Objavljeno: četvrtak, 21.11.2019.

Mališani pokazali visoku razinu poznavanja dječjih prava

Povodom Međunarodnog dana djeteta održan je sastanak Dječjeg parlamenta u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

 Međunarodni dan djeteta obilježili smo sastankom Dječjeg parlamenta na kojem su sudjelovala sva djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci starija od 9 godina ("mala punoljetnost").

Podsjetili smo se o čemu govori Konvencija o pravima djeteta te koja su sve dječja prava. Možemo biti ponosni na razinu poznavanja dječjih prava jer su djeca pokazala da osim prava na igru i prava da biraju svoje prijatelje, znaju da imaju pravo na školovanje i zdravstvenu skrb. Svaka SOS kuća u Selu dobila je poster Konvencije o pravima djeteta UN-a na jeziku bliskom djec pa smo sigurni da ćemo i dogodine svjedočiti vrlo visokoj razini informiranosti mališana.

Nakon svečanog dijela, održane je "radni" dio sastanka na kojem smo raspravljali o prijedlozima koje su iznijeli predstavnici djece na Vijeću djece te o drugim aktualnostima. Na taj način uvažili smo njihovo pravo na izražavanje mišljenja te smo ih saslušali i ozbiljno razmotrili.

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 02.07.2020.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

S početkom srpnja, najtoplijeg mjeseca u godini, u SOS Dječjem selu Ladimirevci službeno je započelo tradicionalno “Ljeto u Selu”!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 30.06.2020.

Javni poziv trenerima na projektu

Otvaramo javni poziv trenerima na projektu - "Skrb temeljena na znanjima o traumi"! Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj životopis i motivacijsko pismo pošalju Ljiljani Ban, asistentici na projektu, na e-mail adresu ljiljana.ban@sos-dsh.hr. Molimo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 15.7.2020. Kandidati koji uđu u uži krug bit će pozvani na razgovor.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 29.06.2020.

SOS predstavnici – srce na terenu

Život i rad u novoj svakodnevnici, u doba koronavirusa nikome nije lak. No naši SOS predstavnici i dalje hrabro i sa smiješkom izlaze na teren i misle na naše mališane.

Saznajte više