Objavljeno: petak, 22.03.2019.

Dobili su priliku naučiti skijati. I iskoristili ju!

Tijekom ožujka petero naše djece, redom odličnih učenika i učenica, dobilo je priliku otići u austrijsko skijalište Hinterstoder na ‘INTROplus dječji skijaški kamp’ i naučiti skijati. Vratili su se preplavljeni emocijama i doživljajima koje će pamtiti čitav život.

Djeca su u Austriju otputovala u pratnji SOS mame Verice i našeg direktora ljudskih potencijala Josipa Marinkovića, ovog puta u funkciji odgovornog vozača i voditelja glazbenog programa kombija.

Boravak u INTROplus kampu doživjela su kao izuzetno iskustvo. Uživali su svakog dana i suočavali se s novim skijaškim izazovima kroz koje su osnaživali svoje vještine. Spuštajući se niz predivne staze nevjerojatno brzo su napredovali tako da su do kraja kampa djeca postala pravi mali skijaši. Svoje novostečene vještine imali su prilike pokazati i našem poznatom skijašu Natku Zrnčić-Dimu, koji im je održao kratku skijašku poduku i još više popravio njihova novopečena znanja.

Osim sportskog skijaškog dijela, djeca su sudjelovala u nizu drugih organiziranih aktivnosti, igrama i zabavama pod zdravim vodstvom INTROplus kampa. U prijateljskoj i brižnoj atmosferi kampa gradili su nove prijateljske odnose, a svakodnevno su pohađali INTROplusovu školu u kojoj su odrađivali propušteno gradivo i zadaće (zbog odsustva sa školske nastave) uz nadzor dvoje učitelja.

Učenje, skijanje, zabava, smijeh, veselje, uzbuđenje, pjesma, vika, uživanje. Djeca su kamp doživjela kao nevjerojatno iskustvo, a neki su naglasili da im je ovo bio najbolji događaj u životu. Vratili su se ponosni i nasmijani, a cijelim putem do Lekenika u kombiju se orila pjesma.

Ovo nezaboravno iskustvo omogućio im je INTROplus dječji skijaški kamp, odnosno roditelji – prijatelji Kampa, koji su donacijama osigurali smještaj, ski servis SKI FRENKI, koji je osigurao opremu, te skijalište Hinterstoder koje je doniralo skijaške karte. Svima im se od srca zahvaljujemo na doprinosu u stvaranju sretnog djetinjstva naše djece.

Objavljeno:
petak, 12.04.2019.

Složiti robota – i to možemo

Sedmero sjajnih malih robotičara iz SOS Dječjeg sela Lekenik sudjelovalo je na radionici „Kako odgojiti robota uz pomoć Boscha?“ u organizaciji našeg dugogodišnjeg partnera, tvrtke Bosch.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 11.04.2019.

Njegujemo odnos s biološkim roditeljima

Već 27 godina pružamo alternativnu skrb djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Održali smo radionicu u Lekeniku koja nam pomaže jačati vještine i nastaviti uspješan rad.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 08.04.2019.

Pljesak kojim se ponosimo

Naši mališani su postali pravi mali uigrani glumci. Svoju predstavu, „U stihu priča o dječaku Hlapiću“, koju su odigrali i pred publikom u dvorani Vatroslav Lisinski, uprizorili su u Domu kulture Buševec.

Saznajte više