Objavljeno: četvrtak, 16.05.2019.

Planinarenje, učenje i uživanje na 569 metara

Niti loše vrijeme ne može pokvariti atmosferu kada djeca i djelatnici SOS Dječjeg sela Ladimirevci planinare. Kao i svaki do sad, još jedan vrh osvojen je uz pjesmu i smijeh.

Naši ladimirevački planinari uspješno su već ranije savladali mnoge vrhove diljem Lijepe naše, a sad je na red došao drugi najviši otočki vrh.
Sigurno već pogađate, riječ je o vrhu Obzova, koji se nalazi na čak 569 metara nadmorske visine, na otoku Krku.

Osim sportskog, ovaj izlet bio je i edukativnog karaktera. Naši mališani u školi su već učili o značajnom dijelu povijesti Hrvata - Bašćanskoj ploči, a posebno im je stoga bilo zanimljivo posjetiti crkvicu sv. Lucije u Jurandvoru, blizu Baške. Tamo je nastala Bašćanska ploča, a naši mali ljubitelji povijesti imali su bezbroj pitanja.

Ostalo je vremena i za posjet špilji Vrelo, koja se nalazi u Fužinama. Jedina je ovo turistički uređena špilja u Europi, a hodati njome doista je bajkovito. Zahvaljujući prijateljima iz Planinarskog društva Zanatlija, djeca iz SOS dječjeg sela Ladimirevci doživjela su i ovo lijepo iskustvo, ponešto naučila, ali prije svega se odlično zabavila. Veselo su se mališani vratili školskim i drugim obavezama, iščekujući željno novi planinarski pothvat, neki novi osvojeni vrh.

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 23.05.2019.

Uz Oriflame učimo brinuti o prirodi!

Posebno nam je drago kad imamo priliku surađivati s tvrtkama koje, uz svoje uspješno poslovanje, misiju temelje na brizi o prirodi i okolišu, jer i to su vrijednosti koje pokušavamo usaditi djeci u SOS Dječjim selima.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 20.05.2019.

Sport, zabava i fina hrana na Kozjaku

Veliko srce i dobra volja naših prijatelja iz Športsko rekreacijskog društva Kozjak učinili su ovaj dan posebnim djeci iz SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 15.05.2019.

Širimo svoj tim!

Želiš li raditi posao koji ispunjava? Veselila bi te spoznaja da, uz redovita mjesečna primanja, svojim radom pomažeš djeci? Imamo posao za tebe!

Saznajte više