Objavljeno: ponedjeljak, 13.05.2019.

Sreća na dva kotača

Djeca, njihove SOS mame i ostali djelatnici, ali i njihovi brojni prijatelji, proveli su sunčano subotnje prijepodne na biciklima.

Deseta SOS Biciklijada u SOS Dječjem selu Lekenik vozila se kroz prekrasnu prirodu, uz rijeku Odru, rutom dugom oko 20 kilometara.

Kolona se vozila u pratnji naših majstora koji su bili zaduženi za sigurnost, ali i izvrsna pomoć u situacijama poput otpadanja pedale ili ostalih dijelova naših vozila na dva kotača. Majstori su bili spremni i naše umorne vozače primiti u vozila, no čak su i oni najmlađi, na svojim omiljenim biciklima, uspjeli proći skoro cijelu stazu i nasmiješeni se vratiti među svoje prijatelje u Selo.

Nakon što su sišla sa svojih bicikala, djeca su pojela fini gulaš koji su naše kuharice vrijedno pripremile, a potom se bacili na zabavne igre.

Biciklistički poligon oduševio je naše najmlađe koji su u utrkama uspješno konkurirali čak i starijoj djeci. Mjerila se svaka sekunda, pratilo vrijeme i žustro navijalo, a pravo navijačko ludilo nastalo je kada je krenula utrka u vrećama. Cijeli dan Lekenikom je vladalo dobro raspoloženje i puno, puno smijeha, a na kraju svake igre, naši mališani zaključili su da je od pobjede ipak važnija dobra zabava.

Kad je sve završilo, kad je došlo vrijeme da se krene kućama, jedini pozdrav bio je: "Vidimo se i sljedeći put!"

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 23.05.2019.

Uz Oriflame učimo brinuti o prirodi!

Posebno nam je drago kad imamo priliku surađivati s tvrtkama koje, uz svoje uspješno poslovanje, misiju temelje na brizi o prirodi i okolišu, jer i to su vrijednosti koje pokušavamo usaditi djeci u SOS Dječjim selima.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 20.05.2019.

Sport, zabava i fina hrana na Kozjaku

Veliko srce i dobra volja naših prijatelja iz Športsko rekreacijskog društva Kozjak učinili su ovaj dan posebnim djeci iz SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 16.05.2019.

Planinarenje, učenje i uživanje na 569 metara

Niti loše vrijeme ne može pokvariti atmosferu kada djeca i djelatnici SOS Dječjeg sela Ladimirevci planinare. Kao i svaki do sad, još jedan vrh osvojen je uz pjesmu i smijeh.

Saznajte više