Zagovaranje dječjih prava

Zagovarački projekti SOS-a - Jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s djecom u području alternativne skrbi

Javni poziv za trenere na projektu

UKRATKO O PROJEKTU:

U siječnju 2015. godine s provedbom je započeo projekt "Jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s djecom u alternativnoj skrbi", koji je razvijen u partnerstvu između SOS-Kinderdorf Internationala, Vijeća Europe, Eurochilda i nacionalnih partnera u osam zemalja EU: Bugarska, Hrvatska, Estonija, Francuska, Italija, Latvija, Mađarska i Rumunjska. Projekt će trajati od siječnja 2015. do prosinca 2016. godine, a projektni partner u Hrvatskoj je SOS Dječje selo Hrvatska, koji će biti zaduženo za izvođenje svih projektnih aktivnosti.

Svrha projekta je podržati i promicati prava djece i mladih koji žive u alternativnoj skrbi. Navedena svrha ostvarit će se pomoću dva ključna cilja:

 • Izgradnja kapaciteta stručnjaka koji rade u sustavu alternativne skrbi za usvajanje pristupa dječjih prava u svojoj svakodnevnoj praksi
 • Suradnja s nacionalnim i europskim dionicima i podizanje svijesti o potrebi da se održi trening o pravima djece za stručnjake koji rade u sustavu alternativne skrbi.

SOS Dječje selo Hrvatska će kao jedan od projektnih partnera educirati 120 stručnjaka koji rade s djecom i mladima u području alternativne skrbi u Republici Hrvatskoj te do kraja 2016. godine zajedno s ostalim partnerima sudjelovati u kreiranju Europskog priručnika za trening stručnjaka. Vjerujemo da će se ovakav pristup i kontinuirana briga o edukaciji stručnjaka izravno odraziti na kvalitetu rada s djecom i mladima.

Više o samom projektu možete potražiti na web stranici SOS Dječjeg sela Hrvatska: www.sos-dsh.hr

TRENERI NA PROJEKTU:

Kako bi ostvarili svrhu ovog projekta potrebno nam je angažirati 2 stručnjaka koji će na temelju prethodno sastavljenih edukacijskih modula, priručnika i pratećih materijala provesti edukacije za stručnjake koji rade s djecom i mladima u području alternativne skrbi.

Kandidati za poziciju trenera trebaju zadovoljiti sljedeće uvjete:

 • prebivalište na području Republike Hrvatske
 • visoka stručna sprema
 • najmanje 3 godine radnog iskustva u području alternativne skrbi
 • prethodno iskustvo u vođenju praktičnih treninga
 • izvrsno poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu
 • mogućnost angažmana od 21 dan u razdoblju od studenog 2015. do lipnja 2016. prema dogovoru s naručiteljem posla u skladu s predviđenim vremenskim okvirom za izvođenje projektnih aktivnosti
  (podrazumijeva mogućnost sudjelovanja na treningu trenera u Budimpešti od 16. do 18. studenog 2015, mogućnost izvođenja edukacija (5 lokacija po 2 dana) u razdoblju od siječnja 2016. do lipnja 2016. godine, 11 dana pripreme za izvođenje edukacija)

Dužnosti trenera u razdoblju angažmana:

 • sudjelovati na treningu trenera u Budimpešti od 16. do 18. studenog 2015.
 • održati dvodnevnu edukaciju na 5 lokacija
 • izvoditi edukacije prema predviđenom Priručniku
 • surađivati sa projektnim timom i slijediti logističke upute izvođenja treninga
 • dogovarati plan rada svake edukacije sa projektnim timom
 • podnositi izvještaj nakon svake održane edukacije

Trenerima će se osigurati:

 • besplatni dvodnevni trening za trenere u Budimpešti od 16. do 18. studenog 2015.
 • svi edukacijski i drugi potrebni materijali za izvođenje treninga
 • honorar je predviđen po broj radnih dana na projektu (21 dan- 10 dana edukacije + 11 dana za pripremu)
 • svi troškovi putovanja do lokacija na kojima se edukacije izvode kao i troškovi smještaja i hrane

PRIJAVE:

Ljubazno molimo sve zainteresirane da svoj životopis i motivacijsko pismo pošalju Valentini Popović, asistentici na projektu, na e-mail adresu valentina.popovic@sos-dsh.hr ili na broj faxa: 01/ 4610 066.

Molimo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 20.05.2015.

Kandidati koji uđu u uži krug bit će pozvani na razgovor s članovima Nacionalnog povjerenstva za praćenje provedbe projekta.

Ovaj projekt sufinanciran je od strane Europske Unije u sklopu programa: Fundamental Rights and Citizenship.

Sadržaj ovog emitiranog materijala isključiva je odgovornost SOS Children’s Villages International i projektnih partnera (suprijavitelja)

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 25.05.2020.

SOS Dječje selo Ladimirevci obilježilo svoj 23. rođendan

Činilo se da će ovaj rođendan, osim bez prijatelja, proći i bez proslave. Ali,Lada i Miro, stanovnici Dječjeg sela koji se pojavljuju u posebnim prigodama, došli su na genijalnu ideju...

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Sretan vam Međunarodni dan obitelji

U SOS Dječjem selu Hrvatska stvaramo obitelj za djecu bez roditeljske skrbi i pomažemo im oblikovati budućnost jer smatramo da svako dijete zaslužuje odrastati u brižnom domu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 15.05.2020.

Prepoznajte plemenitost ‘ulaganja’ kriptovaluta u naše mališane

Od 2019. godine sretno djetinjstvo možete podržati i kriptovalutama. Uložite vaše bitcoine u budućnost djece u SOS Dječjim selima!

Saznajte više