Objavljeno: srijeda, 13.11.2019.

Čitamo bajke 24 sata bez prekida!

Sutra točno u podne u SOS Dječjem selu Lekenik krećemo s tradicionalnom manifestacijom - 11. Milenijsko čitanje bajki - i neprekidnim čitanjem bajki i pripovjetki za djecu.

 Tradicionalna književna manifestacija Milenijsko čitanje bajki, u svom jedanaestom izdanju, održat će se u SOS Dječjem selu Lekenik, od podneva u četvrtak, 14. studenog, pa sve do 12 sati u petak, 15. studenog. Neprekidno će se čitati bajke i pripovijetke za djecu, a osim djece i zaposlenika SOS Dječjeg sela, sudjelovat će i brojni prijatelji mali i veliki, koje pozivamo da svojim čitanjem ispune srca djece te da provedu ugodno vrijeme u druženju uz slikovnice i knjige, koje će nas odvesti u veseli dječji svijet.

U sklopu ovogodišnje manifestacije bit će predstavljene slikovnice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, čiji su autori književnik Rusmir Agačević i akademski kipar Dejan Pranjković. Voditelj Dramske radionice SOS Dječjeg sela Lekenik, Rusmir Agačević predstavit će slikovnice Bon-ton za đake prvake – o lijepom ponašanju, Potomci zmajeva iz naših krajeva – o domaćim životinjama, Bez alata nema zanata – o raznim zanimanjima i Vilenjaci dobri znanci – o zaštiti čovjekove okoline.

Kao i proteklih godina, putem poslanih video materijala, pridružit će nam se i djeca iz udaljenih krajeva svijeta, osobe iz kulturnog, sportskog i gospodarskog života, prijatelji i donatori SOS Dječjeg sela.

Veselimo se čitanju, druženju i uživanju u čudesnim pričama najljepših bajki!

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 17.09.2020.

Naša Kika kao kuma izložbe

Čini se da ovih dana nema osobe koja ne bi željela, barem nakratko, biti u društvu naše Kristine Ivanuš. Mlada, uspješna, dobitnica Hermann Gmeiner nagrade ovoga puta uljepšala je otvaranje pokretne izložbe 'Blago Jadranskog podmorja'.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 08.09.2020.

Uz čvrsti zagrljaj SOS mame hrabro u avanturu života

Kako to već biva s početkom rujna dolaze nam novi počeci. Tako se ove godine od SOS Dječjeg sela Lekenik oprostilo sedam osmaša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 04.09.2020.

Doviđenja ljeto, dobrodošla nam jesen

Unatoč izazovnom početku odgojno-obrazovne godine naši veseli Ladimirevčni oprostili su se od ljeta i s osmijehom pozdravili početak jeseni.

Saznajte više