fbpx

Pored mnogih lijepih stvari koje se njeguju u našem SOS Dječjem selu tradicija je jedna od važnijih. Tako ni za što ne bismo otkazali našu tradicionalnu manifestaciju ‘Milenijsko čitanje bajki’. Unatoč epidemiološkim mjerama ove smo je godine održali po 13. put i odlično se zabavili.

Iako ni ove godine nismo imali mogućnost uživo se susresti s nama dragim ljudima, zahvaljujući tehnologiji uspjeli smo barem načas ući u svaku SOS obitelj i otputovati u čaroban svijet bajki.

 

Trideset i dva čitača, od kojih osamnaestero djece, poveli su nas u svijet bajki i upoznali s mišićem Fredericom, Zlatokosom i medvjedićima, Grubzonom, zmajevima, vilama, princezama i drugim likovima iz mašte. Maca papučarica se pojavila čak dva puta, no nisu to bile iste mace jer zvučale su potpuno različito. Nekoliko smo puta posjetili i Afriku. Na rijeci Nil smo upoznali malenog Jujua, njegove roditelje i zločestog krokodila, a nakon toga nas je djevojčica Lana iznenadila basnom o afričkom selu koju je sama napisala. Sva sreća da je Sebastijan organizirao mamu i tatu i napravio  video igrokaz dostojan Hollywooda koju su djeca, ali odrasli, pogledali u jednom dahu. Bio je tu i dječak kojemu ne znamo ime ali je uz tatu hrabro čitao Zlatokosu.

Uz ugodno društvo i izvrsno raspoloženje ludo smo se zabavili, ali što je najvažnije, podsjetili smo i djecu i odrasle koliko je čitanje važno. Hvala svima na sudjelovanju i čitamo se dogodine.

13. Milenijsko čitanje bajki: U svijetu mašte svi su dobrodošli
Skip to content