Objavljeno: utorak, 30.10.2018.

U Hrvatskoj Kostajnici govorilo se o siromaštvu djece

U ugodnom ambijentu Hotela Central održan je završni stručni skup 'Za djetinjstvo jednakih prilika', kojim je završena kampanja SOS Dječjeg sela Hrvatska - #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika.

U organizaciji Udruge SOS Dječje selo Hrvatska u Hrvatskoj Kostajnici održan je završni stručni skup na temu djece koja odrastaju u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti.

Na ovu osjetljivu, ali neizbježnu temu tako su govorili: dipl.pravnica, Ana Albrecht Čekada, Savjetnica pravobraniteljice za djecu, doc. dr. sc. Marijana Kletečki Radović, sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te mag.act.soc. Dijana Vuković, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica.

Prije samog početka zanimljivog predavanja, okupljene su pozdravili domaćini skupa iz Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, gospodin Dalibor Bišćan, te predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

Nakon iscrpnog i korisnog predavanja razvila se zanimljiva rasprava u kojoj su sudjelovali: savjetnica pravobraniteljice za djecu, gospođa Lidija Petrović, predstavnici Centra za socijalnu skrb Sisak, Petrinja, Glina, Hrvatska Kostajnica, te Bosanska Kostajnica, kao i predstavnici školstva i sudstva.

Ovo je bio zadnji od tri stručna skupa koji su održani u sklopu kampanje #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika, a cijeli je projekt financiran od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 19.11.2018.

Projekt stručne pomoći logopeda kao primjer dobre prakse

Na poziv 'Rotary Districta 1913 Croatia' direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zoran Relić i logopedinja Anja Kantor sudjelovali su na Distriktnom seminaru o Rotary Zakladi u Varaždinu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 13.11.2018.

Naši mališani u društvu Modrića, Rakitića, Subašića, Vrsaljka… koje veselje!

Naši su mališani iz SOS Dječjih sela doživjeli susret koji će pamtiti do kraja života. Imali su čast prisustvovati uručenju odličja našim srebrnim nogometašima na Pantovčaku.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.11.2018.

Bajkovitih 24 sata na Lekenički način

Uspješno je završeno još jedno Milenijsko čitanje bajki. Desetu godinu za redom, održava se ova sjajna manifestacija u kojoj se 24 sata, u SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, neprekidno čitaju bajke.

Saznajte više