Objavljeno: srijeda, 11.09.2019.

Praške lastavice još jednom su nam uljepšale praznike

Naši veliki prijatelji iz Udruženja građana Lastavica iz Praga i ove, četvrte godine po redu, organizirali su i financirali sedmodnevni posjet djece iz šest SOS Dječjih sela.

Na dan polaska ranim jutarnjim satima, u SOS Dječjem selu Ladimirevci, okupila su se djeca i odrasli iz SOS Dječjeg sela Lekenik, SOS Dječjeg sela Skopje iz Makedonije, SOS Dječjeg sela Kraljevo iz Srbije, SOS Dječjeg sela Gračanica i SOS Dječjeg sela Sarajevo iz Bosne i Hercegovine kako bi krenuli u avanturu zvanu „K praškim Lastavicama“ u Prag!

Svaki dan u Pragu bila je nova pustolovina: djeca su imala priliku jahati i čuti nešto o razvoju konja kroz mnogo godina postojanja. Vidjeli su i najpoznatije znamenitosti Praga: Karlov most, Praški dvorac, Katedralu sv. Vida, Astronomski sat, Starogradski trg

Uživali su na kupanju u Aquaparku i vožnji na toboganima, a potom su se u Muzeju iluzija iznenadili još neviđenim stvarima.
Ono što se posebno dojmilo naše mališane je pokušaj spavanja na krevetu od čavala.

Sljedećeg dana očarali su nas dinosauri u prirodnoj veličini u Dinoparku u Plzenu koji se kreću i ispuštaju zvukove. Nova avantura čekala ih je na bob stazi s koje se pogled pruža na cijeli Prag! Tamo su se čak okušale i neke SOS mame.

Predzadnji dan u Pragu posjetili smo prekrasni Zoološki vrt – dom mnogih životinjskih vrsta od kojih su neke naši mališani vidjeli prvi put. Bilo je tamo polarnih medvjeda, žirafa, slonova, guštera, majmuna, jedna dugačka anakonda i niz drugih životinja.

Nakon cjelodnevnih izleta na impresivnim mjestima Praga, slijedila je večera u novom, prekrasnom prostoru u kojem djeluje „Lastavica“, a potom razne igre, kviz, pjesma i ples. Djeca su svaku večer bila veselo raspoložena i sretna zbog aktivnosti koje su nam pripremili naši prijatelji iz Lastavice.

Dug povratak iz Praga u SOS Dječje selo Ladimirevci protekao je u druženju novih i starih prijatelja, pjesmi i smijehu, pokojoj izjavljenoj ljubavi, ali i tuzi zbog završetka ove divne praške priče.

No, budući da ovakve uspomene ostaju duboko urezane u srca naših mališana, ovakve priče nikad ne završavaju! Njihova zahvalnost za ljubav, podršku i prihvaćanje koje svake godine iznova prime od prijatelja iz Lastavice ostaje vrijednost koju će trajno zadržati i rado uvijek podijeliti s onima koji dolaze. Hvala vam Lastavice!

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 14.10.2019.

Izložba fotografija s najvećeg foto natječaja na svijetu

Posjetite izložbu fotografija u City Centeru One (West i East) i podržite sretno odrastanje djece u SOS Dječjem selu Hrvatska! Prekrasne fotografije pogledajte od 14. do 27. listopada.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 09.10.2019.

Moto ljubimci u posjeti djeci u Ladimirevcima

Proteklog vikenda u našem SOS Dječjem selu Ladimirevci bilo je jako uzbudljivo. Mališanima su u posjet došli ljubimci na dva i četiri kotača iz Oldtimer kluba "Kurbla".

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.10.2019.

Rođendansko veselje u SOS Dječjem selu Lekenik

Proslavili smo 26. rođendan SOS Dječjeg sela Lekenik uz predivan program u našem SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, a poseban gost iznenađenja rođendanske proslave bio je pjevač Damir Kedžo.

Saznajte više