Objavljeno: utorak, 02.04.2019.

Glazbeni sanjari preko Popovače do ostvarenja snova

Nakon što su prošle godine oduševili okupljene, naši rokeri iz benda Glazbeni sanjari i ove su godine svojim nastupom uveličali natjecanje zborova Sisačko-moslavačke županije.

Dom kulture Popovača proteklog je tjedna bio mjesto na kojem su se susreli svi mladi zaljubljenici u glazbu na području Sisačko-moslavačke županije.

Na poziv gospodina Dražena Mlakara, koji je bio oduševljen prošlogodišnjim nastupom te nas se sjetio i ove godine, naš rock bend Glazbeni sanjari, SOS Dječjeg sela Lekenik, izveo je neke od omiljenih hitova. Malo je reći da smo ponosni na naše male rokere, koji podignu atmosferu svakim svojim nastupom.

Bend sačinjen od bubnjara, tri pjevačice, dva gitarista i basista djeluje već tri godine, pod vodstvom učitelja Natka Rupčića, a članovi su djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik i mjesta Lekenik, s ponekim gostovanjem volontera i djelatnika. Svakim nastupom treme je sve manje, naši rokeri sve su sigurniji u svoje glazbeno umijeće i vesele se novim nastupima koje shvaćaju vrlo ozbiljno. Po završetku ovog glazbenog druženja, zaključili su da jedva čekaju sljedeću ovakvu manifestaciju.

"Upoznali smo puno novih prijatelja i super se zabavili", govori naš bubnjar. Upravo to je, naravno, i poanta svega ovoga. Netko udara po bubnjevima, netko po gitari, netko pjeva, a netko samo sluša, no važno je jedino da ih glazba sve spaja. I čini njihovo odrastanje raspjevanim i još sretnijim. A jednoga dana, tko zna, možda Glazbeni sanjari i dosanjaju svoje snove i postanu pravi, veliki glazbenici...

 

Objavljeno:
petak, 12.04.2019.

Složiti robota – i to možemo

Sedmero sjajnih malih robotičara iz SOS Dječjeg sela Lekenik sudjelovalo je na radionici „Kako odgojiti robota uz pomoć Boscha?“ u organizaciji našeg dugogodišnjeg partnera, tvrtke Bosch.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 11.04.2019.

Njegujemo odnos s biološkim roditeljima

Već 27 godina pružamo alternativnu skrb djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Održali smo radionicu u Lekeniku koja nam pomaže jačati vještine i nastaviti uspješan rad.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 08.04.2019.

Pljesak kojim se ponosimo

Naši mališani su postali pravi mali uigrani glumci. Svoju predstavu, „U stihu priča o dječaku Hlapiću“, koju su odigrali i pred publikom u dvorani Vatroslav Lisinski, uprizorili su u Domu kulture Buševec.

Saznajte više