Objavljeno: ponedjeljak, 03.06.2019.

Uz BIPU nam SOS kuće blistaju

Ponosni smo kad u SOS Dječjim selima možemo ugostiti prijatelje, a još kad nam pomognu uljepšati naše Selo i pri tome se izvrsno zabavimo, našoj sreći nema kraja.

 Proteklog smo tjedna imali veliko druženje u našem SOS Dječjem selu Lekenik. Posjetili su nas zaposlenici BIPE kako bi nam pomogli uljepšati okoliš i okućnice.

Nakon kratkog jutarnjeg sastanka uz doručak i kavicu, naši vrijedni majstori Mićo, Mario i Mateo podijelili su timove i krenuli prema SOS kućama koje su predvidjeli za uređenje. Prijatelji iz BIPE veselo su se primili posla, bojale su se klupice, drvene grede oko kuća, a sve to uz smijeh i djecu koja su prije svojih obaveza vrijeme kratila vozeći bicikle i igrajući se. Uvijek gostoljubive SOS mame pozvale su goste da razgledaju i SOS kuće, a mališani su jedva dočekali pokazati im sve svoje igračke. Budući da su se zaposlenici BIPE ozbiljno primili posla, Selo je bilo uređeno čak i prije roka pa smo vrijeme do ručka kratili posjetom Maloj igraonici i Društvenom centru Hermann Gmeiner.

U Maloj igraonici djeca su oduševila goste, netko je dobio crtež na poklon, netko pjesmicu, a netko najiskreniji dječji zagrljaj. Gostima je bilo zanimljivo vidjeti i kako izgledaju prostorije u Društvenom centru u kojima djeca idu na glazbene, dramske, informatičke i hobby art radionice. Razgledali su radove od gline i divili se kreativnosti naših mališana.

Nakon upoznavanja sa životom u SOS Dječjem selu Lekenik, došlo je vrijeme za ručak. Prepričavali su se dojmovi uz opušteno druženje na otvorenom. Mogli su se čuti komentari kako je divno dan provesti na zraku, izvan ureda, a uz to znati da si nekom pomogao.

Vrijeme nam je išlo u prilog, u moru kišnih dana našao se baš jedan sunčan. Svježe obojane klupice sjale su na suncu, zelene krošnje pristajale su našim SOS kućama još ljepše sad kad su osvježene novom bojom, djeca su veselo trčkarala po selu, a prijatelji iz BIPE komentirali su kako se vesele sljedećoj posjeti našem Selu. Hvala od srca i čekamo vas!

Novosti

Objavljeno:
utorak, 18.06.2019.

Uz Bana Jelačića i poštara Klempaja zabavljamo se i učimo

Dvanaestu godinu za redom u Lekeniku je održana pučka kulturna manifestacija Dani Bana Jelačića i poštara Klempaja, prema scenariju i režiji Rusmira Agačevića, književnika i voditelja Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 17.06.2019.

Vesela zabava u pauzi od maštanja

Nisu samo školarci imali prigodan program za kraj školske godine. Veselo se taj dan obilježio i vrtićkim skupinama, dvanaestom po redu radionicom koju provodimo u suradnji s Dječjim vrtićem Lekenik.

Saznajte više

Objavljeno:
srijeda, 12.06.2019.

Donacija OVB Charity Hrvatska za uslugu logopeda i defektologa

Zahvaljujući donaciji od 10.000 eura OVB Charity Hrvatska usluge logopeda i defektologa bit će dostupna djeci SOS Dječjeg sela Lekenik i djeci na području Lekenika i Gline.

Saznajte više