fbpx

Kantautorica i umjetnica Elma Burnić održala je dobrotvornu aukciju svojih likovnih radova u prostorima restorana Botanist u Zagrebu. Radovi su slikovni prikaz njezinog albuma Zemlja, a sama aukcija održana je na Dan planeta Zemlje. Prihod od aukcije doniran je SOS Dječjem selu Hrvatska, a plemenitoj akciji pridružio se i restoran Botanist koji je za ovu prigodu osmislio dva posebna aukcijska menija te je i taj prihod bio namijenjen djeci koja odrastaju u SOS Dječjim selima u Lekeniku i Ladimirevcima.

Umjetnica velikog srca odlučila se na ovaj korak upravo zato jer i sama dijeli plemenitu ideju o pomaganju našim najmlađima: Djeca su oni kojima je pomoć zaista najpotrebnija. Nažalost, nemaju svi mogućnost odrastati u svojim obiteljima i zato mi je drago što na ovaj način mogu podržati rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska koja nesebično skrbi za njih. Neke od mojih pjesama sa albuma Zemlja progovaraju upravo o potrebi za ljubavi i sigurnosti koje nam svima nedostaju u ovom neobičnom svijetu, a posebno djeci.“, istaknula je Elma koja vjeruje da svijet možemo mijenjati nabolje slijedeći svoje srce.

„Iznimno nam je drago što smo bili dijelom ove predivne večeri koja je spojila umjetnost i plemenitu ideju pomaganja djeci na jednome mjestu. Svojim radom trudimo se osigurati sretno i bezbrižno djetinjstvo djeci i mladima za koje skrbimo, a suradnje poput ove nam uvelike pomažu u tome. Hvala Elmi i njezinim suradnicima na pozivu te se nadamo da ćemo u budućnosti ostvariti još ovakvih suradnji.“, zaključila je Marinka Šenjug, direktorica odjela za donacije i komunikacije SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Od srca zahvaljujemo Elmi Burnić i restoranu Botanist na organizaciji prekrasne večeri i plemenitoj pomoći za naše mališane.

A kako je svijet doista jedno malo mjesto i da se puno toga događa s razlogom pokazuje i jedan naš veseli susret sa mladićem koji je dio osoblja restorana Botanist. Naime, nasmiješeni Mario prišao nam je tijekom aukcije i predstavio se kao jedan od djece koje je odrastalo u SOS Dječjem selu u Makedoniji. Svoj život u SOS Dječjem selu opisao je kao najljepše razdoblje svog života te nam je otkrio kako je danas još uvijek u kontaktu sa svojim vršnjacima iz SOS Dječjeg sela. Susret sa Mariom nam je dodatno uljepšao večer i potvrdio  da ono što radimo zaista ima velik utjecaj na živote djece i mladih o kojima brinemo.

Elma Burnić i Botanist za SOS Dječje selo Hrvatska
Skip to content