Objavljeno: četvrtak, 21.11.2019.

Mališani pokazali visoku razinu poznavanja dječjih prava

Povodom Međunarodnog dana djeteta održan je sastanak Dječjeg parlamenta u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

 Međunarodni dan djeteta obilježili smo sastankom Dječjeg parlamenta na kojem su sudjelovala sva djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci starija od 9 godina ("mala punoljetnost").

Podsjetili smo se o čemu govori Konvencija o pravima djeteta te koja su sve dječja prava. Možemo biti ponosni na razinu poznavanja dječjih prava jer su djeca pokazala da osim prava na igru i prava da biraju svoje prijatelje, znaju da imaju pravo na školovanje i zdravstvenu skrb. Svaka SOS kuća u Selu dobila je poster Konvencije o pravima djeteta UN-a na jeziku bliskom djec pa smo sigurni da ćemo i dogodine svjedočiti vrlo visokoj razini informiranosti mališana.

Nakon svečanog dijela, održane je "radni" dio sastanka na kojem smo raspravljali o prijedlozima koje su iznijeli predstavnici djece na Vijeću djece te o drugim aktualnostima. Na taj način uvažili smo njihovo pravo na izražavanje mišljenja te smo ih saslušali i ozbiljno razmotrili.

Novosti

Objavljeno:
petak, 29.11.2019.

Zdravi i snažni, nastavljamo dalje

Projektom koji provodimo u partnerstvu s tvrtkom Johnson & Johnson radimo na usvajanju novih znanja o prevenciji zlostavljanja i agresivnog ponašanja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 27.11.2019.

Izlet u prirodi

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci ovog su vikenda, zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija planinarila Dilj gorom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.11.2019.

SOS predstavnici na osam lokacija

Oni će vam objasniti zašto vas djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi trebaju te kako im možete pomoći putem Kluba prijatelja SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više