Objavljeno: ponedjeljak, 25.03.2019.

Papučkim jaglacima otvorena je sezona druženja u planinama

Papučki jaglaci sinonim su za dobru zabavu i druženje na svježem zraku, a broj planinara iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci svake godine znatno raste.

Došlo je vrijeme za 37. Papučke jaglace, manifestaciju kojoj su se prije par godina pridružile četiri mlade osobe, koje odrastaju u SOS Zajednici mladih u Osijeku. Na taj način utrle su put osnivanju skupine planinara iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci u okviru Sekcije Dumina Planinarskog društva Zanatlija iz Osijeka. Ono što nisu ni slutili je da će četiri godine kasnije u ovoj planinarskoj manifestaciji sudjelovati 28 planinara u dobi od sedam do osamnaest godina.

Nekima je ova ruta već poznata, a oni koji su prvi puta savladali zahtjevan uspon do Veličkog starog grada, uspeli se strmim i oštrim Tauberovim stijenama te u svoj Mali planinarski dnevnik lupili prvi žig s Lapjaka (667 m) - kontrolne točke Hrvatske planinarske obilaznice, s oduševljenjem su ustvrdili kako će ići i sljedeće godine.

Osim ponosa zbog uspješno savladanih uspona, devetogodišnjoj Marijani u posebnoj uspomeni ostat će spašavanje ruksaka koji joj se otkotrljao niz padinu te ga je spasio hrabri pripadnik HGSS-a. Svi su bili sretni što je to bila jedina potrebna intervencija naše proslavljene službe spašavanja.

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci tako su, zahvaljujući Planinarskom društvu Zanatlija, proveli još jedan nezaboravan dan u prirodi, s nekoliko tisuća planinara, izviđača i izletnika. Zabave nije nedostajalo jer gdje su naši planinari, uvijek ima plesa i pjesme pa je veselo bilo u Planinarskom domu Lapjak, ali i u autobusu na povratku doma.

Objavljeno:
petak, 12.04.2019.

Složiti robota – i to možemo

Sedmero sjajnih malih robotičara iz SOS Dječjeg sela Lekenik sudjelovalo je na radionici „Kako odgojiti robota uz pomoć Boscha?“ u organizaciji našeg dugogodišnjeg partnera, tvrtke Bosch.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 11.04.2019.

Njegujemo odnos s biološkim roditeljima

Već 27 godina pružamo alternativnu skrb djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Održali smo radionicu u Lekeniku koja nam pomaže jačati vještine i nastaviti uspješan rad.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 08.04.2019.

Pljesak kojim se ponosimo

Naši mališani su postali pravi mali uigrani glumci. Svoju predstavu, „U stihu priča o dječaku Hlapiću“, koju su odigrali i pred publikom u dvorani Vatroslav Lisinski, uprizorili su u Domu kulture Buševec.

Saznajte više