Objavljeno: srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

 Život djece u SOS Dječjem selu Ladimirevci i ovog je ljeta pun smijeha, druženja i učenja kroz zabavu i igru. Svaki dan u tjednu je ispunjen drugačijim aktivnostima. Djeca ih biraju po slobodnom izboru, a najradije sudjeluju u - svemu.

Sportski ponedjeljak ima čvrsto mjesto u tjednom rasporedu i odličan je rekreativni uvod u aktivni tjedan. Odmor od sportskog dana pruža kreativni utorak u kojem djeca maštaju, osmišljavaju, stvaraju, uče, inspiriraju jedni druge te u mislima putuju po svijetu, o čemu svjedoče izrađene tibetanske molitvene zastavice dobrih želja, afrički motivi slikani kavom, čarobne i unikatne indijske mandale…

Srijeda je rezervirana za društvene igre, a nakon njega slijedi zabavni četvrtak rezerviran za glazbenu slušaonicu, kvizove i filmove, te neizostavni Disco party.

Petak je dan za putovanja po svijetu, kada djeca sudjeluju u zabavnom interaktivnom kvizu, gledaju filmove i na različite načine osjećaju i doživljavaju okuse, mirise i zvukove kontinenta ili zemlje o kojoj se taj dan govori.

A to vam izgleda ovako. Mali svjetski putnici svoje znanje o Africi pokazuju na kvizu, usput pijući kavu i svirajući bubnjeve. Mirisi i boje Indije upoznaju se gledanjem bolywoodskih filmova u položaju lotosa, grickaju se indijski oraščići i ispija crni čaj s mlijekom. Zvukove Brazila slušaju kroz čudesnu Brazilsku glazbu, dok okuse Kanade spoznaju sladeći se palačinkama prelivenim finim javorovim sirupom.

Ljetno kino u selu radi gotovo svakog dana, a osim hlada pruža i mjesto za zabavu, druženje i učenje. No kad u kinu postane prevruće, ne preostaje drugo nego se prepustiti vodenim igrama na otvorenom!

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.11.2019.

Ponosimo se Ivanom

Nakon života u SOS Zajednici mladih i završetka srednje škole, naši mladi uspješno pronalaze posao ili nastavljaju fakultetsko obrazovanje. Ponosni smo na našeg Ivana koji je završio preddiplomski studij fizike!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.11.2019.

Bajkovitih 24 sata u Lekeniku

Tradicionalna književna manifestacija Milenijsko čitanje bajki, u svom jedanaestom izdanju, održala se u SOS Dječjem selu Lekenik, 14. i 15. studenoga.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 13.11.2019.

We are reading fairy tales for 24 hours non-stop!

Tomorrow at noon SOS Children's Village Lekenik launches its traditional event – 11th Millennium Fairy Tale Readathon – during which we read fairy tales and children’s stories without stopping.

Saznajte više