Objavljeno: ponedjeljak, 01.07.2019.

Od sada printamo 3D

Zahvaljujući vrijednoj donaciji 3D printera, robota i druge opreme, naši mali robotičari u SOS Dječjem selu Lekenik nastavit će razvijati svoja znanja i vještine.

 Zahvaljujući suradnji Rotary E-kluba Hrvatska, Rotary kluba Zagreb Centar i IRIM-a te donaciji Erste banke, mališani u SOS Dječjem selu Lekenik svoje robotičke vještine i ideje brusit će na novim robotima, a 3D modele razvijene na računalu moći će pretočiti u stvarnost putem 3D printera uz pomoć mentora.

Iako su naši mališani puno toga do sada naučili, novi alati zahtijevaju i daljnje edukacije koje će provesti edukatori iz IRIM-a pa će postati bogatiji za nova znanja i iskustva.

Donacija je nastavak projekta u kojem su djeca iz SOS Dječjeg sela Hinterbrühl u Austriji sudjelovala na edukaciji iz robotike i programiranja koju su im održala djeca iz SOS Dječjeg sela Hrvatska iz Lekenika koristeći micro:bitove i mBot robote.

Djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik već nekoliko godina aktivno sudjeluju u aktivnostima IRIM-a (Croatian Makers liga, STEM revolucija, Internet of Things tehnologije, STEM auto,…) gdje postižu odlične rezultate. Na primjer, prošle školske godine su bili najbolji u regiji Velika Gorica u Croatian Makers ligi.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.09.2019.

Veselo druženje u znaku šišmiša

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživala su tijekom posjete Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku gdje se održavala Noć šišmiša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.09.2019.

SOS predstavnici vas čekaju na Vinkovačkim jesenima

Osim na predivnoj manifestaciji na istoku, naši nasmiješeni SOS predstavnici u narančastim majicama čekaju vas diljem Lijepe naše. Izvrsna je to prilika za sve koji žele postati prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.09.2019.

Praške lastavice još jednom su nam uljepšale praznike

Naši veliki prijatelji iz Udruženja građana Lastavica iz Praga i ove, četvrte godine po redu, organizirali su i financirali sedmodnevni posjet djece iz šest SOS Dječjih sela.

Saznajte više