Objavljeno: srijeda, 11.09.2019.

Praške lastavice još jednom su nam uljepšale praznike

Naši veliki prijatelji iz Udruženja građana Lastavica iz Praga i ove, četvrte godine po redu, organizirali su i financirali sedmodnevni posjet djece iz šest SOS Dječjih sela.

Na dan polaska ranim jutarnjim satima, u SOS Dječjem selu Ladimirevci, okupila su se djeca i odrasli iz SOS Dječjeg sela Lekenik, SOS Dječjeg sela Skopje iz Makedonije, SOS Dječjeg sela Kraljevo iz Srbije, SOS Dječjeg sela Gračanica i SOS Dječjeg sela Sarajevo iz Bosne i Hercegovine kako bi krenuli u avanturu zvanu „K praškim Lastavicama“ u Prag!

Svaki dan u Pragu bila je nova pustolovina: djeca su imala priliku jahati i čuti nešto o razvoju konja kroz mnogo godina postojanja. Vidjeli su i najpoznatije znamenitosti Praga: Karlov most, Praški dvorac, Katedralu sv. Vida, Astronomski sat, Starogradski trg

Uživali su na kupanju u Aquaparku i vožnji na toboganima, a potom su se u Muzeju iluzija iznenadili još neviđenim stvarima.
Ono što se posebno dojmilo naše mališane je pokušaj spavanja na krevetu od čavala.

Sljedećeg dana očarali su nas dinosauri u prirodnoj veličini u Dinoparku u Plzenu koji se kreću i ispuštaju zvukove. Nova avantura čekala ih je na bob stazi s koje se pogled pruža na cijeli Prag! Tamo su se čak okušale i neke SOS mame.

Predzadnji dan u Pragu posjetili smo prekrasni Zoološki vrt – dom mnogih životinjskih vrsta od kojih su neke naši mališani vidjeli prvi put. Bilo je tamo polarnih medvjeda, žirafa, slonova, guštera, majmuna, jedna dugačka anakonda i niz drugih životinja.

Nakon cjelodnevnih izleta na impresivnim mjestima Praga, slijedila je večera u novom, prekrasnom prostoru u kojem djeluje „Lastavica“, a potom razne igre, kviz, pjesma i ples. Djeca su svaku večer bila veselo raspoložena i sretna zbog aktivnosti koje su nam pripremili naši prijatelji iz Lastavice.

Dug povratak iz Praga u SOS Dječje selo Ladimirevci protekao je u druženju novih i starih prijatelja, pjesmi i smijehu, pokojoj izjavljenoj ljubavi, ali i tuzi zbog završetka ove divne praške priče.

No, budući da ovakve uspomene ostaju duboko urezane u srca naših mališana, ovakve priče nikad ne završavaju! Njihova zahvalnost za ljubav, podršku i prihvaćanje koje svake godine iznova prime od prijatelja iz Lastavice ostaje vrijednost koju će trajno zadržati i rado uvijek podijeliti s onima koji dolaze. Hvala vam Lastavice!

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.09.2019.

Veselo druženje u znaku šišmiša

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživala su tijekom posjete Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku gdje se održavala Noć šišmiša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.09.2019.

SOS predstavnici vas čekaju na Vinkovačkim jesenima

Osim na predivnoj manifestaciji na istoku, naši nasmiješeni SOS predstavnici u narančastim majicama čekaju vas diljem Lijepe naše. Izvrsna je to prilika za sve koji žele postati prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 06.09.2019.

Kišni rastanak od naših srednjoškolaca i slavlje odlikaša

Svake godine početkom rujna, za naše novopečene srednjoškolce dolazi uzbudljivo razdoblje, a njihovo preseljenje iz SOS Dječjeg sela tradicionalno obilježavamo Kukuruzijadom.

Saznajte više