Objavljeno: ponedjeljak, 25.03.2019.

Papučkim jaglacima otvorena je sezona druženja u planinama

Papučki jaglaci sinonim su za dobru zabavu i druženje na svježem zraku, a broj planinara iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci svake godine znatno raste.

Došlo je vrijeme za 37. Papučke jaglace, manifestaciju kojoj su se prije par godina pridružile četiri mlade osobe, koje odrastaju u SOS Zajednici mladih u Osijeku. Na taj način utrle su put osnivanju skupine planinara iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci u okviru Sekcije Dumina Planinarskog društva Zanatlija iz Osijeka. Ono što nisu ni slutili je da će četiri godine kasnije u ovoj planinarskoj manifestaciji sudjelovati 28 planinara u dobi od sedam do osamnaest godina.

Nekima je ova ruta već poznata, a oni koji su prvi puta savladali zahtjevan uspon do Veličkog starog grada, uspeli se strmim i oštrim Tauberovim stijenama te u svoj Mali planinarski dnevnik lupili prvi žig s Lapjaka (667 m) - kontrolne točke Hrvatske planinarske obilaznice, s oduševljenjem su ustvrdili kako će ići i sljedeće godine.

Osim ponosa zbog uspješno savladanih uspona, devetogodišnjoj Marijani u posebnoj uspomeni ostat će spašavanje ruksaka koji joj se otkotrljao niz padinu te ga je spasio hrabri pripadnik HGSS-a. Svi su bili sretni što je to bila jedina potrebna intervencija naše proslavljene službe spašavanja.

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci tako su, zahvaljujući Planinarskom društvu Zanatlija, proveli još jedan nezaboravan dan u prirodi, s nekoliko tisuća planinara, izviđača i izletnika. Zabave nije nedostajalo jer gdje su naši planinari, uvijek ima plesa i pjesme pa je veselo bilo u Planinarskom domu Lapjak, ali i u autobusu na povratku doma.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 14.10.2019.

Izložba fotografija s najvećeg foto natječaja na svijetu

Posjetite izložbu fotografija u City Centeru One (West i East) i podržite sretno odrastanje djece u SOS Dječjem selu Hrvatska! Prekrasne fotografije pogledajte od 14. do 27. listopada.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 09.10.2019.

Moto ljubimci u posjeti djeci u Ladimirevcima

Proteklog vikenda u našem SOS Dječjem selu Ladimirevci bilo je jako uzbudljivo. Mališanima su u posjet došli ljubimci na dva i četiri kotača iz Oldtimer kluba "Kurbla".

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.10.2019.

Rođendansko veselje u SOS Dječjem selu Lekenik

Proslavili smo 26. rođendan SOS Dječjeg sela Lekenik uz predivan program u našem SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, a poseban gost iznenađenja rođendanske proslave bio je pjevač Damir Kedžo.

Saznajte više