Objavljeno: ponedjeljak, 17.12.2018.

Predstavljeni rezultati "Programa jačanja obitelji"

U Gradskoj vijećnici grada Valpova, zanimljivo je bilo poslušati vrijedne projekte koje su stručnjaci SOS Dječjeg sela Ladimirevci provodili u ovoj godini kroz projekt "Program jačanja obitelji".

SOS Dječje selo Ladimirevci je u 2018. godini nastavilo provoditi socijalnu uslugu savjetovanja i pomaganja primarnih i udomiteljskih obitelji kroz projekt naziva „Brižan dom za svako dijete“ te socijalnu uslugu rane intervencije kroz projekt „Bolje čitam, bolje pišem i još bolje govorim“.

Savjetovalište za obitelji te logopedski kabinet djelovali su u SOS Dječjem selu Ladimirevci, a mobilni tim SOS Dječjeg sela Ladimirevci je nakon upućivanja obitelji u program od strane Centara za socijalnu skrb Valpovo i Našice svoje aktivnosti provodio u 22 mjesta Osječko-baranjske županije koja je i u 2018. godini sufinancirala projekt „Brižan dom za svako dijete“ s 50.000,00 kuna.

"Najznačajnije postignuće programa jačanja obitelji unutar projekta „Brižan dom za svako dijete“ su samoodržive obitelji, a takvih je od 2016. godine bilo 24 dok je u 2018. godini 14 obitelji izašlo iz programa kao samoodržive", rekao je Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Stručna pomoć logopeda koja se za djecu SOS Dječjeg sela Ladimirevci i djecu lokalne zajednice - Valpovštine provodila u okviru projekta „Bolje čitam, bolje pišem i još bolje govorim“ u cijelosti financiranog od strane Rotary kluba Zagreb Dora za period ožujak 2017. godine – ožujak 2019. godine obuhvatila je ukupno 84 djece i 95 roditelja, a u 2018. godini 49 djece i 77 roditelja.

Potrebu za ranom intervencijom na području Valpovštine prepoznao je i Grad Valpovo koji će od mjeseca travnja 2019. godine sufinancirati rad logopedskog kabineta sa 76.340,00 kuna.


SOS Dječje selo Ladimirevci će zahvaljujući sufinanciranju projekata od strane Osječko-baranjske županije i Grada Valpovo i u 2019. godini nastaviti s aktivnostima programa jačanja obitelji kojim pored djece i roditelja dodatno osnažujemo i stručne djelatnike Centara za socijalnu skrb, osnovnih škola i dječjih vrtića na području Osječko-baranjske županije.

Novosti

Objavljeno:
petak, 29.11.2019.

Zdravi i snažni, nastavljamo dalje

Projektom koji provodimo u partnerstvu s tvrtkom Johnson & Johnson radimo na usvajanju novih znanja o prevenciji zlostavljanja i agresivnog ponašanja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 27.11.2019.

Izlet u prirodi

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci ovog su vikenda, zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija planinarila Dilj gorom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.11.2019.

SOS predstavnici na osam lokacija

Oni će vam objasniti zašto vas djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi trebaju te kako im možete pomoći putem Kluba prijatelja SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više