Objavljeno: utorak, 08.10.2019.

Rođendansko veselje u SOS Dječjem selu Lekenik

Proslavili smo 26. rođendan SOS Dječjeg sela Lekenik uz predivan program u našem SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, a poseban gost iznenađenja rođendanske proslave bio je pjevač Damir Kedžo.

Selom je zavladalo slavljeničko raspoloženje, a naše SOS obitelji i dragi gosti uživali su u bogatom glazbeno-scenskom programu. Na početku proslave, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović zahvalio je svim prijateljima i gostima na dolasku te je u ime predsjednice Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, prof. dr. sc. Marize Katavić prenio čestitke i pozdrave.

U svom govoru osvrnuo se na rad SOS Dječjeg sela Lekenik te zahvalio na podršci svim partnerima i donatorima. „Naše Selo ulazi u 27. godinu postojanja s nizom socijalnih usluga koje pruža, od organiziranog stanovanja uz stanovanje odgajatelja u Selu u 15 SOS obitelji, smještaja u SOS Zajednicama mladih u Velikoj Gorici i Zagrebu, do usluge mobilnog tima i savjetovališta te se nadamo da ćemo ubuduće proširivati naše usluge u skladu s društvenim potrebama, poput poludnevnog boravka. Za to sve dragocjena nam je podrška koju osjećamo od naših donatora, partnera i prijatelja SOS Dječjeg sela i bez njih to svakako ne bi bilo moguće.“, izjavio je Mario Čović.

Rođendanske čestitke uputili su i uvaženi gosti: izaslanik Općine Lekenik Božidar Antolac te predsjednica Županijske skupštine sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

Publiku u prepunom SOS Društvenom centru nastupom su oduševili i mlada glazbenica Jana Pelikan, dramska skupina SOS Dječjeg sela Lekenik te bend Glazbeni sanjari, a posebno iznenađenje priredio im je pjevač Damir Kedžo prekrasnim nastupom kojim je prvo raznježio srca publike, a potom potaknuo na ples, pjesmu i dobru zabavu. Odlično raspoloženi Damir razveselio je publiku pozitivnom energijom, a u jednom trenutku zapjevao je skupa s našim Glazbenim sanjarima na oduševljenje svih prisutnih.

Proslavu najznačajnijeg dana u godini našeg malog turopoljskog Sela pratilo je i predivno sunčano vrijeme pa smo nakon programa na zatvorenom, veselo druženje i proslavu nastavili na otvorenom uz pregršt sportskih i zabavnih aktivnosti te dječjih radionica. Naravno, prvo smo svi zajedno uživali u velikom obiteljskom ručku, sada već tradicionalnom gulašu, zahvaljujući donaciji Lidla, a potom i u predivnoj velikoj torti koju nam je osigurao Dr. Oetker, kako to rođendanu i priliči. Puni energije ostatak dana mališani su uživali u igri na otvorenom zajedno sa SOS braćom, sestrama i prijateljima, a s današnje proslave ponijet će divne uspomene i trenutke za sjećanje.

Novosti

Objavljeno:
petak, 29.11.2019.

Zdravi i snažni, nastavljamo dalje

Projektom koji provodimo u partnerstvu s tvrtkom Johnson & Johnson radimo na usvajanju novih znanja o prevenciji zlostavljanja i agresivnog ponašanja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 27.11.2019.

Izlet u prirodi

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci ovog su vikenda, zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija planinarila Dilj gorom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.11.2019.

SOS predstavnici na osam lokacija

Oni će vam objasniti zašto vas djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi trebaju te kako im možete pomoći putem Kluba prijatelja SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više