Objavljeno: četvrtak, 11.04.2019.

Njegujemo odnos s biološkim roditeljima

Već 27 godina pružamo alternativnu skrb djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Održali smo radionicu u Lekeniku koja nam pomaže jačati vještine i nastaviti uspješan rad.

Stvarajući brižan dom i sretno djetinjstvo djeci u našoj skrbi, veliku pažnju poklanjamo edukaciji našeg stručnog tima, zaposlenicima koji svakodnevno rade u našim SOS selima i SOS Zajednicama mladih. Samo kroz jačanje vlastitih kapaciteta možemo uspješno odgovoriti na individualne izazove djece i pružiti im kvalitetnu potporu u teškim trenucima razdvajanja od roditelja i razvoja vlastitih sposobnosti, vještina i samopouzdanja.


Radeći na tom cilju, naši djelatnici - SOS mame, SOS tete i odgajatelji SOS Zajednica mladih - okupili su se na trodnevnoj edukaciji u SOS Dječjem selu Lekenik. Tema edukacije bila je – rad s biološkim obiteljima.


Alternativna skrb koju pruža SOS Dječje selo Hrvatska polazi od pozitivnih i inovativnih praksi koje stavljaju naglasak na aktivnu uključenost roditelja, nasuprot onih iz prošlosti koje su ignorirale ulogu biološke obitelji, a roditelje etiketirale kao „loše“. Skrb koju pružamo djeci polazi od prihvaćanja i uvažavanja biološke obitelji i roditelja koji imaju ključnu ulogu u životu djece i adolescenata. Uspješna suradnja s roditeljima je i ključni preduvjet za nošenje s odvajanjem i građenje novih odnosa sa SOS roditeljima.


Naša misija je da stvaramo obitelj za nezbrinutu djecu i pomažemo im oblikovati vlastitu budućnost. Edukacije i obuka naših djelatnika razvija njihove vještine i sposobnosti te nam omogućava da pružamo kvalitetnu alternativnu skrb djeci danas, kao i u godinama koje dolaze.

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 17.09.2020.

Naša Kika kao kuma izložbe

Čini se da ovih dana nema osobe koja ne bi željela, barem nakratko, biti u društvu naše Kristine Ivanuš. Mlada, uspješna, dobitnica Hermann Gmeiner nagrade ovoga puta uljepšala je otvaranje pokretne izložbe 'Blago Jadranskog podmorja'.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.09.2020.

Uz čvrsti zagrljaj SOS mame hrabro u avanturu života

Kako to već biva s početkom rujna dolaze nam novi počeci. Tako se ove godine od SOS Dječjeg sela Lekenik oprostilo sedam osmaša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 04.09.2020.

Doviđenja ljeto, dobrodošla nam jesen

Unatoč izazovnom početku odgojno-obrazovne godine naši veseli Ladimirevčni oprostili su se od ljeta i s osmijehom pozdravili početak jeseni.

Saznajte više