Ljudski potencijali

Natječaj za posao

Poslovna pozicija: SOS MAMA (ž/m)

Mjesto rada: SOS Dječje selo Lekenik / Ladimirevci

SOS Dječje selo LadimirevciTemelj rada SOS Dječjih sela i odgojnog pristupa organizacije je obiteljski koncept sa SOS mamom kao stručno osposobljenom osobom za skrb o djeci s kojima živi u zajedničkom kućanstvu, brine o njima, njihovom razvoju i odrastanju.

SOS mama svojom brigom, ustrajnošću, nježnošću, odgovornošću i stručnim znanjem čini oslonac svakodnevnog djetetovog života. Odabir ovog poziva je životni izbor kojim SOS mame i postaju temeljem obitelji zajedno s povjerenom im djecom. Svojim osobinama i vještinama SOS mama nastoji djeci stvoriti osjećaj pripadnosti i ljubavi, te osigurati uvjete za bezbrižno i sretno djetinjstvo. SOS mama izazovan je poziv koji zahtjeva najviši stupanj odgovornosti.

Kandidati za SOS mame prolaze nekoliko selekcijskih postupaka, a izabrani kandidati, u statusu SOS mame pripravnice, prolaze edukaciju koja se sastoji od teoretske i praktične obuke.

Volite djecu i željeli biste djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi stvoriti stalan i siguran dom. Spremni ste svoje znanje i kreativnost odgovorno i profesionalno posvetiti odgoju djece, a zadovoljavate slijedeće uvjete:

 • Spremni ste živjeti i raditi u jednom od SOS Dječjih sela, voditi vlastito kućanstvo i brigu o djeci
 • Imate najmanje srednju stručnu spremu (SSS)
 • Emocionalno ste stabilni
 • Tolerantni ste i pouzdani
 • Spremni ste na kontinuirano učenje i usavršavanje na području odgoja djece
 • Prihvaćate različitosti i spremni ste na timski rad
 • I više od svega motivirani za rad s djecom
Prijavite se i postanite SOS mama

Prijave se zaprimaju na adresu posao@sos-dsh.hr, uz naznaku "Želim postati SOS mama".

DODATNE INFORMACIJE:

Biti SOS mama, u stvarnom smislu ove riječi, je prije svega životni poziv, a ne samo radno mjesto. Ljubav, briga, vrijeme te trud koji SOS mame ulažu i nesebično daju djeci koja su nam povjerena na skrb su temelj za njihov rast i razvoj. Poziv SOS mame vrlo je zahtjevan, te stoga SOS Dječje selo Hrvatska vrlo brižno i pažljivo pristupa izboru kandidata.

Kao prvi korak u izboru kandidata za radno mjesto SOS mame, dopustite nam da Vam damo nekoliko važnih informacija i smjernica po kojima se vodimo prilikom selekcije kandidata:

 • Uvjet prijave za radno mjesto SOS mame je da kandidat ima minimalno srednju stručnu spremu (SSS)
 • Školovanje i priprema za poziv SOS mame traje u pravilu oko dvije godine. U te dvije godine pripravnica za SOS mamu prolazi praktični dio obuke za SOS mamu i radi kao SOS teta uz stručno usmjeravanje od strane pedagoškog osoblja SOS Dječjeg sela i iskusnije SOS mame mentorice. U navedenom periodu pripravnica za SOS mamu pohađa i Školu za SOS mame kao teorijski dio obuke. Završetkom Škole za SOS mamu ostvaruje se zvanje 'SOS mama – Dječja njegovateljica' koje se upisuje u radnu knjižicu.
 • SOS mame, te pripravnice za SOS mamu, žive i rade u SOS Dječjem selu (Lekenik ili Ladimirevci)
 • Od izuzetne važnosti nam je da, osoba koja je kandidat za SOS mamu, navedeno radno mjesto vidi kao dugoročni poziv i u njemu prepozna način života kakav želi voditi, kako bi djeci koja su nam povjerena na skrb osigurali dugoročnu i stabilnu vezu sa njihovom SOS mamom
 • Baš zbog važnosti koju SOS mama ima u životu naše djece postupak selekcije kandidata za SOS mamu je brižno i temeljito razrađen

Ako i nakon navedenih informacija smatrate da je SOS mama poziv za Vas, te ste ustrajni u želji da postanete SOS mama molimo Vas da nam u vidu slijedećeg selekcijskog koraka pošaljete svoj:

 • životopis, kako bi imali uvid u Vaše dosadašnje radno iskustvo te,
 • motivacijsko pismo, u kojem Vas molimo da nam opišete svoju motivaciju za poziv SOS mame (što Vas je privuklo ovom pozivu; zašto mislite da biste bili dobra SOS mama; što je to što mislite da možete pružiti djeci odnosno čime mislite da možete doprinijeti kao SOS mama; kako Vi vidite i zamišljate poziv SOS mame; kako zamišljate život u SOS selu...)

Kako bi Vam olakšali ovaj prvi zadak na Vašem putu kandidatkinje za SOS mamu, pripremili smo za Vas brošuru "U sigurnim rukama – uloga SOS mame". Nadamo se da će te u brošuri pronaći mnoštvo zanimljivih informacija o konceptu rada SOS Dječjih sela, te pozivu SOS mame.

Pregledajte on-line brošuru U sigurnim rukama – uloga SOS mame

Download u PDF formatu: Preuzmite brošuru

Veselimo se Vašoj prijavi, te se iskreno nadamo da ćemo shodno Vašem životopisu i motivacijskom pismu u Vama prepoznati potencijalnu kandidatkinju za SOS mamu (m/ž).

Objavljeno:
ponedjeljak, 10.04.2017.

Veliko hvala zaposlenicima UniCredit banke

Veliki partneri i donatori Udruge SOS Dječje selo Hrvatska - Zagrebačka banka - obilježili su desetu godišnjicu Programa zajedničkog doniranja putem kojeg su zaposlenici Banke, uz potporu Zaklade UniCredit, donacijama vrijednim više od 2,5 milijuna kuna poduprli rad više od 80 neprofitnih udruga koje djeluju u Hrvatskoj.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 10.04.2017.

Budi i ti član Kluba prijatelja

SOS predstavnici i Klub prijatelja čekaju Vas i ovaj tjedan!

Saznajte više

Objavljeno:
četvrtak, 06.04.2017.

Dobrotvorna akcija glazbenika i ljubitelja kave za pomoć djeci

Tijekom trajanja Muzičkog biennala Zagreb kušajte vrhunsku kavu Lively Roastersa Co. i donirajte za SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više