Objavljeno: srijeda, 12.12.2018.

Grad Valpovo i SOS Dječje selo Ladimirevci zajedno za bolju budućnost djece

Zoran Relić, direktor SOS Dječeg sela Ladimirevci i gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, potpisali su ugovor o sufinanciranju rada logopeda.

Prema odredbama potpisanog ugovora, rad logopeda u SOS Dječjem selu Ladimirevci sufinancirat će se od 1. travnja 2019. godine do kraja godine, s namjerom nastavka te suradnje i u budućem razdoblju.

Prigodom potpisivanja ugovora gradonačelnik je zahvalio na pruženoj prilici da Grad Valpovo pruži ovaj maleni doprinos razvoju suradnje između SOS Dječjeg sela i grada na dobrobit djece, te svih stanovnika s područja Valpovštine, kojima je pomoć logopeda potrebna.

Zoran Relić prisutne je upoznao s počecima djelovanja SOS Dječjeg sela u Ladimirevcima te s projektima obiteljske skrbi i jačanja obitelji pa i s počecima projekta pružanja stručne pomoći logopeda. Sponzori toga projekta tijekom dvije godine su bili članovi Rotary kluba Zagreb Dora, a po isteku njihova sponzorstva, brigu o sufinanciranju tog projekta preuzima Grad Valpovo.

Tijekom provođenja tog projekta u SOS selu, u Kući za jačanje obitelji, opremljen je logopedski kabinet i odmah od početka pružao je usluge malim stanovnicima SOS sela Ladimirevci, ali i drugima kojima je pomoć logopeda bila potrebna. Logoped radi i s roditeljima i odgajateljima i pomaže im u stjecanju spoznaja koje im koriste u radu s djecom.

'Prema do sada pokazanim interesima s Gradom Valpovom, zahvaljujući gradonačelniku Šutalu ostvarit ćemo kontinuiranu partnersku suradnju u ovom, ali i drugim projektima, koje smo već nominirali i s nestrpljenjem očekujemo vijesti o prihvaćanju', naglasio je Zoran Relić.

Novosti

Objavljeno:
utorak, 18.06.2019.

Uz Bana Jelačića i poštara Klempaja zabavljamo se i učimo

Dvanaestu godinu za redom u Lekeniku je održana pučka kulturna manifestacija Dani Bana Jelačića i poštara Klempaja, prema scenariju i režiji Rusmira Agačevića, književnika i voditelja Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 17.06.2019.

Vesela zabava u pauzi od maštanja

Nisu samo školarci imali prigodan program za kraj školske godine. Veselo se taj dan obilježio i vrtićkim skupinama, dvanaestom po redu radionicom koju provodimo u suradnji s Dječjim vrtićem Lekenik.

Saznajte više

Objavljeno:
srijeda, 12.06.2019.

Donacija OVB Charity Hrvatska za uslugu logopeda i defektologa

Zahvaljujući donaciji od 10.000 eura OVB Charity Hrvatska usluge logopeda i defektologa bit će dostupna djeci SOS Dječjeg sela Lekenik i djeci na području Lekenika i Gline.

Saznajte više