Objavljeno: ponedjeljak, 16.09.2019.

Veselo druženje u znaku šišmiša

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživala su tijekom posjete Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku gdje se održavala Noć šišmiša.

 Kolači u obliku šišmiša, šišmiši od papira, špilja od papira u kojoj su šišmiši...sve je te večeri bilo u znaku tih neobičnih malih stvorenja, a mališani su uživali.

"Prvo smo pogledali prezentaciju o povezanosti tehnologije i biologije. Mogli smo vidjeti rad ljudi koji proučavaju šišmiše i njihovo kretanje. Nakon prezentacije smo imali priliku izraditi svog šišmiša od papira, malo ljepila i boje. Imali smo priliku otići u špilju napravljenu od papira te vidjeti neke zanimljivosti o šišmišima, na primjer njihovu građu i kosti. Također smo naučili značenje različitih pojmova, kao na primjer eholokacija, pomoću koje se šišmiši kreću" - puna je dojmova djevojčica Valentina.

Edukativne i zabavne, takve su radionice po mjeri naših mališana, a ova je bila pun pogodak i mališani već s nestrpljenjem iščekuju sljedeći ovakav događaj.

 

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 17.09.2020.

Naša Kika kao kuma izložbe

Čini se da ovih dana nema osobe koja ne bi željela, barem nakratko, biti u društvu naše Kristine Ivanuš. Mlada, uspješna, dobitnica Hermann Gmeiner nagrade ovoga puta uljepšala je otvaranje pokretne izložbe 'Blago Jadranskog podmorja'.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.09.2020.

Uz čvrsti zagrljaj SOS mame hrabro u avanturu života

Kako to već biva s početkom rujna dolaze nam novi počeci. Tako se ove godine od SOS Dječjeg sela Lekenik oprostilo sedam osmaša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 04.09.2020.

Doviđenja ljeto, dobrodošla nam jesen

Unatoč izazovnom početku odgojno-obrazovne godine naši veseli Ladimirevčni oprostili su se od ljeta i s osmijehom pozdravili početak jeseni.

Saznajte više