Objavljeno: četvrtak, 21.11.2019.

Mališani pokazali visoku razinu poznavanja dječjih prava

Povodom Međunarodnog dana djeteta održan je sastanak Dječjeg parlamenta u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

 Međunarodni dan djeteta obilježili smo sastankom Dječjeg parlamenta na kojem su sudjelovala sva djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci starija od 9 godina ("mala punoljetnost").

Podsjetili smo se o čemu govori Konvencija o pravima djeteta te koja su sve dječja prava. Možemo biti ponosni na razinu poznavanja dječjih prava jer su djeca pokazala da osim prava na igru i prava da biraju svoje prijatelje, znaju da imaju pravo na školovanje i zdravstvenu skrb. Svaka SOS kuća u Selu dobila je poster Konvencije o pravima djeteta UN-a na jeziku bliskom djec pa smo sigurni da ćemo i dogodine svjedočiti vrlo visokoj razini informiranosti mališana.

Nakon svečanog dijela, održane je "radni" dio sastanka na kojem smo raspravljali o prijedlozima koje su iznijeli predstavnici djece na Vijeću djece te o drugim aktualnostima. Na taj način uvažili smo njihovo pravo na izražavanje mišljenja te smo ih saslušali i ozbiljno razmotrili.

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.12.2019.

Božićna priredba u Lekeniku

Kao i svake godine, došlo je vrijeme za Božićnu priredbu u SOS Dječjem selu Lekenik. Okupilo se mnoštvo uzvanika, prijatelja, brojnih partnera i suradnika koji su uživali u raznovrsnom glazbenom i dramskom programu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 29.11.2019.

Zdravi i snažni, nastavljamo dalje

Projektom koji provodimo u partnerstvu s tvrtkom Johnson & Johnson radimo na usvajanju novih znanja o prevenciji zlostavljanja i agresivnog ponašanja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 27.11.2019.

Izlet u prirodi

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci ovog su vikenda, zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija planinarila Dilj gorom.

Saznajte više