Objavljeno: četvrtak, 11.04.2019.

Njegujemo odnos s biološkim roditeljima

Već 27 godina pružamo alternativnu skrb djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Održali smo radionicu u Lekeniku koja nam pomaže jačati vještine i nastaviti uspješan rad.

Stvarajući brižan dom i sretno djetinjstvo djeci u našoj skrbi, veliku pažnju poklanjamo edukaciji našeg stručnog tima, zaposlenicima koji svakodnevno rade u našim SOS selima i SOS Zajednicama mladih. Samo kroz jačanje vlastitih kapaciteta možemo uspješno odgovoriti na individualne izazove djece i pružiti im kvalitetnu potporu u teškim trenucima razdvajanja od roditelja i razvoja vlastitih sposobnosti, vještina i samopouzdanja.


Radeći na tom cilju, naši djelatnici - SOS mame, SOS tete i odgajatelji SOS Zajednica mladih - okupili su se na trodnevnoj edukaciji u SOS Dječjem selu Lekenik. Tema edukacije bila je – rad s biološkim obiteljima.


Alternativna skrb koju pruža SOS Dječje selo Hrvatska polazi od pozitivnih i inovativnih praksi koje stavljaju naglasak na aktivnu uključenost roditelja, nasuprot onih iz prošlosti koje su ignorirale ulogu biološke obitelji, a roditelje etiketirale kao „loše“. Skrb koju pružamo djeci polazi od prihvaćanja i uvažavanja biološke obitelji i roditelja koji imaju ključnu ulogu u životu djece i adolescenata. Uspješna suradnja s roditeljima je i ključni preduvjet za nošenje s odvajanjem i građenje novih odnosa sa SOS roditeljima.


Naša misija je da stvaramo obitelj za nezbrinutu djecu i pomažemo im oblikovati vlastitu budućnost. Edukacije i obuka naših djelatnika razvija njihove vještine i sposobnosti te nam omogućava da pružamo kvalitetnu alternativnu skrb djeci danas, kao i u godinama koje dolaze.

Objavljeno:
petak, 12.04.2019.

Složiti robota – i to možemo

Sedmero sjajnih malih robotičara iz SOS Dječjeg sela Lekenik sudjelovalo je na radionici „Kako odgojiti robota uz pomoć Boscha?“ u organizaciji našeg dugogodišnjeg partnera, tvrtke Bosch.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 08.04.2019.

Pljesak kojim se ponosimo

Naši mališani su postali pravi mali uigrani glumci. Svoju predstavu, „U stihu priča o dječaku Hlapiću“, koju su odigrali i pred publikom u dvorani Vatroslav Lisinski, uprizorili su u Domu kulture Buševec.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 08.04.2019.

Pravo je vrijeme za dobro djelo!

SOS predstavnike ovih dana možete vidjeti u gradovima diljem Hrvatske i učlaniti se u Klub prijatelja.

Saznajte više