fbpx

Edukacija koju svaki stručnjak u radu s djecom mora proći – 7.09.2021.

Održan je završni modul edukacije u okviru projekta ‘Skrb temeljena na znanjima o traumi’ za grupu Split.

Na edukaciji je ukupno sudjelovalo 19 sudionika iz tri organizacije – Dječji dom ‘Maestral Split’, ‘Centar za pružanje usluga u zajednici Split’, te udruge ‘Most’.

Tijekom dva modula i ukupno šest dana edukacije sudionici su imali priliku proširiti svoja teorijska znanja o traumi, ali  i  operacionalizirati svoja nova znanja i vještine. Voditelji edukacije u oba modula bili su Sanja Orešković Vrbanec i Mihael Kozina.

I u grupi Split, jednako kao i u svim našim edukativnim grupama, posebno je prepoznat značaj sudjelovanja stručnjaka po iskustvu. U Splitu su tako svoja znanja i iskustva kao ko-treneri podijelili Kruno Topolski i Ivan Šarić.

 

O značaju ove edukacije za njih i njihov rad predstavnici tri organizacije istaknuli su sljedeće:

‘Sudjelovanje na edukaciji dala mi je širu sliku u razumijevanju traume kao i posljedica koje trauma ostavlja na djecu. Odlični voditelji su nam zanimljiv i interaktivan način pružili nova znanja. Sretna sam što je 13 djelatnika ‘Dječjeg doma Maestral’ i podružnice ‘Miljenko i Dobrila’ sudjelovalo u edukaciji jer će stečena znanja moći primijeniti u radu s djecom koja su nam povjerena’, rekla je Veronika Perić, voditeljica podružnice Miljenko i Dobrila, dječjeg doma Maestral Split.

Jelena Litović, odgajateljica u ‘Centru za pružanje usluga u zajednici Split’ istaknula je: ‘Ovo je najdragocjenija edukacija koju sam dosad pohađala zbog neprestane kvalitetne i interakcije između voditelja i nas polaznika. Imala sam osjećaj da nas voditelji istinski razumiju i dijele s nama teret koji nosimo svaki dan u radu s djecom. Ujedno sam duboko zahvalna na svim novim, vrijednim teorijskim znanjima o traumi kao i na razmijeni iskustva s kolegama na edukaciji’.

Svoje zadovoljstvo istaknuo je i Ivo Puljek iz udruge ‘Most’: ‘Izuzetno sam zadovoljan edukacijom. Pozitivan pristup voditelja uz poštivanje osobnosti i slobode. Opuštena i sigurna atmosfera. Preporuka svima da završe ovu edukaciju’.

I naš projektni tim želi istaknuti kako im je posebno zadovoljstvo bilo odazvati se pozivu sudionica iz Centra za pružanje usluga u zajednici Split i posjetiti izložbu koju su pripremile njihove korisnice.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz programa REC (the Rights, Equality and Citizenship).

Edukacija koju svaki stručnjak u radu s djecom mora proći
Skip to content