Objavljeno: srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

 Život djece u SOS Dječjem selu Ladimirevci i ovog je ljeta pun smijeha, druženja i učenja kroz zabavu i igru. Svaki dan u tjednu je ispunjen drugačijim aktivnostima. Djeca ih biraju po slobodnom izboru, a najradije sudjeluju u - svemu.

Sportski ponedjeljak ima čvrsto mjesto u tjednom rasporedu i odličan je rekreativni uvod u aktivni tjedan. Odmor od sportskog dana pruža kreativni utorak u kojem djeca maštaju, osmišljavaju, stvaraju, uče, inspiriraju jedni druge te u mislima putuju po svijetu, o čemu svjedoče izrađene tibetanske molitvene zastavice dobrih želja, afrički motivi slikani kavom, čarobne i unikatne indijske mandale…

Srijeda je rezervirana za društvene igre, a nakon njega slijedi zabavni četvrtak rezerviran za glazbenu slušaonicu, kvizove i filmove, te neizostavni Disco party.

Petak je dan za putovanja po svijetu, kada djeca sudjeluju u zabavnom interaktivnom kvizu, gledaju filmove i na različite načine osjećaju i doživljavaju okuse, mirise i zvukove kontinenta ili zemlje o kojoj se taj dan govori.

A to vam izgleda ovako. Mali svjetski putnici svoje znanje o Africi pokazuju na kvizu, usput pijući kavu i svirajući bubnjeve. Mirisi i boje Indije upoznaju se gledanjem bolywoodskih filmova u položaju lotosa, grickaju se indijski oraščići i ispija crni čaj s mlijekom. Zvukove Brazila slušaju kroz čudesnu Brazilsku glazbu, dok okuse Kanade spoznaju sladeći se palačinkama prelivenim finim javorovim sirupom.

Ljetno kino u selu radi gotovo svakog dana, a osim hlada pruža i mjesto za zabavu, druženje i učenje. No kad u kinu postane prevruće, ne preostaje drugo nego se prepustiti vodenim igrama na otvorenom!

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 23.07.2019.

Pepco nam je omogućio ljetovanje za pamćenje

Toplina sunca i mora zagrijala je srca naših mališana, pružila trenutke kojih će se sjećati čitav život, a sve zahvaljujući dragim prijateljima iz tvrtke PEPCO.

Saznajte više