Objavljeno: utorak, 18.06.2019.

Uz Bana Jelačića i poštara Klempaja zabavljamo se i učimo

Dvanaestu godinu za redom u Lekeniku je održana pučka kulturna manifestacija Dani Bana Jelačića i poštara Klempaja, prema scenariju i režiji Rusmira Agačevića, književnika i voditelja Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik.

Uz podršku SOS Dječjeg sela Lekenik, ova manifestacija postala je tradicionalna i prepoznatljiva u Sisačko-moslavačkoj županiji. Osim kulturno umjetničkih društava iz Lekenika, dramskih i pjevačkih skupina iz okolnih mjesta, snažan obol daju djeca i kreativne radionice Društvenog centra Hermann Gmeiner SOS Dječjeg sela Lekenik.

Nositelj organizacije je Turistička zajednica općine Lekenik, a znatan dio programa odvija se u samom SOS Dječjem selu Lekenik. Tako su se naši mališani okušali u natjecanju „Mali poštar“ na kojem su pokazali svoje umijeće, spretnost, ali i brzinu, kada je riječ o vožnji biciklom. Ovu trodnevnu manifestaciju djeca SOS Dječjeg sela uvijek s veseljem dočekuju jer osim što se sjajno zabave, kroz igru i smijeh, puno se toga nauči i o zanimljivim događajima u hrvatskoj povijesti.

Objavljeno:
utorak, 09.07.2019.

Henkel razveselio djecu i SOS mame

Djeca u SOS Dječjim selima vrijeme obožavaju provoditi na igralištima, a pune ruke posla s pranjem odjeće poslije imaju SOS mame. Kako bi sve to bilo lakše, Henkel je i ove godine donirao polugodišnju zalihu sredstava za čišćenje i pranje rublja za SOS Dječja sela Lekenik i Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 08.07.2019.

Kako provodimo ljeto

Sada, kada je stiglo ljeto, došlo je vrijeme za zasluženi odmor. Vrijedilo je biti dobar cijelu godinu, jer trud se isplati i nagrađuje.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 01.07.2019.

Reci DA SOS predstavnicima

SOS predstavnike ovih dana možete vidjeti u gradovima diljem Hrvatske i učlaniti se u Klub prijatelja.

Saznajte više