Objavljeno: srijeda, 12.12.2018.

Grad Valpovo i SOS Dječje selo Ladimirevci zajedno za bolju budućnost djece

Zoran Relić, direktor SOS Dječeg sela Ladimirevci i gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, potpisali su ugovor o sufinanciranju rada logopeda.

Prema odredbama potpisanog ugovora, rad logopeda u SOS Dječjem selu Ladimirevci sufinancirat će se od 1. travnja 2019. godine do kraja godine, s namjerom nastavka te suradnje i u budućem razdoblju.

Prigodom potpisivanja ugovora gradonačelnik je zahvalio na pruženoj prilici da Grad Valpovo pruži ovaj maleni doprinos razvoju suradnje između SOS Dječjeg sela i grada na dobrobit djece, te svih stanovnika s područja Valpovštine, kojima je pomoć logopeda potrebna.

Zoran Relić prisutne je upoznao s počecima djelovanja SOS Dječjeg sela u Ladimirevcima te s projektima obiteljske skrbi i jačanja obitelji pa i s počecima projekta pružanja stručne pomoći logopeda. Sponzori toga projekta tijekom dvije godine su bili članovi Rotary kluba Zagreb Dora, a po isteku njihova sponzorstva, brigu o sufinanciranju tog projekta preuzima Grad Valpovo.

Tijekom provođenja tog projekta u SOS selu, u Kući za jačanje obitelji, opremljen je logopedski kabinet i odmah od početka pružao je usluge malim stanovnicima SOS sela Ladimirevci, ali i drugima kojima je pomoć logopeda bila potrebna. Logoped radi i s roditeljima i odgajateljima i pomaže im u stjecanju spoznaja koje im koriste u radu s djecom.

'Prema do sada pokazanim interesima s Gradom Valpovom, zahvaljujući gradonačelniku Šutalu ostvarit ćemo kontinuiranu partnersku suradnju u ovom, ali i drugim projektima, koje smo već nominirali i s nestrpljenjem očekujemo vijesti o prihvaćanju', naglasio je Zoran Relić.

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 17.09.2020.

Naša Kika kao kuma izložbe

Čini se da ovih dana nema osobe koja ne bi željela, barem nakratko, biti u društvu naše Kristine Ivanuš. Mlada, uspješna, dobitnica Hermann Gmeiner nagrade ovoga puta uljepšala je otvaranje pokretne izložbe 'Blago Jadranskog podmorja'.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.09.2020.

Uz čvrsti zagrljaj SOS mame hrabro u avanturu života

Kako to već biva s početkom rujna dolaze nam novi počeci. Tako se ove godine od SOS Dječjeg sela Lekenik oprostilo sedam osmaša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 04.09.2020.

Doviđenja ljeto, dobrodošla nam jesen

Unatoč izazovnom početku odgojno-obrazovne godine naši veseli Ladimirevčni oprostili su se od ljeta i s osmijehom pozdravili početak jeseni.

Saznajte više