Objavljeno: četvrtak, 11.04.2019.

Njegujemo odnos s biološkim roditeljima

Već 27 godina pružamo alternativnu skrb djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Održali smo radionicu u Lekeniku koja nam pomaže jačati vještine i nastaviti uspješan rad.

Stvarajući brižan dom i sretno djetinjstvo djeci u našoj skrbi, veliku pažnju poklanjamo edukaciji našeg stručnog tima, zaposlenicima koji svakodnevno rade u našim SOS selima i SOS Zajednicama mladih. Samo kroz jačanje vlastitih kapaciteta možemo uspješno odgovoriti na individualne izazove djece i pružiti im kvalitetnu potporu u teškim trenucima razdvajanja od roditelja i razvoja vlastitih sposobnosti, vještina i samopouzdanja.


Radeći na tom cilju, naši djelatnici - SOS mame, SOS tete i odgajatelji SOS Zajednica mladih - okupili su se na trodnevnoj edukaciji u SOS Dječjem selu Lekenik. Tema edukacije bila je – rad s biološkim obiteljima.


Alternativna skrb koju pruža SOS Dječje selo Hrvatska polazi od pozitivnih i inovativnih praksi koje stavljaju naglasak na aktivnu uključenost roditelja, nasuprot onih iz prošlosti koje su ignorirale ulogu biološke obitelji, a roditelje etiketirale kao „loše“. Skrb koju pružamo djeci polazi od prihvaćanja i uvažavanja biološke obitelji i roditelja koji imaju ključnu ulogu u životu djece i adolescenata. Uspješna suradnja s roditeljima je i ključni preduvjet za nošenje s odvajanjem i građenje novih odnosa sa SOS roditeljima.


Naša misija je da stvaramo obitelj za nezbrinutu djecu i pomažemo im oblikovati vlastitu budućnost. Edukacije i obuka naših djelatnika razvija njihove vještine i sposobnosti te nam omogućava da pružamo kvalitetnu alternativnu skrb djeci danas, kao i u godinama koje dolaze.

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 23.05.2019.

Uz Oriflame učimo brinuti o prirodi!

Posebno nam je drago kad imamo priliku surađivati s tvrtkama koje, uz svoje uspješno poslovanje, misiju temelje na brizi o prirodi i okolišu, jer i to su vrijednosti koje pokušavamo usaditi djeci u SOS Dječjim selima.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 20.05.2019.

Sport, zabava i fina hrana na Kozjaku

Veliko srce i dobra volja naših prijatelja iz Športsko rekreacijskog društva Kozjak učinili su ovaj dan posebnim djeci iz SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 16.05.2019.

Planinarenje, učenje i uživanje na 569 metara

Niti loše vrijeme ne može pokvariti atmosferu kada djeca i djelatnici SOS Dječjeg sela Ladimirevci planinare. Kao i svaki do sad, još jedan vrh osvojen je uz pjesmu i smijeh.

Saznajte više