Objavljeno: srijeda, 12.06.2019.

Donacija OVB Charity Hrvatska za uslugu logopeda i defektologa

Zahvaljujući donaciji od 10.000 eura OVB Charity Hrvatska usluge logopeda i defektologa bit će dostupna djeci SOS Dječjeg sela Lekenik i djeci na području Lekenika i Gline.

 OVB Charity Hrvatska 11. lipnja u Zagrebu uručila je 10.000 eura vrijednu donaciju SOS Dječjem selu Hrvatska za projekt provođenja usluge logopeda i defektologa za djecu na području Lekenika i Gline.

Stručna pomoć logopeda jedan je od ključnih elemenata rane intervencije kojom se preveniraju brojne poteškoće djece u starijoj razvojnoj dobi, a u mnogim područjima Republike Hrvatske ona je nedostupna široj populaciji zbog nedostatka stručnjaka. Donacija će omogućiti terapiju govora za djecu koja se nalaze u obiteljskom tipu skrbi SOS Dječjeg sela Lekenik, ali i djecu iz šire lokalne zajednice kojoj je potrebna pomoć stručnjaka. Ček je u ime SOS Dječjeg sela Hrvatska primila Marinka Šenjug, direktorica odjela za donacije i komunikacije.

„U SOS Dječjem selu Hrvatska prepoznali smo potrebe djece te nam je drago što ćemo uz pomoć OVB Charity Hrvatska moći i uspješno na njih odgovoriti pružanjem stručne podrške logopeda i defektologa. Drago nam je što možemo uspješno nastaviti stvarati brižan dom za djecu u skrbi SOS Dječjeg sela Lekenik te paralelno biti i podrška djeci u široj lokalnoj zajednici, kojoj će usluge također biti dostupne.“, izjavila je Višnja Tuškan-Krupić, nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska.

„Naime, za OVB je iznimno važno da svoj poslovni uspjeh podijeli s drugima i da nešto vrati društvu“ istaknuo je Ivica Ljoljo, predsjednik udruge OVB Charity Hrvatska te nastavio, „Želimo ozbiljno shvatiti odgovornost koju imaju uspješni ljudi i uspješne tvrtke, posebice za osobe kojima je pomoć najpotrebnija, među koje svakako spadaju djeca i mladi. Stoga nas iznimno veseli da smo za prvi veliki projekt u Hrvatskoj uspjeli pridobiti SOS Dječje selo kao međunarodno cijenjenog projektnog partnera, koji je zastupljen u većini europskih država u kojima je zastupljen i OVB te da ćemo kroz ovaj zajednički projekt ranom intervencijom prevenirati brojne poteškoće djece u njihovom kasnijem životu. U zajedničkoj misiji sa svim europskim OVB Charity udrugama, kroz sve naše postojeće i buduće projekte, želimo naglasiti i živjeti misao i uvjerenje da se zajedničkim snagama može postići puno više“.

 

Novosti

Objavljeno:
utorak, 18.06.2019.

Uz Bana Jelačića i poštara Klempaja zabavljamo se i učimo

Dvanaestu godinu za redom u Lekeniku je održana pučka kulturna manifestacija Dani Bana Jelačića i poštara Klempaja, prema scenariju i režiji Rusmira Agačevića, književnika i voditelja Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 17.06.2019.

Vesela zabava u pauzi od maštanja

Nisu samo školarci imali prigodan program za kraj školske godine. Veselo se taj dan obilježio i vrtićkim skupinama, dvanaestom po redu radionicom koju provodimo u suradnji s Dječjim vrtićem Lekenik.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 07.06.2019.

Održana 28. skupština Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

Zadovoljni radom u proteklih godinu dana i uspjesima naše djece, održali smo godišnju Skupštinu udruge te motivirano nastavljamo stvarati brižan dom za svako dijete.

Saznajte više