Objavljeno: ponedjeljak, 25.02.2019.

Pohod na mađarske planine

Prijatelji iz Planinarskog društva Zanatlija još jednom su razveselili naše mališane te ih ovoga puta poveli na jednodnevni izlet u Mađarsku.

Poznato je već da su naši mališani iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, kao i mladi iz SOS Zajednica mladih u Osijeku, vrsni planinari. Zahvaljujući Planinarskom društvu Zanatlija iz Osijeka upoznali su već mnogo domaćih planina, a prošli vikend bila je prilika za planinarenje u susjedstvu.

Ovoga puta popeli su se na brdo Hašanj (442 m) koje je poznato po tome što se na njemu odvijala Mohačka bitka, a legende kažu da na njegovom vrhu vještice imaju svoje sijelo. Školjkice koje su pronašli ukazuju na to da je ovo brdo nekada prekrivalo Panonsko more. 

Staza nije bila naporna pa su je svi s lakoćom savladali i na vrhu uživali u suncu i prekrasnom pogledu na beskrajnu panonsku ravnicu. Nakon ručka u rustikalnom vilanjskom podrumu uslijedilo je kupanje na bazenima u Šiklošu.

Bio je ovo dan pun doživljaja i uzbuđenja koji će svima ostati u nezaboravnom sjećanju.

 

Novosti

Objavljeno:
utorak, 18.06.2019.

Uz Bana Jelačića i poštara Klempaja zabavljamo se i učimo

Dvanaestu godinu za redom u Lekeniku je održana pučka kulturna manifestacija Dani Bana Jelačića i poštara Klempaja, prema scenariju i režiji Rusmira Agačevića, književnika i voditelja Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 17.06.2019.

Vesela zabava u pauzi od maštanja

Nisu samo školarci imali prigodan program za kraj školske godine. Veselo se taj dan obilježio i vrtićkim skupinama, dvanaestom po redu radionicom koju provodimo u suradnji s Dječjim vrtićem Lekenik.

Saznajte više

Objavljeno:
srijeda, 12.06.2019.

Donacija OVB Charity Hrvatska za uslugu logopeda i defektologa

Zahvaljujući donaciji od 10.000 eura OVB Charity Hrvatska usluge logopeda i defektologa bit će dostupna djeci SOS Dječjeg sela Lekenik i djeci na području Lekenika i Gline.

Saznajte više