Objavljeno: četvrtak, 16.05.2019.

Planinarenje, učenje i uživanje na 569 metara

Niti loše vrijeme ne može pokvariti atmosferu kada djeca i djelatnici SOS Dječjeg sela Ladimirevci planinare. Kao i svaki do sad, još jedan vrh osvojen je uz pjesmu i smijeh.

Naši ladimirevački planinari uspješno su već ranije savladali mnoge vrhove diljem Lijepe naše, a sad je na red došao drugi najviši otočki vrh.
Sigurno već pogađate, riječ je o vrhu Obzova, koji se nalazi na čak 569 metara nadmorske visine, na otoku Krku.

Osim sportskog, ovaj izlet bio je i edukativnog karaktera. Naši mališani u školi su već učili o značajnom dijelu povijesti Hrvata - Bašćanskoj ploči, a posebno im je stoga bilo zanimljivo posjetiti crkvicu sv. Lucije u Jurandvoru, blizu Baške. Tamo je nastala Bašćanska ploča, a naši mali ljubitelji povijesti imali su bezbroj pitanja.

Ostalo je vremena i za posjet špilji Vrelo, koja se nalazi u Fužinama. Jedina je ovo turistički uređena špilja u Europi, a hodati njome doista je bajkovito. Zahvaljujući prijateljima iz Planinarskog društva Zanatlija, djeca iz SOS dječjeg sela Ladimirevci doživjela su i ovo lijepo iskustvo, ponešto naučila, ali prije svega se odlično zabavila. Veselo su se mališani vratili školskim i drugim obavezama, iščekujući željno novi planinarski pothvat, neki novi osvojeni vrh.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 26.02.2020.

Dječji maskenbal u šarenom Lekeniku

Na pokladni utorak u SOS Dječjem selu Lekenik zavladalo je totalno ludilo pod maskama!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 25.02.2020.

Danas slavimo rođendan naše Udruge

Prije točno 28 godina osnovana je Udruga SOS Dječje selo Hrvatska i od tada svakodnevno radimo s misijom stvaranja obitelji za djecu bez roditeljske skrbi.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više