.2019.

Promjena u Lekeniku: Stiže nam proljeće!

U Lekeniku smo dočekali rode, simbol promjene i obilježili prvi dan proljeća.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.03.2019.

Pitali smo djecu: Kako pokloniti radost?

Povodom Tjedna mozga, u SOS Dječjem selu Ladmirevci održana je kreativna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 06.03.2019.

Fašničko ludilo u bajkovitom i raspjevanom Lekeniku

Veliki trud koji su SOS mame, SOS tete i mališani uložili u ovogodišnje maske, zadao je glavobolju 'fašničkom žiriju' koji je trebao odabrati najbolje.

Saznajte više