Objavljeno: srijeda, 29.05.2019.

Edukacijom do zdravih i snažnih stručnjaka, djece i mladih

Novi projekt „Zdravi i snažni“, koji provodimo u partnerstvu s tvrtkom Johnson & Johnson, bavi se temom osnaživanja djece, prevencije zlostavljanja i agresivnog ponašanja kroz edukacije za naše zaposlenike i vanjske suradnike iz lokalnih zajednica u kojima su smještena naša SOS Dječja sela.

 

Stvarajući brižan dom za djecu u našoj skrbi, veliku pažnju poklanjamo edukaciji našeg stručnog tima, zaposlenicima i suradnicima koji svakodnevno rade u našim SOS Dječjim selima i SOS Zajednicama mladih.

Ulaganje u znanja i vještine stručnih djelatnika koji brinu o djeci i mladima, pospješuje kvalitetu skrbi koju im pružamo. Trenutno, u okviru projekta „Zdravi i snažni“ provodimo niz treninga koji ciljano rade na jačanju znanja i vještina naših zaposlenika i vanjskih suradnika kroz upoznavanje s novim metodama, inovativnim alatima i tehnikama u radu, a čime će se olakšati njihov svakodnevni rad i osnažiti djeca i mladi za svakodnevne izazove života i odrastanja.

Edukacije su, osim na temu osnaživanja djece za brigu o osobnoj sigurnosti i otpornosti, usmjereni i na rad s djecom s neurorazvojnim teškoćama te prevenciju i nošenje s agresivnim ponašanjima kod djece i mladih. Cilj je edukacija odgovoriti na potrebe djece i mladih u našoj skrbi i omogućiti im miran i zdrav život.

Edukacije u okviru projekta „Zdravi i snažni“ nastavak su uspješne suradnje SOS Dječjeg sela Hrvatska s tvrtkom Johnson & Johnson kroz projekt „Zdravlje je bogatstvo“, koji osigurava primjerene zdravstvene i higijenske uvjete djeci i mladima u našoj skrbi.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 13.11.2019.

Čitamo bajke 24 sata bez prekida!

Sutra točno u podne u SOS Dječjem selu Lekenik krećemo s tradicionalnom manifestacijom - 11. Milenijsko čitanje bajki - i neprekidnim čitanjem bajki i pripovjetki za djecu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 31.10.2019.

Naši mališani brinu o prirodi

Mali i veliki planinari i planinarke SOS Dječjeg sela Ladimirevci sudjelovali su u akciji „Zasadi drvo, ne budi panj“ i pridonijeli ozelenjavanju Hrvatske i borbi protiv klimatskih promjena.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 29.10.2019.

Proslavili smo 70 godina rada SOS Dječjih sela u svijetu

Organizacijom konferencije 'Prepoznaj, brini, ponosi se!' - o djeci u sustavu alternativne skrbi, obilježili smo 70. godišnjicu naše krovne međunarodne organizacije SOS Children`s Villages International.

Saznajte više