Objavljeno: utorak, 26.03.2019.

Osigurana logopedska usluga za svu djecu Lekenika i Gline

SOS Dječje selo Lekenik nastavit će provoditi projekt koji pruža logopedsku dijagnostiku, terapiju i stručno savjetovanje za svu djecu na području Općine Lekenik i Grada Gline. Čak 587 djece bilo je do sada uključeno u projekt.

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji SOS Dječjeg sela Lekenik sa zajednicom, 25. ožujka 2019., potpisan je novi ugovor sa Sisačko-moslavačkom županijom, Općinom Lekenik i Gradom Glina kojim se osigurava sufinanciranje projekta "Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim" - Program rane detekcije i prevencije smetnji u govoru, pisanju i čitanju kod djece predškolskog uzrasta.

Projekt se pokazao iznimno korisnim u područjima u kojima je ovakva vrsta stručne pomoći nedostupna široj populaciji zbog nedostatka stručnjaka, što nije problem samo u Sisačko-moslavačkoj županiji, već i u većini ostalih županija u Republici Hrvatskoj.

Upravo zbog toga SOS Dječje selo Lekenik pokrenulo je ovu inicijativu još davne 2014. godine na području Općine Lekenik prepoznavši da je stručna pomoć logopeda jedan od ključnih elemenata rane intervencije kojom se preveniraju brojne poteškoće djece u starijoj razvojnoj dobi. Od 2016. godine projekt je proširen i na Grad Glinu, a provodi se u suradnji s logopedskim kabinetom "Reci riba".

Od 2014. godine i početka provođenja projekta ukupno 587 djece bilo je uključeno u program detekcije i prevencije smetnji u govoru, pisanju i čitanju, a  u prethodnoj, 2018., njih čak 187.

Svečanom potpisivanju sporazuma nazočio je Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, Roman Rosavec, zamjenik župana, Stjepan Kostanjević, gradonačelnik Grada Gline, Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik, Stjepan Kušan, predsjednik Općinskog vijeća Općine Lekenik te Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 06.07.2020.

Predstavnici dječjih osmijeha

Novi radni tjedan je pred nama, a s njime i naši SOS predstavnici na raznim lokacijama diljem lijepe naše.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 02.07.2020.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

S početkom srpnja, najtoplijeg mjeseca u godini, u SOS Dječjem selu Ladimirevci službeno je započelo tradicionalno “Ljeto u Selu”!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 30.06.2020.

Javni poziv trenerima na projektu

Otvaramo javni poziv trenerima na projektu - "Skrb temeljena na znanjima o traumi"! Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj životopis i motivacijsko pismo pošalju Ljiljani Ban, asistentici na projektu, na e-mail adresu ljiljana.ban@sos-dsh.hr. Molimo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 15.7.2020. Kandidati koji uđu u uži krug bit će pozvani na razgovor.

Saznajte više