Objavljeno: utorak, 08.10.2019.

Rođendansko veselje u SOS Dječjem selu Lekenik

Proslavili smo 26. rođendan SOS Dječjeg sela Lekenik uz predivan program u našem SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, a poseban gost iznenađenja rođendanske proslave bio je pjevač Damir Kedžo.

Selom je zavladalo slavljeničko raspoloženje, a naše SOS obitelji i dragi gosti uživali su u bogatom glazbeno-scenskom programu. Na početku proslave, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović zahvalio je svim prijateljima i gostima na dolasku te je u ime predsjednice Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, prof. dr. sc. Marize Katavić prenio čestitke i pozdrave.

U svom govoru osvrnuo se na rad SOS Dječjeg sela Lekenik te zahvalio na podršci svim partnerima i donatorima. „Naše Selo ulazi u 27. godinu postojanja s nizom socijalnih usluga koje pruža, od organiziranog stanovanja uz stanovanje odgajatelja u Selu u 15 SOS obitelji, smještaja u SOS Zajednicama mladih u Velikoj Gorici i Zagrebu, do usluge mobilnog tima i savjetovališta te se nadamo da ćemo ubuduće proširivati naše usluge u skladu s društvenim potrebama, poput poludnevnog boravka. Za to sve dragocjena nam je podrška koju osjećamo od naših donatora, partnera i prijatelja SOS Dječjeg sela i bez njih to svakako ne bi bilo moguće.“, izjavio je Mario Čović.

Rođendanske čestitke uputili su i uvaženi gosti: izaslanik Općine Lekenik Božidar Antolac te predsjednica Županijske skupštine sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

Publiku u prepunom SOS Društvenom centru nastupom su oduševili i mlada glazbenica Jana Pelikan, dramska skupina SOS Dječjeg sela Lekenik te bend Glazbeni sanjari, a posebno iznenađenje priredio im je pjevač Damir Kedžo prekrasnim nastupom kojim je prvo raznježio srca publike, a potom potaknuo na ples, pjesmu i dobru zabavu. Odlično raspoloženi Damir razveselio je publiku pozitivnom energijom, a u jednom trenutku zapjevao je skupa s našim Glazbenim sanjarima na oduševljenje svih prisutnih.

Proslavu najznačajnijeg dana u godini našeg malog turopoljskog Sela pratilo je i predivno sunčano vrijeme pa smo nakon programa na zatvorenom, veselo druženje i proslavu nastavili na otvorenom uz pregršt sportskih i zabavnih aktivnosti te dječjih radionica. Naravno, prvo smo svi zajedno uživali u velikom obiteljskom ručku, sada već tradicionalnom gulašu, zahvaljujući donaciji Lidla, a potom i u predivnoj velikoj torti koju nam je osigurao Dr. Oetker, kako to rođendanu i priliči. Puni energije ostatak dana mališani su uživali u igri na otvorenom zajedno sa SOS braćom, sestrama i prijateljima, a s današnje proslave ponijet će divne uspomene i trenutke za sjećanje.

Novosti

Objavljeno:
petak, 31.07.2020.

Kristina Ivanuš osvojila Hermann Gmeiner priznanje!

Biti inspiracija i uzor mladim osobama diljem svijeta velika je čast. Upravo takva je naša Kristina Ivanuš, koja se ove godine okitila Hermann Gmeiner nagradom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 21.07.2020.

Ljetna uživancija u Vodicama

Uz preporučenu distancu, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i ove godine uživaju u čarima ljeta, mora i zabave u suncem obasjanim Vodicama.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 06.07.2020.

Predstavnici dječjih osmijeha

Novi radni tjedan je pred nama, a s njime i naši SOS predstavnici na raznim lokacijama diljem lijepe naše.

Saznajte više