Objavljeno: ponedjeljak, 01.07.2019.

Od sada printamo 3D

Zahvaljujući vrijednoj donaciji 3D printera, robota i druge opreme, naši mali robotičari u SOS Dječjem selu Lekenik nastavit će razvijati svoja znanja i vještine.

 Zahvaljujući suradnji Rotary E-kluba Hrvatska, Rotary kluba Zagreb Centar i IRIM-a te donaciji Erste banke, mališani u SOS Dječjem selu Lekenik svoje robotičke vještine i ideje brusit će na novim robotima, a 3D modele razvijene na računalu moći će pretočiti u stvarnost putem 3D printera uz pomoć mentora.

Iako su naši mališani puno toga do sada naučili, novi alati zahtijevaju i daljnje edukacije koje će provesti edukatori iz IRIM-a pa će postati bogatiji za nova znanja i iskustva.

Donacija je nastavak projekta u kojem su djeca iz SOS Dječjeg sela Hinterbrühl u Austriji sudjelovala na edukaciji iz robotike i programiranja koju su im održala djeca iz SOS Dječjeg sela Hrvatska iz Lekenika koristeći micro:bitove i mBot robote.

Djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik već nekoliko godina aktivno sudjeluju u aktivnostima IRIM-a (Croatian Makers liga, STEM revolucija, Internet of Things tehnologije, STEM auto,…) gdje postižu odlične rezultate. Na primjer, prošle školske godine su bili najbolji u regiji Velika Gorica u Croatian Makers ligi.

 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 17.07.2019.

Osmijeh zbog kojeg se morate zaustaviti

Naši srdačni SOS predstavnici i ovog tjedna su na terenu diljem Hrvatske. Narančaste majice, iskaznice i ljubaznost je ono po čemu ćete ih sigurno prepoznati.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 09.07.2019.

Henkel razveselio djecu i SOS mame

Djeca u SOS Dječjim selima vrijeme obožavaju provoditi na igralištima, a pune ruke posla s pranjem odjeće poslije imaju SOS mame. Kako bi sve to bilo lakše, Henkel je i ove godine donirao polugodišnju zalihu sredstava za čišćenje i pranje rublja za SOS Dječja sela Lekenik i Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 08.07.2019.

Kako provodimo ljeto

Sada, kada je stiglo ljeto, došlo je vrijeme za zasluženi odmor. Vrijedilo je biti dobar cijelu godinu, jer trud se isplati i nagrađuje.

Saznajte više