Objavljeno: srijeda, 06.03.2019.

Fašničko ludilo u bajkovitom i raspjevanom Lekeniku

Veliki trud koji su SOS mame, SOS tete i mališani uložili u ovogodišnje maske, zadao je glavobolju 'fašničkom žiriju' koji je trebao odabrati najbolje.

Danima su trajale pripreme. SOS mame u društvu malih pomagača krojile su kostime, pripremale su se perike i šminka. Stoga je divan osjećaj bio kada su u prepunoj dvorani SOS Društvenog centra Hermann Gmeiner vidjeli da se sve isplatilo.

Kako je većina maski i kostima ove godine bila ručno izrađena, 'fašnički žiri' je imao težak zadatak. Najboljim grupnim maskama proglašeni su smajlići, mornari, domino kocke, ali i policajci i lopovi koji su oduševili sve prisutne. Prva tri mjesta u kategoriji pojedinačne maske pripala su Shreku i Fioni, Gandalfu i Proljetnoj dami. Princeza i dinosaur zasluženo su odnijeli pobjedu u kategoriji 'gosti', dok je voditeljica 'hobby art' radionice -  Mirjana Kranželić, odnosno Kleopatra, odnijela pobjedu u kategoriji 'djelatnici'.

Čarobnjak Gandalf, koji je vladao SOS Dječjim selom u ovom fašničkom razdoblju, vratio je ključ nacionalnoj direktorici Višnji Tuškan Krupić. Primopredaju je budnim okom pratio raspjevani direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović, koji je nastupao s bendom 'Bezizgledni'. Bend je to sačinjen od zaposlenika i prijatelja SOS Dječjeg sela Lekenik, koji su uz to i vrhunski glazbenici. Ove godine 'Bezizgledni' su došli iz Nigdjezemske te djeci donijeli vesele pozdrave od Petra Pana i Zvončice. Uzavrelu atmosferu cijelo vrijeme su držali 'Glazbeni sanjari', dječji bend SOS Dječjeg sela Lekenik. 

Nakon ovakve zabave, možemo samo s nestrpljenjem očekivati sljedeći fašnik, a u našim malim glavicama već sada se kroji bezbroj ideja za maske. Ne sumnjamo da će SOS mame i sljedeće godine sve želje pretvoriti u djela. :)

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.09.2019.

Veselo druženje u znaku šišmiša

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživala su tijekom posjete Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku gdje se održavala Noć šišmiša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.09.2019.

SOS predstavnici vas čekaju na Vinkovačkim jesenima

Osim na predivnoj manifestaciji na istoku, naši nasmiješeni SOS predstavnici u narančastim majicama čekaju vas diljem Lijepe naše. Izvrsna je to prilika za sve koji žele postati prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.09.2019.

Praške lastavice još jednom su nam uljepšale praznike

Naši veliki prijatelji iz Udruženja građana Lastavica iz Praga i ove, četvrte godine po redu, organizirali su i financirali sedmodnevni posjet djece iz šest SOS Dječjih sela.

Saznajte više