Objavljeno: ponedjeljak, 01.07.2019.

Od sada printamo 3D

Zahvaljujući vrijednoj donaciji 3D printera, robota i druge opreme, naši mali robotičari u SOS Dječjem selu Lekenik nastavit će razvijati svoja znanja i vještine.

 Zahvaljujući suradnji Rotary E-kluba Hrvatska, Rotary kluba Zagreb Centar i IRIM-a te donaciji Erste banke, mališani u SOS Dječjem selu Lekenik svoje robotičke vještine i ideje brusit će na novim robotima, a 3D modele razvijene na računalu moći će pretočiti u stvarnost putem 3D printera uz pomoć mentora.

Iako su naši mališani puno toga do sada naučili, novi alati zahtijevaju i daljnje edukacije koje će provesti edukatori iz IRIM-a pa će postati bogatiji za nova znanja i iskustva.

Donacija je nastavak projekta u kojem su djeca iz SOS Dječjeg sela Hinterbrühl u Austriji sudjelovala na edukaciji iz robotike i programiranja koju su im održala djeca iz SOS Dječjeg sela Hrvatska iz Lekenika koristeći micro:bitove i mBot robote.

Djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik već nekoliko godina aktivno sudjeluju u aktivnostima IRIM-a (Croatian Makers liga, STEM revolucija, Internet of Things tehnologije, STEM auto,…) gdje postižu odlične rezultate. Na primjer, prošle školske godine su bili najbolji u regiji Velika Gorica u Croatian Makers ligi.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 01.06.2020.

SOS predstavnici ponovno na terenu

Nakon poduže pauze zbog koronavirusa, od danas su naši SOS predstavnici ponovno na terenu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.05.2020.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan

Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. Ali,Lada i Miro, stanovnici Dječjeg sela koji se pojavljuju u posebnim prigodama, došli su na genijalnu ideju...

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Saznajte više