Objavljeno: ponedjeljak, 13.05.2019.

Sreća na dva kotača

Djeca, njihove SOS mame i ostali djelatnici, ali i njihovi brojni prijatelji, proveli su sunčano subotnje prijepodne na biciklima.

Deseta SOS Biciklijada u SOS Dječjem selu Lekenik vozila se kroz prekrasnu prirodu, uz rijeku Odru, rutom dugom oko 20 kilometara.

Kolona se vozila u pratnji naših majstora koji su bili zaduženi za sigurnost, ali i izvrsna pomoć u situacijama poput otpadanja pedale ili ostalih dijelova naših vozila na dva kotača. Majstori su bili spremni i naše umorne vozače primiti u vozila, no čak su i oni najmlađi, na svojim omiljenim biciklima, uspjeli proći skoro cijelu stazu i nasmiješeni se vratiti među svoje prijatelje u Selo.

Nakon što su sišla sa svojih bicikala, djeca su pojela fini gulaš koji su naše kuharice vrijedno pripremile, a potom se bacili na zabavne igre.

Biciklistički poligon oduševio je naše najmlađe koji su u utrkama uspješno konkurirali čak i starijoj djeci. Mjerila se svaka sekunda, pratilo vrijeme i žustro navijalo, a pravo navijačko ludilo nastalo je kada je krenula utrka u vrećama. Cijeli dan Lekenikom je vladalo dobro raspoloženje i puno, puno smijeha, a na kraju svake igre, naši mališani zaključili su da je od pobjede ipak važnija dobra zabava.

Kad je sve završilo, kad je došlo vrijeme da se krene kućama, jedini pozdrav bio je: "Vidimo se i sljedeći put!"

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 14.10.2019.

Izložba fotografija s najvećeg foto natječaja na svijetu

Posjetite izložbu fotografija u City Centeru One (West i East) i podržite sretno odrastanje djece u SOS Dječjem selu Hrvatska! Prekrasne fotografije pogledajte od 14. do 27. listopada.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 09.10.2019.

Moto ljubimci u posjeti djeci u Ladimirevcima

Proteklog vikenda u našem SOS Dječjem selu Ladimirevci bilo je jako uzbudljivo. Mališanima su u posjet došli ljubimci na dva i četiri kotača iz Oldtimer kluba "Kurbla".

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.10.2019.

Rođendansko veselje u SOS Dječjem selu Lekenik

Proslavili smo 26. rođendan SOS Dječjeg sela Lekenik uz predivan program u našem SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, a poseban gost iznenađenja rođendanske proslave bio je pjevač Damir Kedžo.

Saznajte više