Objavljeno: ponedjeljak, 16.09.2019.

Veselo druženje u znaku šišmiša

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživala su tijekom posjete Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku gdje se održavala Noć šišmiša.

 Kolači u obliku šišmiša, šišmiši od papira, špilja od papira u kojoj su šišmiši...sve je te večeri bilo u znaku tih neobičnih malih stvorenja, a mališani su uživali.

"Prvo smo pogledali prezentaciju o povezanosti tehnologije i biologije. Mogli smo vidjeti rad ljudi koji proučavaju šišmiše i njihovo kretanje. Nakon prezentacije smo imali priliku izraditi svog šišmiša od papira, malo ljepila i boje. Imali smo priliku otići u špilju napravljenu od papira te vidjeti neke zanimljivosti o šišmišima, na primjer njihovu građu i kosti. Također smo naučili značenje različitih pojmova, kao na primjer eholokacija, pomoću koje se šišmiši kreću" - puna je dojmova djevojčica Valentina.

Edukativne i zabavne, takve su radionice po mjeri naših mališana, a ova je bila pun pogodak i mališani već s nestrpljenjem iščekuju sljedeći ovakav događaj.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 14.10.2019.

Izložba fotografija s najvećeg foto natječaja na svijetu

Posjetite izložbu fotografija u City Centeru One (West i East) i podržite sretno odrastanje djece u SOS Dječjem selu Hrvatska! Prekrasne fotografije pogledajte od 14. do 27. listopada.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 09.10.2019.

Moto ljubimci u posjeti djeci u Ladimirevcima

Proteklog vikenda u našem SOS Dječjem selu Ladimirevci bilo je jako uzbudljivo. Mališanima su u posjet došli ljubimci na dva i četiri kotača iz Oldtimer kluba "Kurbla".

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.10.2019.

Rođendansko veselje u SOS Dječjem selu Lekenik

Proslavili smo 26. rođendan SOS Dječjeg sela Lekenik uz predivan program u našem SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, a poseban gost iznenađenja rođendanske proslave bio je pjevač Damir Kedžo.

Saznajte više