Objavljeno: ponedjeljak, 17.06.2019.

Vesela zabava u pauzi od maštanja

Nisu samo školarci imali prigodan program za kraj školske godine. Veselo se taj dan obilježio i vrtićkim skupinama, dvanaestom po redu radionicom koju provodimo u suradnji s Dječjim vrtićem Lekenik.

 Velikim plesom koji je vodila teta Anita, u Društvenom centru Hermann Gmeiner, obilježen je završetak dijela projekta Dječje maštaonice.

Riječ je o zajedničkoj radionici koja se provodi od srpnja 2018. godine u okviru projekta Dječje maštaonice u sklopu kojeg su osigurani brojni odgojno-obrazovni sadržaji za djecu uzrasta od tri do petnaest godina, a provode ih djelatnici SOS Dječjeg sela Lekenik te brojni suradnici, volonteri i gosti.

Projekt je financiran sredstvima Zaklade Hrvatska za djecu i Odjela socijalne skrbi Sisačko-moslavačke županije, a do sada je u njemu sudjelovalo 233 djece od čega 164 djeteta iz lokalne zajednice.

Cilj projekta Dječje maštaonice je osiguravanje kvalitetne podrške za sveobuhvatni razvoj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ali i podrška razvoju ostale djece koja žive na području Općine Lekenik.

Nakon veselih plesnih koraka, djeca su se počastila sokovima i slatkišima te su im uručene medalje za trud i vrijedno učenje tijekom protekle godine. Ovo je samo privremeni rastanak jer od rujna slijedi nastavak ovog projekta i ponovni susret malih prijatelja koji će zajedno maštati i dalje.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 17.07.2019.

Osmijeh zbog kojeg se morate zaustaviti

Naši srdačni SOS predstavnici i ovog tjedna su na terenu diljem Hrvatske. Narančaste majice, iskaznice i ljubaznost je ono po čemu ćete ih sigurno prepoznati.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 09.07.2019.

Henkel razveselio djecu i SOS mame

Djeca u SOS Dječjim selima vrijeme obožavaju provoditi na igralištima, a pune ruke posla s pranjem odjeće poslije imaju SOS mame. Kako bi sve to bilo lakše, Henkel je i ove godine donirao polugodišnju zalihu sredstava za čišćenje i pranje rublja za SOS Dječja sela Lekenik i Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 08.07.2019.

Kako provodimo ljeto

Sada, kada je stiglo ljeto, došlo je vrijeme za zasluženi odmor. Vrijedilo je biti dobar cijelu godinu, jer trud se isplati i nagrađuje.

Saznajte više