fbpx

Emotivan oproštaj u SOS Dječjem selu Lekenik – 3.09.2021.

U SOS Dječjim selima rujan uvijek počinje emotivno. Naši mališani odrastaju, osamostaljuju se i hrabro koračaju u život.

Ovoga puta u SOS Dječjem selu Lekenik četvero srednjoškolaca ispratili smo u SOS Zajednice mladih. Tako je jedan dječak preselio u SOS Zajednicu mladih Velika Gorica, dok su tri djevojčice otišle u SOS Zajednicu mladih u Zagrebu.

Tamo će pohađati srednje škole koju su odabrali i odrastati u krugu svojih vršnjaka uz 24-satnu skrb odgajatelja. Osim učenja u školi, naši će mališani sve više učiti samostalnosti i pripremati se za samostalni život.

Ovakvi rastanci u Selima su uvijek teški. Odvajanje od SOS obitelji, SOS kuće i SOS mama uvijek su obasuti zagrljajima i suzama no, taj rastanak nikad ne znači zbogom. Djeca ostaju u kontaktu sa svojim SOS mamama,pa su tako i ovoga puta već dogovoreni susreti vikendima i zajednički izleti.

Direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, Mario Čović i voditeljica stručnog tima, Jasna Špoljarić, čestitali su djeci i SOS mamama na postignutim rezultatima, zalaganju i uloženom trudu proteklih godina, dok su voditelji zajednica i odgajatelji pozdravili djecu i zaželjeli im dobrodošlicu u naše SOS Zajednice mladih.

Sretno svima u novim počecima.

Emotivan oproštaj u SOS Dječjem selu Lekenik
Skip to content