Objavljeno: četvrtak, 16.05.2019.

Planinarenje, učenje i uživanje na 569 metara

Niti loše vrijeme ne može pokvariti atmosferu kada djeca i djelatnici SOS Dječjeg sela Ladimirevci planinare. Kao i svaki do sad, još jedan vrh osvojen je uz pjesmu i smijeh.

Naši ladimirevački planinari uspješno su već ranije savladali mnoge vrhove diljem Lijepe naše, a sad je na red došao drugi najviši otočki vrh.
Sigurno već pogađate, riječ je o vrhu Obzova, koji se nalazi na čak 569 metara nadmorske visine, na otoku Krku.

Osim sportskog, ovaj izlet bio je i edukativnog karaktera. Naši mališani u školi su već učili o značajnom dijelu povijesti Hrvata - Bašćanskoj ploči, a posebno im je stoga bilo zanimljivo posjetiti crkvicu sv. Lucije u Jurandvoru, blizu Baške. Tamo je nastala Bašćanska ploča, a naši mali ljubitelji povijesti imali su bezbroj pitanja.

Ostalo je vremena i za posjet špilji Vrelo, koja se nalazi u Fužinama. Jedina je ovo turistički uređena špilja u Europi, a hodati njome doista je bajkovito. Zahvaljujući prijateljima iz Planinarskog društva Zanatlija, djeca iz SOS dječjeg sela Ladimirevci doživjela su i ovo lijepo iskustvo, ponešto naučila, ali prije svega se odlično zabavila. Veselo su se mališani vratili školskim i drugim obavezama, iščekujući željno novi planinarski pothvat, neki novi osvojeni vrh.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 14.10.2019.

Izložba fotografija s najvećeg foto natječaja na svijetu

Posjetite izložbu fotografija u City Centeru One (West i East) i podržite sretno odrastanje djece u SOS Dječjem selu Hrvatska! Prekrasne fotografije pogledajte od 14. do 27. listopada.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 09.10.2019.

Moto ljubimci u posjeti djeci u Ladimirevcima

Proteklog vikenda u našem SOS Dječjem selu Ladimirevci bilo je jako uzbudljivo. Mališanima su u posjet došli ljubimci na dva i četiri kotača iz Oldtimer kluba "Kurbla".

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.10.2019.

Rođendansko veselje u SOS Dječjem selu Lekenik

Proslavili smo 26. rođendan SOS Dječjeg sela Lekenik uz predivan program u našem SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, a poseban gost iznenađenja rođendanske proslave bio je pjevač Damir Kedžo.

Saznajte više