Objavljeno: ponedjeljak, 25.03.2019.

Papučkim jaglacima otvorena je sezona druženja u planinama

Papučki jaglaci sinonim su za dobru zabavu i druženje na svježem zraku, a broj planinara iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci svake godine znatno raste.

Došlo je vrijeme za 37. Papučke jaglace, manifestaciju kojoj su se prije par godina pridružile četiri mlade osobe, koje odrastaju u SOS Zajednici mladih u Osijeku. Na taj način utrle su put osnivanju skupine planinara iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci u okviru Sekcije Dumina Planinarskog društva Zanatlija iz Osijeka. Ono što nisu ni slutili je da će četiri godine kasnije u ovoj planinarskoj manifestaciji sudjelovati 28 planinara u dobi od sedam do osamnaest godina.

Nekima je ova ruta već poznata, a oni koji su prvi puta savladali zahtjevan uspon do Veličkog starog grada, uspeli se strmim i oštrim Tauberovim stijenama te u svoj Mali planinarski dnevnik lupili prvi žig s Lapjaka (667 m) - kontrolne točke Hrvatske planinarske obilaznice, s oduševljenjem su ustvrdili kako će ići i sljedeće godine.

Osim ponosa zbog uspješno savladanih uspona, devetogodišnjoj Marijani u posebnoj uspomeni ostat će spašavanje ruksaka koji joj se otkotrljao niz padinu te ga je spasio hrabri pripadnik HGSS-a. Svi su bili sretni što je to bila jedina potrebna intervencija naše proslavljene službe spašavanja.

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci tako su, zahvaljujući Planinarskom društvu Zanatlija, proveli još jedan nezaboravan dan u prirodi, s nekoliko tisuća planinara, izviđača i izletnika. Zabave nije nedostajalo jer gdje su naši planinari, uvijek ima plesa i pjesme pa je veselo bilo u Planinarskom domu Lapjak, ali i u autobusu na povratku doma.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 06.07.2020.

Predstavnici dječjih osmijeha

Novi radni tjedan je pred nama, a s njime i naši SOS predstavnici na raznim lokacijama diljem lijepe naše.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 02.07.2020.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

S početkom srpnja, najtoplijeg mjeseca u godini, u SOS Dječjem selu Ladimirevci službeno je započelo tradicionalno “Ljeto u Selu”!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 30.06.2020.

Javni poziv trenerima na projektu

Otvaramo javni poziv trenerima na projektu - "Skrb temeljena na znanjima o traumi"! Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj životopis i motivacijsko pismo pošalju Ljiljani Ban, asistentici na projektu, na e-mail adresu ljiljana.ban@sos-dsh.hr. Molimo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 15.7.2020. Kandidati koji uđu u uži krug bit će pozvani na razgovor.

Saznajte više