Objavljeno: ponedjeljak, 13.05.2019.

Sreća na dva kotača

Djeca, njihove SOS mame i ostali djelatnici, ali i njihovi brojni prijatelji, proveli su sunčano subotnje prijepodne na biciklima.

Deseta SOS Biciklijada u SOS Dječjem selu Lekenik vozila se kroz prekrasnu prirodu, uz rijeku Odru, rutom dugom oko 20 kilometara.

Kolona se vozila u pratnji naših majstora koji su bili zaduženi za sigurnost, ali i izvrsna pomoć u situacijama poput otpadanja pedale ili ostalih dijelova naših vozila na dva kotača. Majstori su bili spremni i naše umorne vozače primiti u vozila, no čak su i oni najmlađi, na svojim omiljenim biciklima, uspjeli proći skoro cijelu stazu i nasmiješeni se vratiti među svoje prijatelje u Selo.

Nakon što su sišla sa svojih bicikala, djeca su pojela fini gulaš koji su naše kuharice vrijedno pripremile, a potom se bacili na zabavne igre.

Biciklistički poligon oduševio je naše najmlađe koji su u utrkama uspješno konkurirali čak i starijoj djeci. Mjerila se svaka sekunda, pratilo vrijeme i žustro navijalo, a pravo navijačko ludilo nastalo je kada je krenula utrka u vrećama. Cijeli dan Lekenikom je vladalo dobro raspoloženje i puno, puno smijeha, a na kraju svake igre, naši mališani zaključili su da je od pobjede ipak važnija dobra zabava.

Kad je sve završilo, kad je došlo vrijeme da se krene kućama, jedini pozdrav bio je: "Vidimo se i sljedeći put!"

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 17.07.2019.

Osmijeh zbog kojeg se morate zaustaviti

Naši srdačni SOS predstavnici i ovog tjedna su na terenu diljem Hrvatske. Narančaste majice, iskaznice i ljubaznost je ono po čemu ćete ih sigurno prepoznati.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 09.07.2019.

Henkel razveselio djecu i SOS mame

Djeca u SOS Dječjim selima vrijeme obožavaju provoditi na igralištima, a pune ruke posla s pranjem odjeće poslije imaju SOS mame. Kako bi sve to bilo lakše, Henkel je i ove godine donirao polugodišnju zalihu sredstava za čišćenje i pranje rublja za SOS Dječja sela Lekenik i Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 08.07.2019.

Kako provodimo ljeto

Sada, kada je stiglo ljeto, došlo je vrijeme za zasluženi odmor. Vrijedilo je biti dobar cijelu godinu, jer trud se isplati i nagrađuje.

Saznajte više