Objavljeno: srijeda, 13.11.2019.

Čitamo bajke 24 sata bez prekida!

Sutra točno u podne u SOS Dječjem selu Lekenik krećemo s tradicionalnom manifestacijom - 11. Milenijsko čitanje bajki - i neprekidnim čitanjem bajki i pripovjetki za djecu.

 Tradicionalna književna manifestacija Milenijsko čitanje bajki, u svom jedanaestom izdanju, održat će se u SOS Dječjem selu Lekenik, od podneva u četvrtak, 14. studenog, pa sve do 12 sati u petak, 15. studenog. Neprekidno će se čitati bajke i pripovijetke za djecu, a osim djece i zaposlenika SOS Dječjeg sela, sudjelovat će i brojni prijatelji mali i veliki, koje pozivamo da svojim čitanjem ispune srca djece te da provedu ugodno vrijeme u druženju uz slikovnice i knjige, koje će nas odvesti u veseli dječji svijet.

U sklopu ovogodišnje manifestacije bit će predstavljene slikovnice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, čiji su autori književnik Rusmir Agačević i akademski kipar Dejan Pranjković. Voditelj Dramske radionice SOS Dječjeg sela Lekenik, Rusmir Agačević predstavit će slikovnice Bon-ton za đake prvake – o lijepom ponašanju, Potomci zmajeva iz naših krajeva – o domaćim životinjama, Bez alata nema zanata – o raznim zanimanjima i Vilenjaci dobri znanci – o zaštiti čovjekove okoline.

Kao i proteklih godina, putem poslanih video materijala, pridružit će nam se i djeca iz udaljenih krajeva svijeta, osobe iz kulturnog, sportskog i gospodarskog života, prijatelji i donatori SOS Dječjeg sela.

Veselimo se čitanju, druženju i uživanju u čudesnim pričama najljepših bajki!

Novosti

Objavljeno:
petak, 29.11.2019.

Zdravi i snažni, nastavljamo dalje

Projektom koji provodimo u partnerstvu s tvrtkom Johnson & Johnson radimo na usvajanju novih znanja o prevenciji zlostavljanja i agresivnog ponašanja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 27.11.2019.

Izlet u prirodi

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci ovog su vikenda, zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija planinarila Dilj gorom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.11.2019.

SOS predstavnici na osam lokacija

Oni će vam objasniti zašto vas djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi trebaju te kako im možete pomoći putem Kluba prijatelja SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više