Objavljeno: utorak, 26.03.2019.

Osigurana logopedska usluga za svu djecu Lekenika i Gline

SOS Dječje selo Lekenik nastavit će provoditi projekt koji pruža logopedsku dijagnostiku, terapiju i stručno savjetovanje za svu djecu na području Općine Lekenik i Grada Gline. Čak 587 djece bilo je do sada uključeno u projekt.

Zahvaljujući izvrsnoj suradnji SOS Dječjeg sela Lekenik sa zajednicom, 25. ožujka 2019., potpisan je novi ugovor sa Sisačko-moslavačkom županijom, Općinom Lekenik i Gradom Glina kojim se osigurava sufinanciranje projekta "Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim" - Program rane detekcije i prevencije smetnji u govoru, pisanju i čitanju kod djece predškolskog uzrasta.

Projekt se pokazao iznimno korisnim u područjima u kojima je ovakva vrsta stručne pomoći nedostupna široj populaciji zbog nedostatka stručnjaka, što nije problem samo u Sisačko-moslavačkoj županiji, već i u većini ostalih županija u Republici Hrvatskoj.

Upravo zbog toga SOS Dječje selo Lekenik pokrenulo je ovu inicijativu još davne 2014. godine na području Općine Lekenik prepoznavši da je stručna pomoć logopeda jedan od ključnih elemenata rane intervencije kojom se preveniraju brojne poteškoće djece u starijoj razvojnoj dobi. Od 2016. godine projekt je proširen i na Grad Glinu, a provodi se u suradnji s logopedskim kabinetom "Reci riba".

Od 2014. godine i početka provođenja projekta ukupno 587 djece bilo je uključeno u program detekcije i prevencije smetnji u govoru, pisanju i čitanju, a  u prethodnoj, 2018., njih čak 187.

Svečanom potpisivanju sporazuma nazočio je Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije, Roman Rosavec, zamjenik župana, Stjepan Kostanjević, gradonačelnik Grada Gline, Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik, Stjepan Kušan, predsjednik Općinskog vijeća Općine Lekenik te Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 14.10.2019.

Izložba fotografija s najvećeg foto natječaja na svijetu

Posjetite izložbu fotografija u City Centeru One (West i East) i podržite sretno odrastanje djece u SOS Dječjem selu Hrvatska! Prekrasne fotografije pogledajte od 14. do 27. listopada.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 09.10.2019.

Moto ljubimci u posjeti djeci u Ladimirevcima

Proteklog vikenda u našem SOS Dječjem selu Ladimirevci bilo je jako uzbudljivo. Mališanima su u posjet došli ljubimci na dva i četiri kotača iz Oldtimer kluba "Kurbla".

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.10.2019.

Rođendansko veselje u SOS Dječjem selu Lekenik

Proslavili smo 26. rođendan SOS Dječjeg sela Lekenik uz predivan program u našem SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, a poseban gost iznenađenja rođendanske proslave bio je pjevač Damir Kedžo.

Saznajte više