Objavljeno: ponedjeljak, 25.02.2019.

Pohod na mađarske planine

Prijatelji iz Planinarskog društva Zanatlija još jednom su razveselili naše mališane te ih ovoga puta poveli na jednodnevni izlet u Mađarsku.

Poznato je već da su naši mališani iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, kao i mladi iz SOS Zajednica mladih u Osijeku, vrsni planinari. Zahvaljujući Planinarskom društvu Zanatlija iz Osijeka upoznali su već mnogo domaćih planina, a prošli vikend bila je prilika za planinarenje u susjedstvu.

Ovoga puta popeli su se na brdo Hašanj (442 m) koje je poznato po tome što je na njemu Sultan Sulejman II napravio svoj tabor prije pohoda na Siget, a legende kažu da na njegovom vrhu vještice imaju svoje sijelo. Školjkice koje su pronašli ukazuju na to da je ovo brdo nekada prekrivalo Panonsko more. 

Staza nije bila naporna pa su je svi s lakoćom savladali i na vrhu uživali u suncu i prekrasnom pogledu na beskrajnu panonsku ravnicu. Nakon ručka u rustikalnom vilanjskom podrumu uslijedilo je kupanje na bazenima u Šiklošu.

Bio je ovo dan pun doživljaja i uzbuđenja koji će svima ostati u nezaboravnom sjećanju.

 

Objavljeno:
petak, 12.04.2019.

Složiti robota – i to možemo

Sedmero sjajnih malih robotičara iz SOS Dječjeg sela Lekenik sudjelovalo je na radionici „Kako odgojiti robota uz pomoć Boscha?“ u organizaciji našeg dugogodišnjeg partnera, tvrtke Bosch.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 11.04.2019.

Njegujemo odnos s biološkim roditeljima

Već 27 godina pružamo alternativnu skrb djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Održali smo radionicu u Lekeniku koja nam pomaže jačati vještine i nastaviti uspješan rad.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 08.04.2019.

Pljesak kojim se ponosimo

Naši mališani su postali pravi mali uigrani glumci. Svoju predstavu, „U stihu priča o dječaku Hlapiću“, koju su odigrali i pred publikom u dvorani Vatroslav Lisinski, uprizorili su u Domu kulture Buševec.

Saznajte više