Objavljeno: četvrtak, 11.04.2019.

Njegujemo odnos s biološkim roditeljima

Već 27 godina pružamo alternativnu skrb djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Održali smo radionicu u Lekeniku koja nam pomaže jačati vještine i nastaviti uspješan rad.

Stvarajući brižan dom i sretno djetinjstvo djeci u našoj skrbi, veliku pažnju poklanjamo edukaciji našeg stručnog tima, zaposlenicima koji svakodnevno rade u našim SOS selima i SOS Zajednicama mladih. Samo kroz jačanje vlastitih kapaciteta možemo uspješno odgovoriti na individualne izazove djece i pružiti im kvalitetnu potporu u teškim trenucima razdvajanja od roditelja i razvoja vlastitih sposobnosti, vještina i samopouzdanja.


Radeći na tom cilju, naši djelatnici - SOS mame, SOS tete i odgajatelji SOS Zajednica mladih - okupili su se na trodnevnoj edukaciji u SOS Dječjem selu Lekenik. Tema edukacije bila je – rad s biološkim obiteljima.


Alternativna skrb koju pruža SOS Dječje selo Hrvatska polazi od pozitivnih i inovativnih praksi koje stavljaju naglasak na aktivnu uključenost roditelja, nasuprot onih iz prošlosti koje su ignorirale ulogu biološke obitelji, a roditelje etiketirale kao „loše“. Skrb koju pružamo djeci polazi od prihvaćanja i uvažavanja biološke obitelji i roditelja koji imaju ključnu ulogu u životu djece i adolescenata. Uspješna suradnja s roditeljima je i ključni preduvjet za nošenje s odvajanjem i građenje novih odnosa sa SOS roditeljima.


Naša misija je da stvaramo obitelj za nezbrinutu djecu i pomažemo im oblikovati vlastitu budućnost. Edukacije i obuka naših djelatnika razvija njihove vještine i sposobnosti te nam omogućava da pružamo kvalitetnu alternativnu skrb djeci danas, kao i u godinama koje dolaze.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 17.07.2019.

Osmijeh zbog kojeg se morate zaustaviti

Naši srdačni SOS predstavnici i ovog tjedna su na terenu diljem Hrvatske. Narančaste majice, iskaznice i ljubaznost je ono po čemu ćete ih sigurno prepoznati.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 09.07.2019.

Henkel razveselio djecu i SOS mame

Djeca u SOS Dječjim selima vrijeme obožavaju provoditi na igralištima, a pune ruke posla s pranjem odjeće poslije imaju SOS mame. Kako bi sve to bilo lakše, Henkel je i ove godine donirao polugodišnju zalihu sredstava za čišćenje i pranje rublja za SOS Dječja sela Lekenik i Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 08.07.2019.

Kako provodimo ljeto

Sada, kada je stiglo ljeto, došlo je vrijeme za zasluženi odmor. Vrijedilo je biti dobar cijelu godinu, jer trud se isplati i nagrađuje.

Saznajte više