Objavljeno: ponedjeljak, 06.05.2019.

Posjet Muzeju krapinskih neandertalaca

Protekli vikend proveli smo u gradu Krapini, točnije u posjeti Muzeju krapinskih neandertalaca koji je u našim mališanima probudio znanstveno-istraživačke duhove.

Iako je tog dana vrijeme bilo kišovito, to nije spriječilo naše mališane iz SOS Dječjeg sela Lekenik da krenu u jednodnevnu istraživačku pustolovinu koja je imala za cilj otkriti što znamo o nastanku našeg planeta i razvoju čovjeka.

“Krapinski neandertalac” koji ih je dočekao na ulazu u Muzej nagovijestio je zanimljive i zabavne trenutke, a ono što su vidjeli u muzeju, od velikog praska do svemirskih raketa, na njih je ostavilo snažan dojam.

U pratnji svojih SOS mama, mališani su pozorno pratili I razgledavali muzej, a po završetku i izlasku iz muzeja u prekrasno zeleno šumsko okruženje uslijedilo je zajedničko druženje, zabava i smijeh SOS braće i sestara. Nešto malo kiše, u tome ih nimalo nije omelo.

Ovaj posjet muzeju ostat će tako u pamćenju naše djece zahvaljujući Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije i njihovoj donaciji ovog putovanja te im se ovim putem iskreno zahvaljujemo.
 

 

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 17.09.2020.

Naša Kika kao kuma izložbe

Čini se da ovih dana nema osobe koja ne bi željela, barem nakratko, biti u društvu naše Kristine Ivanuš. Mlada, uspješna, dobitnica Hermann Gmeiner nagrade ovoga puta uljepšala je otvaranje pokretne izložbe 'Blago Jadranskog podmorja'.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.09.2020.

Uz čvrsti zagrljaj SOS mame hrabro u avanturu života

Kako to već biva s početkom rujna dolaze nam novi počeci. Tako se ove godine od SOS Dječjeg sela Lekenik oprostilo sedam osmaša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 04.09.2020.

Doviđenja ljeto, dobrodošla nam jesen

Unatoč izazovnom početku odgojno-obrazovne godine naši veseli Ladimirevčni oprostili su se od ljeta i s osmijehom pozdravili početak jeseni.

Saznajte više