Objavljeno: ponedjeljak, 17.12.2018.

Predstavljeni rezultati "Programa jačanja obitelji"

U Gradskoj vijećnici grada Valpova, zanimljivo je bilo poslušati vrijedne projekte koje su stručnjaci SOS Dječjeg sela Ladimirevci provodili u ovoj godini kroz projekt "Program jačanja obitelji".

SOS Dječje selo Ladimirevci je u 2018. godini nastavilo provoditi socijalnu uslugu savjetovanja i pomaganja primarnih i udomiteljskih obitelji kroz projekt naziva „Brižan dom za svako dijete“ te socijalnu uslugu rane intervencije kroz projekt „Bolje čitam, bolje pišem i još bolje govorim“.

Savjetovalište za obitelji te logopedski kabinet djelovali su u SOS Dječjem selu Ladimirevci, a mobilni tim SOS Dječjeg sela Ladimirevci je nakon upućivanja obitelji u program od strane Centara za socijalnu skrb Valpovo i Našice svoje aktivnosti provodio u 22 mjesta Osječko-baranjske županije koja je i u 2018. godini sufinancirala projekt „Brižan dom za svako dijete“ s 50.000,00 kuna.

"Najznačajnije postignuće programa jačanja obitelji unutar projekta „Brižan dom za svako dijete“ su samoodržive obitelji, a takvih je od 2016. godine bilo 24 dok je u 2018. godini 14 obitelji izašlo iz programa kao samoodržive", rekao je Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Stručna pomoć logopeda koja se za djecu SOS Dječjeg sela Ladimirevci i djecu lokalne zajednice - Valpovštine provodila u okviru projekta „Bolje čitam, bolje pišem i još bolje govorim“ u cijelosti financiranog od strane Rotary kluba Zagreb Dora za period ožujak 2017. godine – ožujak 2019. godine obuhvatila je ukupno 84 djece i 95 roditelja, a u 2018. godini 49 djece i 77 roditelja.

Potrebu za ranom intervencijom na području Valpovštine prepoznao je i Grad Valpovo koji će od mjeseca travnja 2019. godine sufinancirati rad logopedskog kabineta sa 76.340,00 kuna.


SOS Dječje selo Ladimirevci će zahvaljujući sufinanciranju projekata od strane Osječko-baranjske županije i Grada Valpovo i u 2019. godini nastaviti s aktivnostima programa jačanja obitelji kojim pored djece i roditelja dodatno osnažujemo i stručne djelatnike Centara za socijalnu skrb, osnovnih škola i dječjih vrtića na području Osječko-baranjske županije.

Objavljeno:
petak, 11.01.2019.

Konzum 'zamotao ljubav' u obliku donacije za djecu u SOS Dječjem selu

Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana ljudi velikog srca iz trgovačkog lanca Konzum, pokrenulo je akciju koja je ostavarila odlične rezultate. Tako je SOS Dječjem selu Hrvatska uručena donacija u iznosu od 200.000 kuna.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 10.01.2019.

Saznajte više

Objavljeno:
srijeda, 02.01.2019.

Opereta za sretno djetinjstvo

Iznimno smo sretni kad uspješne hrvatske tvrtke prepoznaju važnost sretnog i bezbrižnog odrastanja, kao i ljepotu pomaganja.

Saznajte više