Ljudski potencijali

Natječaj za posao

Poslovna pozicija: SOS MAMA (ž/m)

Mjesto rada: SOS Dječje selo Lekenik / Ladimirevci

SOS Dječje selo LadimirevciTemelj rada SOS Dječjih sela i odgojnog pristupa organizacije je obiteljski koncept sa SOS mamom kao stručno osposobljenom osobom za skrb o djeci s kojima živi u zajedničkom kućanstvu, brine o njima, njihovom razvoju i odrastanju.

SOS mama svojom brigom, ustrajnošću, nježnošću, odgovornošću i stručnim znanjem čini oslonac svakodnevnog djetetovog života. Odabir ovog poziva je životni izbor kojim SOS mame i postaju temeljem obitelji zajedno s povjerenom im djecom. Svojim osobinama i vještinama SOS mama nastoji djeci stvoriti osjećaj pripadnosti i ljubavi, te osigurati uvjete za bezbrižno i sretno djetinjstvo. SOS mama izazovan je poziv koji zahtjeva najviši stupanj odgovornosti.

Kandidati za SOS mame prolaze nekoliko selekcijskih postupaka, a izabrani kandidati, u statusu SOS mame pripravnice, prolaze edukaciju koja se sastoji od teoretske i praktične obuke.

Volite djecu i željeli biste djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi stvoriti stalan i siguran dom. Spremni ste svoje znanje i kreativnost odgovorno i profesionalno posvetiti odgoju djece, a zadovoljavate slijedeće uvjete:

 • Spremni ste živjeti i raditi u jednom od SOS Dječjih sela, voditi vlastito kućanstvo i brigu o djeci
 • Imate najmanje srednju stručnu spremu (SSS)
 • Emocionalno ste stabilni
 • Tolerantni ste i pouzdani
 • Spremni ste na kontinuirano učenje i usavršavanje na području odgoja djece
 • Prihvaćate različitosti i spremni ste na timski rad
 • I više od svega motivirani za rad s djecom
Prijavite se i postanite SOS mama

Prijave se zaprimaju na adresu posao@sos-dsh.hr, uz naznaku "Želim postati SOS mama".

DODATNE INFORMACIJE:

Biti SOS mama, u stvarnom smislu ove riječi, je prije svega životni poziv, a ne samo radno mjesto. Ljubav, briga, vrijeme te trud koji SOS mame ulažu i nesebično daju djeci koja su nam povjerena na skrb su temelj za njihov rast i razvoj. Poziv SOS mame vrlo je zahtjevan, te stoga SOS Dječje selo Hrvatska vrlo brižno i pažljivo pristupa izboru kandidata.

Kao prvi korak u izboru kandidata za radno mjesto SOS mame, dopustite nam da Vam damo nekoliko važnih informacija i smjernica po kojima se vodimo prilikom selekcije kandidata:

 • Uvjet prijave za radno mjesto SOS mame je da kandidat ima minimalno srednju stručnu spremu (SSS)
 • Školovanje i priprema za poziv SOS mame traje u pravilu oko dvije godine. U te dvije godine pripravnica za SOS mamu prolazi praktični dio obuke za SOS mamu i radi kao SOS teta uz stručno usmjeravanje od strane pedagoškog osoblja SOS Dječjeg sela i iskusnije SOS mame mentorice. U navedenom periodu pripravnica za SOS mamu pohađa i Školu za SOS mame kao teorijski dio obuke. Završetkom Škole za SOS mamu ostvaruje se zvanje 'SOS mama – Dječja njegovateljica' koje se upisuje u radnu knjižicu.
 • SOS mame, te pripravnice za SOS mamu, žive i rade u SOS Dječjem selu (Lekenik ili Ladimirevci)
 • Od izuzetne važnosti nam je da, osoba koja je kandidat za SOS mamu, navedeno radno mjesto vidi kao dugoročni poziv i u njemu prepozna način života kakav želi voditi, kako bi djeci koja su nam povjerena na skrb osigurali dugoročnu i stabilnu vezu sa njihovom SOS mamom
 • Baš zbog važnosti koju SOS mama ima u životu naše djece postupak selekcije kandidata za SOS mamu je brižno i temeljito razrađen

Ako i nakon navedenih informacija smatrate da je SOS mama poziv za Vas, te ste ustrajni u želji da postanete SOS mama molimo Vas da nam u vidu slijedećeg selekcijskog koraka pošaljete svoj:

 • životopis, kako bi imali uvid u Vaše dosadašnje radno iskustvo te,
 • motivacijsko pismo, u kojem Vas molimo da nam opišete svoju motivaciju za poziv SOS mame (što Vas je privuklo ovom pozivu; zašto mislite da biste bili dobra SOS mama; što je to što mislite da možete pružiti djeci odnosno čime mislite da možete doprinijeti kao SOS mama; kako Vi vidite i zamišljate poziv SOS mame; kako zamišljate život u SOS selu...)

Kako bi Vam olakšali ovaj prvi zadak na Vašem putu kandidatkinje za SOS mamu, pripremili smo za Vas brošuru "U sigurnim rukama – uloga SOS mame". Nadamo se da će te u brošuri pronaći mnoštvo zanimljivih informacija o konceptu rada SOS Dječjih sela, te pozivu SOS mame.

Pregledajte on-line brošuru U sigurnim rukama – uloga SOS mame

Download u PDF formatu: Preuzmite brošuru

Veselimo se Vašoj prijavi, te se iskreno nadamo da ćemo shodno Vašem životopisu i motivacijskom pismu u Vama prepoznati potencijalnu kandidatkinju za SOS mamu (m/ž).

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.12.2018.

Zvjezdani Advent u Zagrebu

Po čemu je tako poseban zagrebački Advent, provjerilo je 18 djece iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 12.12.2018.

Grad Valpovo i SOS Dječje selo Ladimirevci zajedno za bolju budućnost djece

Zoran Relić, direktor SOS Dječeg sela Ladimirevci i gradonačelnik Grada Valpova, Matko Šutalo, potpisali su ugovor o sufinanciranju rada logopeda.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 10.12.2018.

Božićna priča doputovala do Lekenika

U SOS Dječjem selu Lekenik Božić je zakucao na vrata kroz nježan i topao mjuzikl za djecu. Zahvaljujući glumcima iz Scene Gorica mališani su ponedjeljak ujutro 'začinili' predivnom predstavom.

Saznajte više