Objavljeno: ponedjeljak, 25.02.2019.

Pohod na mađarske planine

Prijatelji iz Planinarskog društva Zanatlija još jednom su razveselili naše mališane te ih ovoga puta poveli na jednodnevni izlet u Mađarsku.

Poznato je već da su naši mališani iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, kao i mladi iz SOS Zajednica mladih u Osijeku, vrsni planinari. Zahvaljujući Planinarskom društvu Zanatlija iz Osijeka upoznali su već mnogo domaćih planina, a prošli vikend bila je prilika za planinarenje u susjedstvu.

Ovoga puta popeli su se na brdo Hašanj (442 m) koje je poznato po tome što se na njemu odvijala Mohačka bitka, a legende kažu da na njegovom vrhu vještice imaju svoje sijelo. Školjkice koje su pronašli ukazuju na to da je ovo brdo nekada prekrivalo Panonsko more. 

Staza nije bila naporna pa su je svi s lakoćom savladali i na vrhu uživali u suncu i prekrasnom pogledu na beskrajnu panonsku ravnicu. Nakon ručka u rustikalnom vilanjskom podrumu uslijedilo je kupanje na bazenima u Šiklošu.

Bio je ovo dan pun doživljaja i uzbuđenja koji će svima ostati u nezaboravnom sjećanju.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.09.2019.

Veselo druženje u znaku šišmiša

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživala su tijekom posjete Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku gdje se održavala Noć šišmiša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.09.2019.

SOS predstavnici vas čekaju na Vinkovačkim jesenima

Osim na predivnoj manifestaciji na istoku, naši nasmiješeni SOS predstavnici u narančastim majicama čekaju vas diljem Lijepe naše. Izvrsna je to prilika za sve koji žele postati prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.09.2019.

Praške lastavice još jednom su nam uljepšale praznike

Naši veliki prijatelji iz Udruženja građana Lastavica iz Praga i ove, četvrte godine po redu, organizirali su i financirali sedmodnevni posjet djece iz šest SOS Dječjih sela.

Saznajte više