fbpx

Svake godine, drugog dana u drugom tjednu veljače, obilježava se Dan sigurnijeg interneta koji je ove godine obilježen 8. veljače 2022. godine.

Iako je važno o sigurnosti i zaštiti djece i mladih na internetu govoriti svaki dan i stalno razgovarati s djecom o tome kako da se sigurno kreću u virtualnom svijetu i kako da se zaštite od svih potencijalnih opasnosti, na Dan sigurnijeg interneta važno je dodatan naglasak staviti na educiranju i senzibiliziranju djece i mladih o ovom području.

Naši stručni djelatnici u SOS Dječjem selu Ladimirevci pripremili su različite zanimljive aktivnosti za male i velike korisnike SOS Dječjeg sela i SOS Zajednice mladih. Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta započeli smo predavanjem za naše srednjoškolce, a potom smo organizirali 4 radionice za naše osnovnoškolce. Kako je igra iznimno važna, odlučili smo kroz različite igre, naučiti ih da budu sigurni! Tako smo izradili memory kartice o sigurnom korištenju interneta, pripremali smo društvenu igru, čitali bajke u digitalnom okruženju i bili kreativni i marljivi.

Nastavljamo i dalje s edukativnim radionicama za djecu, mlade i odrasle, jer sa razvojem mogućnosti na internetu dolaze i nove opasnosti i izazovi za koje želimo biti spremni.

Dan sigurnijeg interneta u SOS Dječjem selu Ladimirevci
Skip to content