Objavljeno: utorak, 18.06.2019.

Uz Bana Jelačića i poštara Klempaja zabavljamo se i učimo

Dvanaestu godinu za redom u Lekeniku je održana pučka kulturna manifestacija Dani Bana Jelačića i poštara Klempaja, prema scenariju i režiji Rusmira Agačevića, književnika i voditelja Malog kazališta bajki SOS Dječjeg sela Lekenik.

Uz podršku SOS Dječjeg sela Lekenik, ova manifestacija postala je tradicionalna i prepoznatljiva u Sisačko-moslavačkoj županiji. Osim kulturno umjetničkih društava iz Lekenika, dramskih i pjevačkih skupina iz okolnih mjesta, snažan obol daju djeca i kreativne radionice Društvenog centra Hermann Gmeiner SOS Dječjeg sela Lekenik.

Nositelj organizacije je Turistička zajednica općine Lekenik, a znatan dio programa odvija se u samom SOS Dječjem selu Lekenik. Tako su se naši mališani okušali u natjecanju „Mali poštar“ na kojem su pokazali svoje umijeće, spretnost, ali i brzinu, kada je riječ o vožnji biciklom. Ovu trodnevnu manifestaciju djeca SOS Dječjeg sela uvijek s veseljem dočekuju jer osim što se sjajno zabave, kroz igru i smijeh, puno se toga nauči i o zanimljivim događajima u hrvatskoj povijesti.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.05.2020.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan

Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. Ali,Lada i Miro, stanovnici Dječjeg sela koji se pojavljuju u posebnim prigodama, došli su na genijalnu ideju...

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Prepoznajte plemenitost ‘ulaganja’ kriptovaluta u naše mališane

Od 2019. godine sretno djetinjstvo možete podržati i kriptovalutama. Uložite vaše bitcoine u budućnost djece u SOS Dječjim selima!

Saznajte više