Objavljeno: ponedjeljak, 17.06.2019.

Vesela zabava u pauzi od maštanja

Nisu samo školarci imali prigodan program za kraj školske godine. Veselo se taj dan obilježio i vrtićkim skupinama, dvanaestom po redu radionicom koju provodimo u suradnji s Dječjim vrtićem Lekenik.

 Velikim plesom koji je vodila teta Anita, u Društvenom centru Hermann Gmeiner, obilježen je završetak dijela projekta Dječje maštaonice.

Riječ je o zajedničkoj radionici koja se provodi od srpnja 2018. godine u okviru projekta Dječje maštaonice u sklopu kojeg su osigurani brojni odgojno-obrazovni sadržaji za djecu uzrasta od tri do petnaest godina, a provode ih djelatnici SOS Dječjeg sela Lekenik te brojni suradnici, volonteri i gosti.

Projekt je financiran sredstvima Zaklade Hrvatska za djecu i Odjela socijalne skrbi Sisačko-moslavačke županije, a do sada je u njemu sudjelovalo 233 djece od čega 164 djeteta iz lokalne zajednice.

Cilj projekta Dječje maštaonice je osiguravanje kvalitetne podrške za sveobuhvatni razvoj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ali i podrška razvoju ostale djece koja žive na području Općine Lekenik.

Nakon veselih plesnih koraka, djeca su se počastila sokovima i slatkišima te su im uručene medalje za trud i vrijedno učenje tijekom protekle godine. Ovo je samo privremeni rastanak jer od rujna slijedi nastavak ovog projekta i ponovni susret malih prijatelja koji će zajedno maštati i dalje.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.05.2020.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan

Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. Ali,Lada i Miro, stanovnici Dječjeg sela koji se pojavljuju u posebnim prigodama, došli su na genijalnu ideju...

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Prepoznajte plemenitost ‘ulaganja’ kriptovaluta u naše mališane

Od 2019. godine sretno djetinjstvo možete podržati i kriptovalutama. Uložite vaše bitcoine u budućnost djece u SOS Dječjim selima!

Saznajte više