Objavljeno: ponedjeljak, 13.05.2019.

Sreća na dva kotača

Djeca, njihove SOS mame i ostali djelatnici, ali i njihovi brojni prijatelji, proveli su sunčano subotnje prijepodne na biciklima.

Deseta SOS Biciklijada u SOS Dječjem selu Lekenik vozila se kroz prekrasnu prirodu, uz rijeku Odru, rutom dugom oko 20 kilometara.

Kolona se vozila u pratnji naših majstora koji su bili zaduženi za sigurnost, ali i izvrsna pomoć u situacijama poput otpadanja pedale ili ostalih dijelova naših vozila na dva kotača. Majstori su bili spremni i naše umorne vozače primiti u vozila, no čak su i oni najmlađi, na svojim omiljenim biciklima, uspjeli proći skoro cijelu stazu i nasmiješeni se vratiti među svoje prijatelje u Selo.

Nakon što su sišla sa svojih bicikala, djeca su pojela fini gulaš koji su naše kuharice vrijedno pripremile, a potom se bacili na zabavne igre.

Biciklistički poligon oduševio je naše najmlađe koji su u utrkama uspješno konkurirali čak i starijoj djeci. Mjerila se svaka sekunda, pratilo vrijeme i žustro navijalo, a pravo navijačko ludilo nastalo je kada je krenula utrka u vrećama. Cijeli dan Lekenikom je vladalo dobro raspoloženje i puno, puno smijeha, a na kraju svake igre, naši mališani zaključili su da je od pobjede ipak važnija dobra zabava.

Kad je sve završilo, kad je došlo vrijeme da se krene kućama, jedini pozdrav bio je: "Vidimo se i sljedeći put!"

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 17.01.2020.

Proglašen pobjednik nagrade Dare4Care za inovativne programe

Međunarodna krovna organizacija, SOS Children's Villages International svrstala je naš Program pripreme za izlazak iz skrbi među tri najbolja u 2019., a pobijedio je program SOS Dječjeg sela Etiopija.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 16.01.2020.

Roma support – mobilni tim za podršku obiteljima

Ojačali smo napore prema prevenciji izdvajanja djece i podršci obiteljima u riziku i kroz novi projekt na području Čakovca.

Saznajte više