Objavljeno: ponedjeljak, 25.02.2019.

Pohod na mađarske planine

Prijatelji iz Planinarskog društva Zanatlija još jednom su razveselili naše mališane te ih ovoga puta poveli na jednodnevni izlet u Mađarsku.

Poznato je već da su naši mališani iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, kao i mladi iz SOS Zajednica mladih u Osijeku, vrsni planinari. Zahvaljujući Planinarskom društvu Zanatlija iz Osijeka upoznali su već mnogo domaćih planina, a prošli vikend bila je prilika za planinarenje u susjedstvu.

Ovoga puta popeli su se na brdo Hašanj (442 m) koje je poznato po tome što je na njemu Sultan Sulejman II napravio svoj tabor prije pohoda na Siget, a legende kažu da na njegovom vrhu vještice imaju svoje sijelo. Školjkice koje su pronašli ukazuju na to da je ovo brdo nekada prekrivalo Panonsko more. 

Staza nije bila naporna pa su je svi s lakoćom savladali i na vrhu uživali u suncu i prekrasnom pogledu na beskrajnu panonsku ravnicu. Nakon ručka u rustikalnom vilanjskom podrumu uslijedilo je kupanje na bazenima u Šiklošu.

Bio je ovo dan pun doživljaja i uzbuđenja koji će svima ostati u nezaboravnom sjećanju.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.03.2019.

Pitali smo djecu: Kako pokloniti radost?

Povodom Tjedna mozga, u SOS Dječjem selu Ladmirevci održana je kreativna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 06.03.2019.

Fašničko ludilo u bajkovitom i raspjevanom Lekeniku

Veliki trud koji su SOS mame, SOS tete i mališani uložili u ovogodišnje maske, zadao je glavobolju 'fašničkom žiriju' koji je trebao odabrati najbolje.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 04.03.2019.

Vikend učenja i zabave

Ima li što ljepše od toga kad stečeno znanje možete prenijeti na druge? Upravo tu priliku imala su djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik proteklog vikenda u Austriji.

Saznajte više