Objavljeno: ponedjeljak, 03.06.2019.

Uz BIPU nam SOS kuće blistaju

Ponosni smo kad u SOS Dječjim selima možemo ugostiti prijatelje, a još kad nam pomognu uljepšati naše Selo i pri tome se izvrsno zabavimo, našoj sreći nema kraja.

 Proteklog smo tjedna imali veliko druženje u našem SOS Dječjem selu Lekenik. Posjetili su nas zaposlenici BIPE kako bi nam pomogli uljepšati okoliš i okućnice.

Nakon kratkog jutarnjeg sastanka uz doručak i kavicu, naši vrijedni majstori Mićo, Mario i Mateo podijelili su timove i krenuli prema SOS kućama koje su predvidjeli za uređenje. Prijatelji iz BIPE veselo su se primili posla, bojale su se klupice, drvene grede oko kuća, a sve to uz smijeh i djecu koja su prije svojih obaveza vrijeme kratila vozeći bicikle i igrajući se. Uvijek gostoljubive SOS mame pozvale su goste da razgledaju i SOS kuće, a mališani su jedva dočekali pokazati im sve svoje igračke. Budući da su se zaposlenici BIPE ozbiljno primili posla, Selo je bilo uređeno čak i prije roka pa smo vrijeme do ručka kratili posjetom Maloj igraonici i Društvenom centru Hermann Gmeiner.

U Maloj igraonici djeca su oduševila goste, netko je dobio crtež na poklon, netko pjesmicu, a netko najiskreniji dječji zagrljaj. Gostima je bilo zanimljivo vidjeti i kako izgledaju prostorije u Društvenom centru u kojima djeca idu na glazbene, dramske, informatičke i hobby art radionice. Razgledali su radove od gline i divili se kreativnosti naših mališana.

Nakon upoznavanja sa životom u SOS Dječjem selu Lekenik, došlo je vrijeme za ručak. Prepričavali su se dojmovi uz opušteno druženje na otvorenom. Mogli su se čuti komentari kako je divno dan provesti na zraku, izvan ureda, a uz to znati da si nekom pomogao.

Vrijeme nam je išlo u prilog, u moru kišnih dana našao se baš jedan sunčan. Svježe obojane klupice sjale su na suncu, zelene krošnje pristajale su našim SOS kućama još ljepše sad kad su osvježene novom bojom, djeca su veselo trčkarala po selu, a prijatelji iz BIPE komentirali su kako se vesele sljedećoj posjeti našem Selu. Hvala od srca i čekamo vas!

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.09.2019.

Veselo druženje u znaku šišmiša

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživala su tijekom posjete Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku gdje se održavala Noć šišmiša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.09.2019.

SOS predstavnici vas čekaju na Vinkovačkim jesenima

Osim na predivnoj manifestaciji na istoku, naši nasmiješeni SOS predstavnici u narančastim majicama čekaju vas diljem Lijepe naše. Izvrsna je to prilika za sve koji žele postati prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.09.2019.

Praške lastavice još jednom su nam uljepšale praznike

Naši veliki prijatelji iz Udruženja građana Lastavica iz Praga i ove, četvrte godine po redu, organizirali su i financirali sedmodnevni posjet djece iz šest SOS Dječjih sela.

Saznajte više