Objavljeno: četvrtak, 11.04.2019.

Njegujemo odnos s biološkim roditeljima

Već 27 godina pružamo alternativnu skrb djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Održali smo radionicu u Lekeniku koja nam pomaže jačati vještine i nastaviti uspješan rad.

Stvarajući brižan dom i sretno djetinjstvo djeci u našoj skrbi, veliku pažnju poklanjamo edukaciji našeg stručnog tima, zaposlenicima koji svakodnevno rade u našim SOS selima i SOS Zajednicama mladih. Samo kroz jačanje vlastitih kapaciteta možemo uspješno odgovoriti na individualne izazove djece i pružiti im kvalitetnu potporu u teškim trenucima razdvajanja od roditelja i razvoja vlastitih sposobnosti, vještina i samopouzdanja.


Radeći na tom cilju, naši djelatnici - SOS mame, SOS tete i odgajatelji SOS Zajednica mladih - okupili su se na trodnevnoj edukaciji u SOS Dječjem selu Lekenik. Tema edukacije bila je – rad s biološkim obiteljima.


Alternativna skrb koju pruža SOS Dječje selo Hrvatska polazi od pozitivnih i inovativnih praksi koje stavljaju naglasak na aktivnu uključenost roditelja, nasuprot onih iz prošlosti koje su ignorirale ulogu biološke obitelji, a roditelje etiketirale kao „loše“. Skrb koju pružamo djeci polazi od prihvaćanja i uvažavanja biološke obitelji i roditelja koji imaju ključnu ulogu u životu djece i adolescenata. Uspješna suradnja s roditeljima je i ključni preduvjet za nošenje s odvajanjem i građenje novih odnosa sa SOS roditeljima.


Naša misija je da stvaramo obitelj za nezbrinutu djecu i pomažemo im oblikovati vlastitu budućnost. Edukacije i obuka naših djelatnika razvija njihove vještine i sposobnosti te nam omogućava da pružamo kvalitetnu alternativnu skrb djeci danas, kao i u godinama koje dolaze.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 13.11.2019.

Čitamo bajke 24 sata bez prekida!

Sutra točno u podne u SOS Dječjem selu Lekenik krećemo s tradicionalnom manifestacijom - 11. Milenijsko čitanje bajki - i neprekidnim čitanjem bajki i pripovjetki za djecu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 31.10.2019.

Naši mališani brinu o prirodi

Mali i veliki planinari i planinarke SOS Dječjeg sela Ladimirevci sudjelovali su u akciji „Zasadi drvo, ne budi panj“ i pridonijeli ozelenjavanju Hrvatske i borbi protiv klimatskih promjena.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 29.10.2019.

Proslavili smo 70 godina rada SOS Dječjih sela u svijetu

Organizacijom konferencije 'Prepoznaj, brini, ponosi se!' - o djeci u sustavu alternativne skrbi, obilježili smo 70. godišnjicu naše krovne međunarodne organizacije SOS Children`s Villages International.

Saznajte više