Objavljeno: ponedjeljak, 25.02.2019.

Pohod na mađarske planine

Prijatelji iz Planinarskog društva Zanatlija još jednom su razveselili naše mališane te ih ovoga puta poveli na jednodnevni izlet u Mađarsku.

Poznato je već da su naši mališani iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, kao i mladi iz SOS Zajednica mladih u Osijeku, vrsni planinari. Zahvaljujući Planinarskom društvu Zanatlija iz Osijeka upoznali su već mnogo domaćih planina, a prošli vikend bila je prilika za planinarenje u susjedstvu.

Ovoga puta popeli su se na brdo Hašanj (442 m) koje je poznato po tome što se na njemu odvijala Mohačka bitka, a legende kažu da na njegovom vrhu vještice imaju svoje sijelo. Školjkice koje su pronašli ukazuju na to da je ovo brdo nekada prekrivalo Panonsko more. 

Staza nije bila naporna pa su je svi s lakoćom savladali i na vrhu uživali u suncu i prekrasnom pogledu na beskrajnu panonsku ravnicu. Nakon ručka u rustikalnom vilanjskom podrumu uslijedilo je kupanje na bazenima u Šiklošu.

Bio je ovo dan pun doživljaja i uzbuđenja koji će svima ostati u nezaboravnom sjećanju.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 06.07.2020.

Predstavnici dječjih osmijeha

Novi radni tjedan je pred nama, a s njime i naši SOS predstavnici na raznim lokacijama diljem lijepe naše.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 02.07.2020.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

S početkom srpnja, najtoplijeg mjeseca u godini, u SOS Dječjem selu Ladimirevci službeno je započelo tradicionalno “Ljeto u Selu”!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 30.06.2020.

Javni poziv trenerima na projektu

Otvaramo javni poziv trenerima na projektu - "Skrb temeljena na znanjima o traumi"! Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj životopis i motivacijsko pismo pošalju Ljiljani Ban, asistentici na projektu, na e-mail adresu ljiljana.ban@sos-dsh.hr. Molimo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 15.7.2020. Kandidati koji uđu u uži krug bit će pozvani na razgovor.

Saznajte više